Budak 4 Tahun Memandu Kereta



Budak 4 Tahun Memandu Kereta

entry kali ini hanya untuk mengingatkan ibu bapa.. 
bukan untuk mengondem atau menyalahkan mana² pihak.. 
..harap maklum..

semalam waktu dalam perjalanan pulang ke rumah aku berhenti di 7 Eleven
berhampiran dengan rumah untuk membeli barang..waktu keluar 
aku nampak sorang ayah ni keluar kereta dan order burger sebelah 7eleven..
dan bila lalu disebelah keretanya aku perasan ada 2 orang budak
lingkungan 3 ke 5 tahun berdiri di sit memandu dengan enjin kereta masih hidup..

terkejut gak.. ayah dia boleh order burger tinggalkan anak di sit memandu
dengan enjin yang masih hidup.. walaupun hanya lingkungan 13 langkah.. tapi
maklum la malang tak berbau.. kalu lah salah seorang budak tadi main handbreak or
tekan minyak ataupun orang culik.. tak ke naya.. dah la tingkap tak tutup..
takottt wooOoo.. walaupun rambut sama hitam (dulu la skarang dah macam² warna)
tapi hati tarak orang boleh baca waoooOoo..

berhati² sebelum terkena.. 
kerana penjenayah dan kemalangan tidak mengenal waktu mahupun menunggu anda..



6 comments

soooooour said...

kenapa komen diatas x berkaitan dgn aritkel ek??hehehe..

Feroz Othman said...

soourr : okp (orang kurang pikiran) hahaha keje nak SPAM ja..

agung west said...

lama ta blog walking kat blog ini, salam blogger bang feroz, semoga sihat selalu dan trus berkarya, keep on blogging :)

hana hadi said...

ibi bapa nak cepat cmtu lah jadinya

CTK said...

uish bahaya betul...xtgk berita ke...xkn dh jd , bru nk hati2..huhu

AbgferOz said...

kdang2 kita terlupa.. biasa lah tuh..

Powered by Blogger.