Bila Boss Tunjuk POWER



Bila Boss Tunjuk POWER

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

 "Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. "Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap. Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN". Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!
       
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

 Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".



p/s... kalu ye pun nak tunjuk power jangan la sampai pekerja
sendiri pun tak kenai.. hik hik hik.
baru masuk kerja dah rugi rm800


5 comments

Farah Waheda Wahid said...

x pasal2 je dah rugi RM 800.00

Sheila Salim said...

assalamualaikum abg feroz! haha siot je citer ni. Salam Maulidur Rasul buat abg feroz & keluarga :)

Cik Fie said...

haha . haish ! pekerja sendiri pon x kenal ke ? kesian boss tu dah rugi RM800 :P

Qarr Jalil said...

muahhahaa..

lawak.. :D

hana hadi said...

syarikat mana ni.. hana nak p lah. duk temenung kat situ. bos tanya gaji berapa hana jwap 2 ribu.hehe

Powered by Blogger.