Asal Makan Pakwa Bayar

Asal Makan Pakwa Bayar

heee.. memang dah jadi lumrah orang yang bercouple asal makan ja
mesti pakwa kena keluar duit.. kalu setiap hari jumpa.. maka setiap hari la kena keluar duit..
tapi bila jarang² jumpa mesti makwa bising.. ada makwa baru lah, dah tak sayang laa..
tapi bila berjumpa ajak tengok wayang, karaoke, makan.. semua pakwa belanja..
heee.. kalu pakwa tuh orang kaya takpe.. ni kebanyakkannya yang makan gaji
lagi² student... tak guna duit ptptn mesti guna duit mak ayah..
sob sob sob..

BOY : Dik! kira dik...
DIK : Makan apa bang?
BOY : Nasi goreng biasa dengan ais kosong
GIRL : Saya punya nasi goreng thai dengan fresh orange.
DIK : Sekali ka bang?
BOY : Tak tak, asing-asing.
GIRL : Awk ni tak gentlemen langsung...
BOY : Laaa bila masa saya kata nak belanja awak makan?
GIRL : Memang la awak x cakap. tapi boyfriend kan kena belanja girlfriend dia.
BOY : Siapa cakap kena buat mcm tu?
GIRL : Tak ada orang cakap tapi dah itu kan kebiasaan. Lumrah. Semua couple macam tu la.
BOY : Owh... Kalau mcm tu saya ni luar biasa sikit la. Awak bukan tanggungjawab saya lagi. Habiskan duit untuk awak beribu-ribu pun belum tentu awak akan kahwin dengan saya lagi.
GIRL : .......


p/s... naseb baik den tak jumpa lagi awek yang jenis maintanance tinggi
shopping pun nak keno bayor..
(baik belanja mak ayah lagi best :P)

14 comments

zila manaf said...

lekkkluuuu huhuhuhu

Nur Iman said...

kene ade give n take :)

AbgferOz said...

hahahahah.. kesimpulan dia kalu nak melabur biar dah confirm baru tak wugi :p

sukakartun said...

haha lawok3..setuju ngan boy..kalau belanja girl tu ribu riban alih2 tak kawen buat rugi aja..

AbgferOz said...

sukakartun : kalu dah blanje takpe.. nnti ble dah tak jadi kawen tuntut balek duet blanje.. dah mcam buruk siku plak :P

Yuliana Wahit said...

hahha.. sungguh pedas entry nih.. tergigit lidah!!

AbgferOz said...

yuliana : heeee..

StuntWomanWho :) said...

hahaha , tapi mmg adat lah bf kena belanja makan, tp si gf pun kena gak belanja benda lain macam wayang ke ? share2 kan :D hehe

najihahfara said...

hahaha nasib baik bf sy x mcm tu..gikir2 la belanje baru best

Farah Zahid said...

hehu hehu...
selama sy pernah ada si dia, kitorg selalu gilir2.. sy belanja makan, dia belanja tiket wayang.. dan sebaliknya.. :)

Seneorita Baharin said...

haha.terbaekk. tp kalo dh brcinta kena la keluarkan duit sikit. tp jgn la sebelah pihak je asyik keluar kan, its not fair la kalo cm2.

cweet pinky said...

tuh la , CP pown takde la sampai nak biar bf je blnje , CP nih bkn BF je yang CP mintak belanja , kawan2 pown , hahaha !! tp suke2 la bergurau , kalaw ade yang nak blnje , pe salah nya tp CP slalunye , kalaw owg tuh pernah blanje , CP blanje blek , kalaw blanje topup pown , CP topupkan dye balek , hehehe !! tak sedap la makan budi orang byk2 nih ... blom tentu owg tuhh eklas kan ?? sori , ek , komen cm buat entry lak , hehehe ~~

Emas Putih said...

ehhh sy tak mcm tu..

AbgferOz said...

heeee... kalu terlampau banyak makan budi/blanje org takut nnti tak terbalas plak.. :)


p/s... jgan smpai body plak tergadai udah le..

Powered by Blogger.