Pantang Ada Gambar Seksi Mesti Nak Share Dosa...



Assalamualaikum..

heee.. agak panas tak tajuk aku hari nie.. ? hee..
ta kowt... bukan nak kondem sesape.. 
just nak sharing je..
(katanya..)

tak perlu di ungkap tak perlu di tanya siapa...
dah macam berita terkini ja..
asal ada gambar seksi atau kesilapan orang
blogger laju ja sebarkan.. pantang silap 
laju ja kita post entry.. 

kononnya nak sharing, nak kasi pengajaran..
bebbb.. kalu nak kasi pengajaran tak perlu mention
nama or gambar pelaku tersebut..

kalu tak silap aku ada terbaca 
"barang siapa yang membuka aib orang lain.. maka
allah akan membuka aibnya suatu hari nanti..."
(betuikan kalu silap..)

so aku rasa as blogger or as manusia biasa
kita semua tak lari dari kesilapan..
bukan setiap hari.. tapi setiap masa..
kita semua sering lakukan kesilapan..
cuma sedar ataupun tidak ja..

so aku harap PERKONGSIAN ini
tidak akan jadi ikutan blogger akan datang
coz aku tengok makin ramai plak nak jadi 
wartawan SEKSIAS semasa...
 
heee... jangan mareh..
kalu ada silap mane mane.. 
tegur ja kat komen..


9 comments

Si BuDaK KaChAk said...

macam tau je tuju dekat blog mane....hehehe...neway agak stuju dengan statement ni....sbb bukan apa....cara dorg sebar tu umpama dorang nak berkongsi dosa dengan org lain....yela...manusia ni pantang nampak mende pelik skit sumenye nak tgk....


-komen utk dri sendiri gak.... =)

Fyzal said...

okey bro. aku setuju sgt. baik layan gambar motor besar.

Cikpuan rara said...

actually rara pon kalau ada pic best dulu mst nk tunjuk.tp bila ramai org kata nt dosa kite melimpah ruah.so xnak lah.rara buang sume piccy yg seksi tu.

Syieda™ said...

huhuhuhu diorang berani..!! @_@ syieda lebih suke baca blog yg xda gosip/kata orang macam tu..

p/s : kecian pada diorg..baru nak bertaubat/berubah terus terbatal niat.. hurmmmmm ujian...ujian...

AbgferOz said...

si budak kachak : hehehe. manusia mmg tak lari dari kesilapan :)

fyzal : hahaha baek tengok gambar unta lagi seksi kowt :P

cikpuan rara : hehehe biase la dlu sya pown buat :)

syieda : yups.. betoi tuh.. org baru nak taubat pown bley terbantut gara2 kita :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

kesian pada mangsa yg gambarnya tersiar tu hmmmm

AbgferOz said...

adza : yups.. dari 10 org yg tau trus ke 1000 org yang tau.. agak2 siapa yang berdosa ? heee..

Cik Oda Gelang said...

hahhahaha betooll.sebok sgt cerita pasal orang yer dorang ni...

AbgferOz said...

cik oda : yups.. biase la.. kdang2 kita pown terlepas gak :) cuma beringat sesama kita :)

Powered by Blogger.