Ramai Orang Suka Berjanji tapi...



Berjanji

Senang ja untuk berjanji tapi 
bukan mudah untuk menunaikannya..
so kepada yang suka berjanji tuh pastikan apa yang anda
janjikan mampu untuk anda tunaikan...
jangan janji tinggal janji

sekarang ni dah ramai orang suka berjanji...
blogger skrang pown dah pandai janji tapi ada segelintir
blogger ini yang TIDAK PANDAI TUNAIKAN JANJI
bukan main lagi blogger2 ini buat entry follower ke 1000
akan dapat topup rm10 tpi haram.. sampai ke sudah topup tuh
tak sampai2.. isk isk isk.. bukan berharap sangat..
cuma bila dah berjanji maka.. tunaikan lah...

ada juga blogger baru tukar .com ini buat promosi
nak promote banner orang kat blog baru dia....
penat-penat aku edit, buat banner baru bile
di kasi kat blogger tuh sampai ke sudah
banner aku tak dipasang di blognya... kalu taknak
promote banner orang tak payah la berjanji..
nie menyusahkan orang plak kna buat banner lepas tuh
tak letak plak kat blog dia.. last2 letak banner tuh kat blog
sendiri ja... geram punya pasal...
menyumpah gak la skejab...fuhh... saboe jela...

kepada mereka-mereka ini...
sempena dengan bulan ramdhan yang hampir tiba ini
aku halalkan dan ikhlaskan ape yang telah berlalu...
tapi ingatlah wahai teman..
bila berjanji cubalah untuk tunaikan...
kalu tak mampu tunaikan janganlah BERJANJI...

p/s... ada tak janji aku yang belum tunaikan kat korank2 ?
heeee... kalu ada bagitau.. takut2 terlupa...


9 comments

gavee said...

Kalau ada blogger yang seperti itu, mereka mempertaruhkan kredibilitas diri nya sendiri, ikhlaskan , Salam kenal.

syerz eyryn said...

ade jewp blogger yg mcm tue. .
sme mcm contest2 n GA. .
jnji mcm2. . laz2, ape pown ta de. .

AbgferOz said...

gavee : heee.. tuh la.. nak buat gimane ikhlaskan jew la :)

syerz : heeee.. tuh la.. nak kna sekeh diaorg nie :P

Fathiah Hamim said...

hishh sebab tuh saya tak mau buat contest ke apa ke, tak pasal berjanji. kang tak settle naya je

AbgferOz said...

fathiah : heee.. same la kita :P hik hik hik...

AHMAD FAHMI said...

tulah.. kalu nk buat contest ke GA ke ape ke, pikir lah nk boleh tunai ke tak janji tuh.. ish3 kesian kat orang, banyak buang masa.. salam kenal...

AbgferOz said...

ahmad : heee.. tuh la.. ingat den sowank jew kna rupe2 ada lagi yg kna.. isk isk isk..

salam kenai

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..yer betul2...rmai owg ska sgt berjnji..
egt jnji menan kot...

klu rsa berat jnji...bert lg nk tunaikan,....
jgn la mudah berjnji..
pa perasaan kiat bla owg x tunaikn jnji kt kita..hurm...

Anonymous said...

salam ..saya pun kena tipu berkali-kali gak ..ex saya janji nak bagi fon saya balik ... sampai sekarang ... tak bagi2 lagi ..
erhhhhhh letih menunggu ....

Powered by Blogger.