Penipuan Online Banking ?




Online Banking 

kadang² aku pelik gak.. bila dapat email online banking
padahal 3 bank yg aku guna tak pernah pun register untuk online banking..
kadang² tuh dapat gak email akaun kena suspended..
tapi bila keluar or masuk duit ok ja..
MENGARUT MENGARUT MENGARUT

tapi bila di tunjuk kearah details email alamat
email dia pelik plak.. bukan dari company
yang lagi pelik.. den mane ada bank *****
isk isk isk..

so kepada rakan² yang guna online banking diharap
berhati² sebelum kasi details kepada individu/email yang tak dikenali..
confirmkan dahulu dengan bank sebelum kasi details...


7 comments

Sheila Salim said...

Assalamualaikum abg feroz. menakutkan...sheila pun tak pernah buat online banking. macam bahaya sangat ni

Feroz Othman said...

sheila : wsalam.. a'ah mlas nak banking2 heee duduk ja dalam bank diam2 :P

mira_nas said...

jgn layan la ye.. kadang2 saje spam.. jangan bagi pape details pun.. dan jangan klik mana2 link.. kalau dah terkena payah nak patah balik..

Mira Adzlia said...

emel ni mmg bahaya ckit...ignore je..klu sy dpt, trus delete..sbb da byk kali..kdg2 mnyampah jugak..huhu

Feroz Othman said...

mira + mira : heee.. dedua mira :) a'ah spam ja tuh.. tpi tak ramai yg tau.. kdang2 risau tuh ramai gak yg klik.. tpi kdang2 ada gak yg anta virus mcam ni.. tuh yg bahaye.. so kna clear cookies slalu..

miz ruha said...

pernah dapat email dari bank... bank yang tak pernah ada pun... tetiba bagi reminder apa ntah... buat penuh email aje.. spam semata-mata...

MaYa MustWany said...

memang takut..harap2 xkan pernah lalai n terkena..amin

Powered by Blogger.