Bila Kahwin Dengan Programmer





Kahwin dengan Programmer

Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer" anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?
Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!
Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.
Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?
Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?
Suami : Unknown Virus. "



p/s... kesian isteri dia.. ada patut diisytihar unknown virus.. hahahaha


8 comments

unsecretostory said...

unknown virus ? Tacing betoi jadi istri cemtu . Haaha :D

AbgferOz said...

unces : hahah tuh la.. kesian btoi hhihihi

tyra lee said...

harap muka je hnsme.. haha

Mohd Amirul said...

kalau betul-2 ade suami/isteri macam tuh...perhh...
memang ade perbualan manusia ngan komputer laa jawabnye.. :P

ZWAN SABRI said...

Adoi.. lawak pon ada.. klaw laguni, lebih bek kawen ngan komputer je,.. HAHA

sohibul mikrat said...

MntP bro...
VISIT-Comment: http://ripcurl-crom.blogspot.com

Dunia Wilma said...

LOL ^_^

miz ruha said...

kesian si isteri...
memang haru lah kalau dapat suami macam tu...

Powered by Blogger.