Kenapa Blogger Marah Letak Lagu dalam blOg ?



Muzik itu Irama kehidupan

Irama Dan Lagu tidak dapat di pisahkan..
begitu juga dengan kehidupan manusia
yang penuh dengan irama tersendiri...

Kadang2 aku tertanya gak kenapa kita buat blog ?
adakah untuk duet ?
adakah untuk saje2 ?
adakah untuk blogwalking ?
adakah untuk pemes ?
ataupun mungkin hanya untuk berkongsi ?

heeee.. walau apepon tujuan anda blogging
memang tak salah...cukup tak salah... itu adalah anda.. 
tpi janganlah kita MARAH or membuat ENTRY MENGUTUK
blogger2 yang letak lagu autoplay dalam blog diaorang..
knapa harus kita marah or ngutuk mereka2 yang letak
autoplay lagu di dalam blog mereka ?
mungkin tujuan mereka berblogging
untuk bercerita, untuk berkongsi,
dan mungkin hanya untuk suke2...
so haruskah kita yang blogwalking nie marah2 blog mereka ?
itu adalah blog mereka..
KALU NAK BLOGWALKING OFF LA VOLUME...
takkan nak kna ajar gak..

kepada (sesetengah) blogger2 pemes yang dok suwuh orang
buang lagu dari blog tuh ape tujuan anda blogging ?
untuk blogwalking kah ?
cukup2 la berlakon tuh..nak kasi nasihat kunun..
 takpyah dok tunjuk baek sangat..
geli aku.. koh koh kohh...

p/s... yes yes yes.. sape nak hentam blog aku ? silakan..
aku suke blogging dan aku gile blogwalking tpi aku off volume
hik hik hik...
(letak lagu yg bley di pause takut2 lagu anda tak sedap)
heeee.....


74 comments

LUTFI SYAFIQ said...

aku sokong 101%! nak letak 301% macam melampau plak kan???
apa kes nak kutuk2 blog orang kan?
tambah2 blogger2 yg femes2 tu. bukan semua blogger yang ada skg ni berblog utk cari publisiti dan follower yg ramai utk blog diorg... mungkin diorg wat blog utk diary peribadi. utk layan perasaan. kalu yg xsuke tu just press the button 'X' jer rr! err ni boleh mendatangkan marah niiii! (aku lak yg lebih2)

Aku Tulis said...

huhu..mula2 baca rasa nak gigit tapi pikir2 balik betul juga kata saudara tu. memang tu blog diorang, suka hati diorang la nak letak lagu. cuma yang tak best tu, kalau 10 blog kita bukak, 10 10 ada lagu. mau tak lambat nak load..alik2 kita trus tutup browser. (internet lambat. Celcom selalu limit T.T)

iszieylyanziy said...

mai nak cepuk! dush3x,,haha,,best x???dulu isz letak gak laagu,,pas tu cam plik,,sal blogger yang sorang ni asyik dok tny bila blog nk senyap,,nge,,,

AbgferOz said...

lutfi : thanks bro :) saboe2

aku tulis : heee.. kalu lagu ja takkan berat blog tuh.. kdang2 blog yang takda lagu lagi berat bro :) widget diaorg yg buat sangkut2...

AbgferOz said...

isz : cepuk sape tuh.. nanes krang...heee.. terpulang la diaorg nak singgah ke taknak.. tak kesah p0wn.. blogging saje2 ja.. dari lepak baek blogging ja :) layan jew :)~

Anonymous said...

brader, kalau tak nak orang komen hang punya blog, taruk lagu ka hapa ka.. pegi Start > search > Notepad

Ok tulis entri kat dalam tu
kedian komen sendiri..

dalam arus blogging, kne ikut suara majoriti.. bukan minoriti. jgn keras kepala.. ce tengok blogger yg pemos almos.. yg betul2 berkualiti la entri dia.. xmcm sesetengah blogger yg famous sebab gaya penulisan menggedik... contoh bro, justkhai, theotherkhai, syahirul dan lain-lain. ade diorang ltak lagu? sebab pe. sebab dia nak keselesaan kepada pembaca.

kalau terasa hati, sorry bro~

LUTFI SYAFIQ said...

betol2. tapi kalau lambat sgt tu bukan masalah page tu berat, masalah internet kita. nak load laju2 pakai la pakej mahal sikit. nak murah dapat rr! wakakakka. load 'video' bleh plak tggu lame2 kan? hahahaha.

Awie Omar said...

MAAF KAWAN. BLOG "NOTA EKSTRAVAGANZA" DAH TUKAR NAMA KE "EKSTRAVAGANZA". URL PUN AKU
DAH TUKAR SEKALI. DAH TAK PAKAI LAGI YANG NI "www.notaekstravaganza.blogspot.com"
SEBAB SEKARANG AKU DAH PAKAI YANG NI "www.awieomar.blogspot.com". NAMA KORANG SEMUA MASIH
ADA DALAM SENARAI FOLLOWER BLOG AKU. MASALAHNYA KORANG DAH TAK DAPAT LAGI IKUT APA YANG
AKU UPDATE DALAM BLOG AKU NANTI. JADINYA NAK SETELKAN PROBLEM TU, HARAP KORANG SUDI LA
TEKAN FOLLOW BLOG AKU BALIK. SUDI SUDI LA TEKAN YE. TERIMA KASIH.

Anonymous said...

to anonimos: mcm yg bro ni ckp rr, bukan semua org berblogging utk femes. utk dikenali mcm blogger yg femes2 tuh! diorg punye laptop, diorg bayar bil, diorg punye suke r. korang xpuas hati, korang xsuke. korang MAJORITY menyampah itu bukan masalah bagi golongan MINORITY yang gedik2 buat blog suke2 ni. misi dan visi bagi setiap penghasilan blog tu len2 cik anonimos oi. xyah nak pertikai sgt rr.

ain najwa said...

setuju sgt dgn entry nih:)

AbgferOz said...

hahahaa...korang tak suke takyah singgah oke.. aku tak suruh aku tak paksa pown korank singgah blog aku.. wakakaka.. kalu nak kutuk pkai nama dan url la.. baru nampak gentle..

blog ini bkan utk femes.. aku nak share ape2 yg aku ske.. pduli la blogger pemes nak letak lagu ka nak letak video lucah ka.. tuh blog diaorg.. hahaahah..

no copy paste/wni wanina said...

kan ? haaaaa , telinga ada mslah gamak nya tuh :)

AZTIQAH said...

betul
sbb no body perfect
so xpyh la nk kutuk2 orang

i'm ezza haniza said...

kalau suka letak lagu dalam belog .
bukak byk belog dalam new tab .
pastu lagu2 sudah becampur.
menjadi lagu keling yang sgt awesome..

ekkekekekeke

+ cik | ezatiee + said...

sutuju sangatt..

Cik NY said...

stuju sgt2..... setiap lagu kan kdng2 ade maksud tersirat atau ade sesuatu y nak disampaikan pade pembaca.... cer dengar dlu pastu baru komen.... lau x ske jgak ... diam je.... tu blog mereka ske ati mereka lah.... x gtu... hehehehe

no copy paste/wni wanina said...

kalau yg guna gratisan musik lg sesak dengarnya . alaahhh==" last2 mute teros volume lappy , sunyi n sepi je telinga , np more trauma lhaa :)

AbgferOz said...

wni : mmg ske di hentam i like gitu :)

aztiqah : cuba la memuji dari ngutuk kan kan kan...

ezza : kalu nak buka byk2 off la volume.. aduyaii... sape suwuh buka byk2 kalu nak on volume :)

p/s.. lagu yg campur2 kdang2 awsome gak :)~

aimie said...

yez3 !! setuju meyh ! kita pun letak lagu kat blog ;p hahah tapi kita blogging ntuk suka3 je hee ^^

AbgferOz said...

ezatiee : thanks yeww..

cik NY : btoi.. kdang2 lagu tuh bwak maksud ape yg cuba dismpaikan sang blogger :)

wanina : kan senang gitu :)

AbgferOz said...

aimie : yeahhh.. enjoy ja.. sape sudi bace.. tak sudi maen jauh2 :)

LUTFI SYAFIQ said...

apa2 pun aku sokong entry ni. lantak arr BLOGGER2 FEMES yang majority tu nak kutuk apa pun. nak benci ka, aku pun xharap nak tumpang glemer mcm diorg pun. untungglaaa diorg dah femes. hahahaha. kalu berblogging utk kutuk2 blogger2 yg baru belajar nak gune blog ni bek tak payah! demmit!

Isteri Encek Bard said...

wah anon di sound oleh anon, cantekk lah

AbgferOz said...

lutfi : hahaha thanks bro :) ko terbaek.. hahaha kita bakoo jeww...

IEB : heeee.. naseb ada backup ramai :) ramai sngat yg ditindas blogger (konon2) pemes... tuh yg nak blas ketat2 nie..kita bakooo kita bakooo

Cik NY said...

wahhhhh......semua setuju dgn pendapat abg feroz.... support antara blogger..... bgus mcm ni.... jgn duk nak ngutuk2.... x baik ..... lau ske ckp je ske ... klau x sudi or x ske nak singgah kat blog org g lah main jauh2... hehehehe... (ske hati je wat statement aje kne serang plak nanti )

AbgferOz said...

cik ny : ya ya ya...dah nama satu komuniti.. support jew la.. kalu silap tegur.. tak perlu tgur dngan entry then komen panas2.. apew je..
btoi2.. tak sudi tak pyah singgah tak kesah p0wn :) heee..

safwanmahzin said...

yesss like 1000x ahhh....boleh pause je lagu kalau xsukee xpon silent ahh....kalau dah name blogger pemess mamng dieorg guna kuasa dinamika lahh..konpem blogger2 comel yang terikut2 sangat ala2 setuju g2..ntahh....masing2 ade hakk...=D

fairuz alwani said...

i like... dulu saye pernah kena sound gak. perghhh, mmg menusuk kalbu la kan. saye pun terus la delete lagu tu n berhenti berblogwalking buat sementara. takut kena sound plak kan.
tu jaman mula2 saye blogging ni, mane la sy tau sgt kan. tp saye terima teguran dgn rela. :D

Siti_Cnt said...

setuju !!!
dulu , ada sorang 'otai' cakap xyah ltk lagu so masa saya remove lagu . ada blogger kata bosan sebb masa dia baca tuh dia nak dgr lagu sekali. last2 ltk lagu yg ada pause
:D

AbgferOz said...

safwan : btoi2.. yg baru blajar pown ikut la.. diaorg masih tak sedar hak diaorg..

fairuz : ya ya .. makin ramai plak yg pertikai tuh yg blas balek tuh :) tape2 terpulang pda individu pnye blog.. kdang2 diaorg p0wn ada silap gak :) jgan dngar sngat diaorg tuh :)~

siti : btoi2.. nak gak dngar lagu takkan nak baca kosong jew kan.. ada rentak baru ada feel nak bace :)

cik Dil said...

letaklah lagu yg boleh dipause..andai x suka, bolh pause..kalau suka, boleh terus dgr..see, senang untuk semua pihak..adil lagi saksama..

contohlah yg dil boleh bg, kita suka giler dgr lagu blog org tu, pastu bila kita bace blog dia, tgk, ade byk entry dia yg menarik..so, kita msti lah akan bukak ke new tab kn..so, kan sini, lagu tu, akan bertindih..so, kalau xde button pause susah lah sbb kita mmg suka lgu tu, n mmg nak dgr lagu tu..kalu off volume terus, see, dah x dpat nk dgr..so, jgnla ltk lagu autoplay, tp letaklah lagu yg boleh dipause..senang utuk semua pihak..so, bsar kemungkinan, kita akan lawat blog tu lg, disebabkan lagu yg menarik n boleh dipause..^^

kalau letak lagu autoplay, contohnya, well, mcm dil, dil suka pasang lagu dekat laptop n dgr pakai earphone..tetiba bukak blog someone, mak aikk, lagu dia memekak mengalahkan lagu yg dil tgh dgr..so, xde cara laen, kena ttup lagu kita, n dgr lagu yg ade kt blog tu..so, apa prasaan?kita tgh feeling abis ni dgr lagu kat laptop, tupp tupp lagu autoplay ptong line.adoii..mmg ase nak baling jeer lptop tu..

so, konklusinya, kalau nak letak lagu dlm blog, letaklah yg boleh dipause kan..

see admin..x semua org akan off volume lptop time nak blogwalking..so, kita kenalah sensitif sikit..xsemua org sama..^^
Peace no war

AbgferOz said...

cik dil : ya ya letak la yang bley di pause...tpi mcam yg feroz ckap kalu tak suke takyah singgah.. tak perlu la komen2 blog orang nie tak besh la psang lagu tuh tak besh arr..byk sngat yg ngutuk...

p/s.. sya suke dengar lagu di blog sya that's why sya letak lagu tuh supaya bley dngar hari2 :)
(contoh gak nie)

akuorgkmpng said...

fikir baik buruknya kpda org ramai..
rsanya rmai yg x suka dri yg suka..

seeloknya klu nk letak, letak yg boleh pause...

cik Dil said...

u didn't get my point duhai en feroz tsayang..
apa salahnya kalau kita berblog, n cara kita berblog tu, menyenangkan semua pihak.. mcm contoh yg feroz bg tu, ye, tau awak suka dgr lagu tu, tp x salah kan kalau ambil inisiatif letak lagu yg boleh dipause..still awak boleh dgr lagu tu hari2 kan..
Feroz, komen yg negatif bukan bniat utk mjatuhkan tp niat utk mbantu apa yg patut..kalau kita x boleh terima komen camni, mcm mana nak maju.. org dah naek kebulan, kita still merangkak2 dibumi..hope, kali ni, awak dpt, point sebenar yg dil nak smpaikan..
Blog orang ni bagus, suka sangat entry dia..tp, xkn sebab hnya lagu, terus kita x boleh komen, or blah mcm tu jer..see, that why, dil suruh letak lagu yg boleh dipause kn..senang utk semua pihak..

AbgferOz said...

cik dil : tlong phamkan ape motif sya... dan bace ayat last skali...


(letak lagu yg bley di pause takut2 lagu anda tak sedap)
heeee.....

bkan utk suke2 tuh ada maksud...

A retarded kitty said...

wa tak heran.speaker di mute terus.
p/s: blogger femes pun bw eh?

Puteri Iqa Izyan said...

x ksh pon ade lagu ke x. kdg2 best jugak lyn lagu smbl baca blog. xla boring sgt =))

misyamissyou said...

OMG setuju sangat..xyah la nak emo sngt bile blog ade lagu ke ape kan..diorg marah sbb diorg bukak lagu kuat2..pas tu bile masuk blog yg ade lagu autoplay, terkejut beruk la diorg..haha..tp kdg2 lagu pn boleh buat org yg bw tu rase jelek sbb lagu xsedap/bising etc..

Syafiq Rosli said...

masing2 ade pendapatkan..susah kita nak memenuhi semua kehendak kan..:)

Ayien Ocaca said...

setuju....yien bce byk entry mrh psl lagu blog....pelik

EZAN IDMA said...

tak kesh pon ade lagu ke tak. layan kan je

diana said...

datang sini setuju..
esok pi blog yang tulis tak suka blog ada lagu,pun setuju...
kahkahkah...
blogger..bloger...!!

AbgferOz said...

A retarded : tatau laa tpi diaorg yg sibuk ngutuk2...

Iqa : that's whyy la..

Missya : yupss.. kalu nak tgur p0wn jgan la buat entry ngutuk.. tuh yg kesian dak2 baru nak blogging..

syafiq : ya ya.. tpi jgan smpai buat entry ngutuk orang.. tuh yg tak sedap..

AbgferOz said...

ayien : yupss ramai yg bising2 marah2 ngutuk2.. tak rmai yg tgur baek2.. kan kan kan..

ezan : heee... berkecuali ekk..

diana : dah biase dah tuh.. talam 13 muke :)~ nnti blakang2 ngutuk :)~ standard la.. heee.. tpi tak smua :)

Alinkiwi said...

huhuhu...perbalahan antara blogger..ntah2 yang anon tu pon blogger femes...tetttttt....

aku bukan xsuke diorg letak lagu...cume bile bkak blog diorg...terkejut hampir gugur jantung dengar lagu...dah la aku bw 2 3 pagi..guna earphone n lupe nk mute...mmg terbaik!!;p salah sendiri...peringatan,lenkali mute...

AbgferOz said...

alin : heee..tak slah nak tgur.. tpi kbnyakkan ngutuk dan siap ada entry ngutuk agi.. perlu ka ? lgipun kita perlu tau yg itu blog diaorg terpulang la...

Alinkiwi said...

betul3...tegur kt shoutbox je la...xperlu entry bagai..n my blog yang lama...ada lagu..n ramai frenz yang cakap sedap.. siap carik n donlod lg lagu tuh....ha...dikira keselesaan kepada pembaca la gak..kan3...akhir kata:-->lain orang,lain selera..lain usia,lain citarasa...yang muda2 suka dgr lagu..yang tua2 suka kedamaian..

AbgFeroZ said...

alin : yups :) thanks..

dhilla nazli said...

ahaha abg feroz pemes un letak lagu jugak.. awww~~

tapi en.. kalau na layan lagu best2 kt lappie sndri time tga bw cmne??
ha ce jwab.. =P

AbgferOz said...

dhilla : kalu nak blogwalking off la lagu.. tak pon takyah singgah di blog mreka2 yang ada lagu.. diaorg ta penah paksa anda singgah... :)

Cik NY said...

abg feroz.. ade ke org pakse singgah blog dia.... bkn tu hak masing2 ke... ske singgah x ske x moh layan.... ehehehe.... (isk x baik betul)... Cik NY x mcm tu eak..... biasenye layan je x ksah pun.....

AbgferOz said...

cik NY : tada pown.. tuh la knapa diaorg masuk blog orang marah2.. dah la masuk tak kasi salam... isk isk..
kalu di paksa masuk yela.. bley marah2.. kan kan kan..

:: Into The New World :: said...

sgt setuju.
itu privacy masing-masing laa.
nak letak apa dalam blog pom.

lepak said...

terpulang kt org yg datang blog lah.....x suka pause kan ajer lagu tuh...suka dengar....tul tak...kalau saya tgk lagu....kalau lagu best saya nlayan ajer.....bukan kena bayar pun nak memarah org letak lagu dlm blog nih....blog dia..suka ati dia lah....huhuhu

cik Dil said...

bg dil, perkataan marah tu krg sedap didgr..cuba tukarkan kpd perkataan teguran..^^..lg nice kot..

namao gaduh, cuma bg pndapat..^^

titan said...

bukan apa..bukan tak boleh letak lagu..tapi bila kita datang..tak semuanya dengan tujuan blog walking tu..ada yang datang sebab tertarik dengan komen, iklan, tajuk artikel dan sebagainya.

Dan bila kita datang..lagu punya la kuat..kena plak ada artikel menarik dibaca..bila nak komen..tak boleh plak komen..cuma blogger sahaja boleh..dan bila dah boleh komen..blog berat semacam sebab letak lagu, letak gambar besar-besar.. dan bukan ini ada, ada sebab-sebab lain bergantung pada pengujung yang berbeza..

bukan apa..kekadang, orang yang sama juga kata..kenapa blog diorang tak dapat banyak komen, kenapa ramai orang tak datang blog diorang..salah satu sebab, diorang tak sedar, blog diorang tu lembab semacam, diorang tak sedar, blog diorang takde ruang nak komen..diorang tak sedar, ada orang ni memang peelnya tak suka dengar lagu. kena plak, soundnya kuat betul..perangai setiap orang berbeza..

so, apa aku nak cakap, setiap orang berbeza, ada dia suka, ada dia tak suka. Pendek cerita, susah nak puaskan hati semua orang..

hafiz-ahmad said...

pos ni bagus.boleh sedarkan orang yang rasa diri nya dah hebat sangat

Edina Kasyah said...

HAHAHA.agree! dina pun klu bw mmg mute sound +____+

AbgferOz said...

cik dil : takyah nak berdalih agi.. dah mmg terang2 entry diaorg MARAH nak takyah nak belit2 teguran.. kalu satu blog ja tak kesah la.. nie dah blambak.. dan bukannya teguran kalu dah cakap semak, myampak, blog !@($+ tuh bkan teguran k.. takyah nak sopankan ayat tuh.. dah mmg kenyataan MARAH dan bukan teguran..

new world, lepak, titan, hafiz, edina.. thanks utk pendpat anda :)

cik kacak said...

dah kena , lagu pun dah delete dah . huwaa .
ee kalau pergi blog org , pasang lagu kuat mane pun tak kesa punye , kalau ee tak suke - pause . kalau tak mau pause , lappy ada maa - boleh kasi mute ! HHA

AbgferOz said...

cik kacak : kacak ke anda ? hahahaa... ya ya .. alololo kecian jeww.. pi bubuh balek lagu.. psang speaker beso hahaha...

MiZz ShINcHaN said...

Sokong... sokong... sokong... x bek ngutuk2 taw... Tuhan marah... Biar la dorang nk letk pon... kte mute pun ckup la kalo xnk dgr... nyampah ngn org yg ngutuk2 ni... x ske la... bukn pe, mcm x menghargai blogger len gk... :)

AbgferOz said...

mizz shinchan : yupss.. btoi.. diaorg plak yg tetapkan rule utk blogger.. adehhh.. ta perlu oke.. :)

misSaziey said...
This comment has been removed by the author.
misSaziey said...

betoi2 sokong 100 % ! :) blog 2 1 kkrtifan so up 2 de owner la nak letk pe pon dlm blog dia :)

AbgferOz said...

misSaziey : thanks yew :)

misSaziey said...

haha u're welcome..ouh ha ! gdluck :)

cik ungu said...

kesian pulak orang yang on lagu dari laptop kalau dah off volume. nak tgk utube2 pun xdpt.


letak yang boleh di-pause kan adil utk sume org.

E-ra paSha said...

sgt3 stuju!!! sokong sgt3!!!..isu ni selalu timbul..& selalu blogger2 buat entry pasal ANTI-autoplay music dlm blog..& slalu ckp mereka x nak masok blog 2 kalo ade music..pada saya..mungkin owner blog tersbut suka dgn lagu 2..so terpulanglh pada dia nak letk lagu..kalau kita x suka juz mute kn je..kn sng..ni nak mrh2..setiap orangkn ade mint & pendpt masng2..

AbgferOz said...

cik ungu : heee... tak kesian plak kat owner dia yg nak feel dngan lagu dia sndiri time dia tgok blog dia ? laen blog laen sronok dia :)

tpi elok autoplay yg bley pause la..

E-ra : yups... siap ada yg letak links blog yg psang autoplay agi.. ape motif diaorg ? isk isk isk.. kesian bdak2 baru yg nak blogging.. letak autoplay pown kna marah...

wan_cikgumuzik said...

aku bangkang sekeras2nya entri nih ok..!!!

aku mmg bangkang sangat2 entri nih ok..!!

aku sangat tak setuju nagn entri nih ok...!!

dan aku sangat tak suka entri yang mcm nih ok...!!!


lalaalalla.... sekian komen dari pembangkan..

lalalalala.. nyanyi sikit... lalalalaalaal... sikit lagi.. lalalalalalaaa..

kih kih kih kih...

AbgFeroZ said...

wan : heee.. kan aku da ckap aku tak bley sokong entry ang.. coz kita berbeza pendapat....hik hik

cik ungu said...

kalau nak dgr lagu kat blog sendiri, orang2 yg cerdik mesti simpan dalam folder muzik kat laptop sendiri kan. nak bukak blog, pasang je la lagu dlm laptop tu. Kenapa nak kene bersusah payah online dan log in blogger semata2 nak dgr lagu?

adoiyai tak cerdiknya pemikiran.


benda simple, boleh buat, takyah nak dicomplicatedkan sgt lah.

AbgFeroZ said...

cik ungu : hee.. tak smua org kaya mcam anda ada laptop sndiri... kalu org yang pergi cybercafe mcam mane ? budak2 sekolah yg tada hp tuh...

p/s... pikir dari pelbagai sudut..

Powered by Blogger.