Tutorial Elak Pendatang Tanpa Izin Blog



Kartun Pendatang

Assalamualaikum Bloggers.. Entry Hari ini ku tujukan khas untuk
bloggers yang blognya hari2 didatangi url pendatang
sperti bit.ly, ow.ly, whir.li

sebenarnya tak salah menggunakan url diatas..
tpi dikuatiri url di atas digunakan oleh mreka2 yang
blogwalking menggunakan software.. iaitu
blogwalking tanpa memasuki blog kita...
sekarang nie macam2 jenis software dikeluarkan bgi
mempermudahkan mreka2 ini meninggalkan jejak ke
ke berpuluh-puluh blog..

Entry ini bertujuan untuk LOCK or mengunci
shoutmix anda dari didatangi oleh pendatang2 tak cOmei tersebut..

Cara-cara Mengunci Shoutmix..
1. gunakan shoutmix utk chatbox anda.. register disini..
(kalu dah ada trus ja login ke shoutmix)
2. Setelah selesai register... login ke shoutmix.. kemudian
tgok di security dan klick pada website lock.
masukkan url blog anda..dan save setting..
(shoutmix hanya boleh digunakan di url anda)

3. back to setting.. kemudian klick pada ban control
dan masukkan url pendatang yang tidak dikehendaki
di situ dan klick add..
(anda bleh add sebnyak mana yg anda suka..)

4. dah siap..

p/s...tak perlukan imigresen untuk
bantras pendatang tanpa izin blOg :)~

JOM BANTRAS PENDATANG


21 comments

Ummi Atthiyah ILS said...

macehh2.. otw buat. ;)

Black_roses92 said...

ingatkan pasal PATI.. adeh!! segan sudaa~ haha

Blogger Melayu Jawa said...

dah wat benda ni dah. ramai yg cuba menipu BW kat shoutbox sy, tapi x lepas sebab dah lock benda tu kat blog saya jer. tapi la ni dia org tukar taktik dgn spam kat komen plak.

AbgferOz said...

umi : oke2 slamat mencuba..
roses : adehh apew daa.. hihihih..
BMJ : a'ah yg lock tuh da lame buat.. tpi byk plak url yg short2 singgah hari2 tuh yg ajar diaorg banned url plak..

~yayaLOVA~ said...

thanks for sharing ;DD

AbgferOz said...

yaya : okek2.. skadar berkongsi :)

EZAN IDMA said...

thanks share :)

AbgferOz said...

ezan : ok.. bayo2.. ingat free kew ? hihiih..

Fathiah Hamim said...

maka chatbox tak boleh la yea? T_T

AbgferOz said...

cbox org bley tiru :)

CIK FERRA AWW said...

KESIAN DORANG TAK ULEH MNJERIT KAT SB AWK LAGI

AbgferOz said...

cik ferra : kalu pkai url diaorg bley aje... :)

areteacar said...

love this :)

Zyash said...

blog zyash x gune shoutmix pun...leceh la gune... tak check pun sape shout kat sane.

AbgferOz said...

are : mekaceh...
zyash : he he he kalu ta guna tape la :)~

AiDa AzRyN said...

takpun,xyah letak shoutbox.. senang cte.. hehe.. :)

myhatiku said...

mekasih..hope lepas nie xde lagi yg dtg ckp "mampir yuk"..aduh:D

Famili Ceria said...

nice info...gna cbox buleh x wat camtu?

AbgferOz said...

aida : nnti kalu tak letak susah la nak ngorat :)
myhatiku : mapir yuk tuk bhase indonesia.. hihiih ramai pminat tuh..
fmli ceria : cbox tak bley shoutmix jew :)

hyazz said...

lorrr...yang tu rupe nyer... ingat kan betol2 pak indon

wong said...

nice entri....tp dah lama tahu bnde nie....hihihi

Powered by Blogger.