Header Ads

Orang Dah Meninggal Sms Orang Hidup ?



tOyOl main sms bley ?

petang semalam aku terdengar mak aku membace sesuatu seperti mengeja
aku pown tnye la ape yang di bace..
pastu dia terus serahkan hp dia utk aku bace

mula2 bace nak tergelak p0wn ada...
mane taknya tergelak si bodoh p0wn dah cuba nak menipu.
isk isk isk..

sms yang diterima mak aku...
"top upkan ayah kredit mexis 50RM di nombor barunya
0178936809 ayah lagi ada masalah kat balai police.
tak paya cell.sekejab ayah cell."
dari : +6285217245008

untuk pengetahuan si bodoh tuh.. ayah mak aku dah meninggal dunia...
dan untuk pengetahuan si bodoh tuh lagi orang malaysia
tak panggil 50RM tetapi RM50..
dan sememangnya bodoh ble dia taep cell dan bukannya call...
maxis la bodoh bkan mexis..

disebabkan aku banyak kredit so aku p0wn membalas sms tersebut
"ayah duduk la dekat balai polis tuh..
hidup p0wn menyusahkan orang ja kan..."

p/s... ORANG BODOH p0wn dah pandai nak cuba menipu
so kita orang yang pandai kna lebih berhati²..

38 comments

CiK QiQi said...

tak de tindakn ke ek kt org cmni sbb qiqi rse de blogger len prnah kena cmni gk...grm la org lua yg budget pndai tp BODOH ni nk mperbodohkan kite yg pandai ni...grm3

cнɛитα αι яɛи said...
This comment has been removed by the author.
cнɛитα αι яɛи said...

mmg bodo , mmg kene ambil tindakan pun dgn orang cm nih , mak liely pon penah dpat mesj tuh ,

Khumaera Ismail said...

hahahaha~ sengal punye org..ade ke na mintak topup free camtu.ta senonoh tul..

Izan Ishak said...

entah apa2 punya org kan. nmpk sgt org indon punya keje. k.izan pun pernah dpt sms mcm ni sekali. dari 'ayah'...abah k.izan dah lama meninggal...

AbgFeroZ said...

hahaha.. mmg sms nie dari luar..
bkan keje orang malaysia..
diaorg sedar orang malaysia PEMURAH
tuh pasal suke ambik kesempatan..

nurdzatin adawiyah bte rozaidi said...

hey my mum pon dpt this text..
musykil kot ayh masok jail..padahal ayh ada sebelah jep..hahahaa..
agk kurang pandai org yang text nik..grrrrrrr

Nur Misnan said...

salam... hehehehe.. lawak lah dia
salah CELL la..

AbgFeroZ said...

hahaha.. naseb x mnyebelahi dia asyik kna kat mak/bini orang..
dasar begok :P
hik hik..

dia baru kluar penjara kowt tuh yang cell dan bkannya call :)

cHiKakO PiNky said...

mcm2 cara kan org nak menipu... tp yg ni klakar sbb terbelit diri sndr.hahaha....

AbgFeroZ said...

hek hek hek...
nak idop.. kna la cari jalan :)

azie said...

hahah melampau tul si penipu tu dah sengal ada hati nk mnipu org haha..

cn said...

CN pulak dpt msg hape ntah..
+6285250887461..no.tpon indonesia..

AISHA INANI said...

lawak kan?
aku penah kena.
tergelak guling2 dah aku!
hahahaha.

zaL_cdpx said...

AKU PENAH KENA... DIA MINTAK TOPAP MAXIS RM30... DIA KATA DIA KT BALAI. ADER KES. KLAU LEH TLG CEPAT SIKIT.

ADEHLAAA...MACAM2

amira said...

haha.. tgk je no tu.. mira taw.. tu no org indon tu sbb mira ada sedara kat sana.. ala.. dpt msg camtu lagi.. delete je

Abgferoz said...

hahaha...
Byak bt0i dia tpu.. Nie bkan nk idop nie nak kna pijak dahh.. Pnipu ja kenyang k0wt mkan duit haram...

tulips etu chinta.. said...

wahahahaa..
trkjut ku nengok pic pocong tuh..
hhe..
n blog u comel~

NuRul said...

ishh org mcm ni pun ada ka??

[pu-three cokelat] said...

sy juga ada dpt sms ni! hee~~ ;)

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Adehh org camni pun ade ke. Ish ish ish. Nak menipu org pulakk ;)

abgferOz said...

hik hik hik..
rambut sama pink..
hati laen2 :)
hahaha...

La.doLce_e[v]a('',) said...

HADOiii...sengal...

AbgFeroZ said...

sengal + senget = ngalnget

moshi_boo said...

haha teramat bodoh orng itu..

Marlina Roslee said...

mmg bodoh pun owg 2...
sy pun pnh kene cm nie..

ellis suriyani said...

ellis pon dpt msg camtuh gak...

AbgFeroZ said...

takda tindakan ke kat diaorg nie ??

p/s.. jom ramai2 report bomba :)

tia said...

byk tia tgk org up entri neh.
nseb baik tia xpenah kne.
mmg BODOH ah dorang neh.
hahaha!

abgfer0z said...

hahaha.. Tia gak yg pndai he he he

Cikbelog said...

huish banyak tu 50Rm..haha mana blaja lah 50RM..bodus betul.hhe

Abgferoz said...

cikbelog meh blanje fer0z 50rm hek hek hek

Internet Marketing said...

KAH KAH KAH pandainya nak menipu pun jaga la gaya bahasa tu kan dah terkeluar bahasa ibonda

aming said...

hahaha..tlong topupkn ayah..ayh skrang ade kat fox river tgh tlong scofield break prison..

dabuldahi said...

hahahahahhahaahaahahahahahaha

gila!!
nanti kalo dapat mesej macam tu
tekan butang report as spam!!!

Faisal said...

hahaha...lawak lah bro.ada jgk org bodo mcm ni ye..hampeh tol


Jom join aktiviti menarik kat blog saya:-

Aktiviti Menarik 1: Percaya tak yang korang boleh dapatkan 15 ribu visitor seminggu?Tak caya mari baca ini dan jadilah 10 blogger bertuah!

Aktiviti Menarik 2: Pencarian Header Tercantik 2010

leyzajamil said...

hihi..tertipu dek tajuk n3 ni..
rupenya sms rambang ye..

Nurhafizah p i j a said...

hahaha , xtipu . lawak betol ! hahaha

Powered by Blogger.