Thursday, January 17, 2013

Tutorial Backup/Export Blog

5

Tutorial Backup/Export Blog

Assalamualaikum.. hari ini aku nak share sedikit sebanyak cara untuk backup/export blog 
sebelum masalah melanda.. bukan mendoakan tapi.. orang kata
sediakan payung sebelum hujan..

sekiranya anda sayang templates yang anda gunakan ini 
anda boleh backup templates ini dengan cara..
1. login to blogger.com
2. klik templates
3. klik pada backup/restore
4. klik Download Full templates
5. SIAP.. simpan elok²

tuh part templates.. la ni den nak ajar cara nak backup post,
comment dan pelbagai lagi dari blog anda

1. gi kat blogger.com
2. klik kat setting
3. klik kat other
4. tengok pada Blog tools diatas ada Import Blog, Export Blog, Delete Blog
so klik pada Export Blog
5. Download Blog
6. Simpan Blog anda dalam email, pendrive or kat mane² yang selamat..

..selamat mencuba..
Tutorial Backup/Export Blog

5 GigitaN:

mai dah buat dah . . TQ ek . . tp kalo dah hilang dr blog , mcm mne nk guna kan back up yg di download tue ??

open blog baru la jawabnya hik hik hik :)

bagus info nie..beringat sebelum kena kan..

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More