Tuesday, January 29, 2013

Guide dan Info Gunung Datuk, Rembau

9

 Guide dan Info Gunung Datuk, Rembau

akhirnyaa.. selepas beberapa bulan tak mendaki semalam terlaksana gak
impian nak mendaki gunung datuk, rembau.. walaupun plan awalnya untuk
ke gunung ledang.. tapi dapat mendaki gunung datuk pun dah kira ok lah..
hik hik hik..

untuk mendaki gunung datuk anda perlu membayar rm5 ala² permit untuk mendaki la..

anda boleh contact no. diatas sebelum mendaki takut² ditutup atau
ada event sedang berlangsung.. nanti jadi macam kitaorg
terpaksa menunggu 3 jam sebelum dibenarkan mendaki coz ada event
larian gunung sedang berlangsung..

muke semangat sebelum mendaki.. 
bermulanya pendakian kami untuk ke kaunter pendaftaran..
hik hik hik.
 Semut Hutan.. beso tak ? heee.. seram sehh..
 rehat seketika.. ceramah pagi.. hahaha..
meneruskan pendakian ke puncak gunung datuk..
 masih bersemangat sehh..
cik akak kira duit ingat ada 7eleven ekk kat atas ? hihihih..
yeahh akhirnya dah sampai..
posing jangan tak posing :P
puncak tertinggi gunung datuk :)~
kawan 130kg boleh daki sampai puncak :) terbaikkk..
 posing mautt..
 main cak cak with abam polis.. 
dikatakan tapak kaki hang tuah.. betoi ke.. ?

kepada sesiapa yang ingin mendaki gunung datuk, meh la try..
tak susah mana pun.. yang penting jangan bawa bag berat2..
air kna ada.. atleast 2 botol.. kalu ada sarung tangan lagi ok..

nak guide or tidak terpulang la. kat track dah ada tanda just ikut tanda
dah boleh sampai atas.. 

Guide dan Info Gunung Datuk, Rembau

9 GigitaN:

slim ar abg feroz...kat fb suke guling-guling

zakie : hahaha dah slim dah :P

fuhyooo..xprnah daki gunung, daki bukit je..huhu

ctk : heee main daki je tuh.. hahaha..

err gunung datuk pun da jugak ye? haha btw, abg feroz dah slim la.kikiki :)

Wahh best lah panjat gunung tak tahu lak kat Rembau ada gunung kalau tak boleh panjat hari last week pergi Rembau gak hehehehe..

wah~ syok.. tp jauh sangat la klu nak pi..

nice view.. btw awat x panjat gunung ledang? klaw x boleh jumpa puteri gunung ledang sambil nyanyi lagu asmaradana.. hehe

Receive all updates via Facebook.



Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More