Wednesday, October 31, 2012

Kisah Hadiah Hari Guru

6

Kisah Hadiah Hari Guru

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid2nya tentang hadiah sempena Hari Guru esok.

Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan.
Murid: Tapi cikgu, hadiah macam mana?
Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika bapa kamu penanam jagung… jagunglah
hadiahnya, jika nelayan, ikan pun boleh..
Murid2: Ohh…. begitu..

Keesokan harinya, penuh meja cikgu itu dengan pelbagai hadiah…..
macam2 ada. Tersenyum lebar cikgu ….

Cikgu: Hah, kenapa kamu berpeluh ni Mamat? Datang lewat pulak!
Mamat: Usung hadiah cikgu…. tu ada kat luar kelas.
Cikgu: Ya.. Allah, batu nesan Mat?????
Mamat: Ha….aaa (dengan bangga)
Cikgu: Ayah Mamat kerja apa?
Murid2: PENGGALI KUBUUUUR cikgu.
Cikgu: Patutlah... sob sob sob..



Kisah Hadiah Hari Guru

Kisah Lawak Suami Isteri

6

Kisah Lawak Suami Isteri

Syhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

Sepasang suami isteri telah berselisih faham dan tidak
bertegur sapa. Pada suatu malam si suami telah menulis satu NOTA...

" KEJUTKAN SAYA PUKUL 6.30 PAGI "

...dan meletakkan nota itu di sisi isterinya yang sedang tidur.
Keesokan harinya sisuami terjaga dari tidur dan mendapati jam di dinding telah
menunjukkan pukul 8.00 pagi. Didapati di sisinya terdapat satu nota bertulis...

" BANG, BANGUN BANG..... SUDAH PUKUL 6.30 PAGI "



p/s... untung la dapat isteri macam nie.. hik hik hik..

Kisah Lawak Suami Isteri

Tuesday, October 30, 2012

Lawak Order Telur Dua Biji

6

Lawak Order Telur Dua Biji

Nak di jadikan cerita.. ada la sorang kaya baru, asalnya di kampung saja..
tapi disebabkan tanahnya kena projek KLIA, jadi jutawan segera la dia.
Waktu dia susah dulu.. teringin sangat dia nak pi K.L, so lepas dah jadi kaya, tanpa membuang waktu, dia pun ke K.L laa. Pasai banyak duit, dia pun bawak la sorang body guard
merangkap pembantu peribadi. Di K.L, dia menginap di K.L International Hotel.
Sampai di sana lebih kurang pukul 10:00 pagi… perut dia pun agak berkeroncong sikit la.
Selepas check-in, dia bagi tau kat pembantu dia..

O.K.B (Orang Kaya Baru ) : Mat…aku lapag ni , belikan aku mee yang spesial satu.
Mat : Oke Boss…tapi mee yang spesial tu macam mana Boss ?
O.K.B : Ishk..hang niii, mee yang spesial tuu..pakai telog dua biji laa..
Mat : Ooooo….siap Boss.
Lepas tu ..makan la si O.K.B mee special tu. Mai time pukul 3:00
ptg, perut O.K.B tu berkeroncong lagi. Lalu dia panggil pembantu dia tu..
O.K.B : Mat..! Aku lapag nihh , pi beli nasi goreng spesial satu.
Mat : Nasi goreng special ..? Yang pakai telog dua tu Boss ..?
O.K.B : …waaaa , dah pandai dah hang Mat , no ?..cukup tau aku punya taste…
Mat : Mesti laa Bosss..bagi saya 10 minit saja Bosss…


Lepas siap makan, O.K.B tu tertidur la sampai maghrib.. dia pun terbangun pasai air-cond sejuk sangat . Pasai dah tidog sepetang dah, dia pun susah la nak tidog lagi. Bergulung pi berguling mai, tak leh tidog juga.. air-cond pun sejuk gila… jadi ‘adik’ dia pun dok ‘stand by’ saja laa.. Tak tau nak buat macam mana ngan sejuk lagi, dia pun panggil pembantu dia lagi…

O.K.B : Mattt !!!….
Mat : Yaaaa..Boss,
O.K.B : Mai sini sat…Mat : Ada apa Boss…?
O.K.B : Mat…’adik’ aku minta laaa..(dgn nada berbisik ) Hang pi cari awek
yang spesial kat aku sorang, yang spesial tau.
Mat : (sambil tergaru-garu kepala)..oke Boss !

Si Mat ni mana la tau pasai awek-awek yang boleh ‘pakai’ ni. Tapi, Boss punya pasai dia pun pi la cari jugak…. Sejam kemudian dia pun pi la hantar satu awek untuk Boss dia. Mat ni pun standby la kat luar bilik, mana nak pi tau takut-takut pencegah maksiat mai. Pas lima
minit awek tu masuk dalam bilik Boss dia tiba-tiba dia dengar suara yang kuat dari dalam bilik..

O.K.B : MATTTT !!!!…
Mat : Ada apa Boss…
O.K.B : Pasai pa hang cari bapok kat akuuuuu..aku kan kata awek…?
Mat : Laaa…..Tadi Boss kata cari awek yang spesial ….Boss selalu
kata yang spesial tu mesti telog dua
O.K.B :  @(#%(!#(!%$)



Lawak Order Telur Dua Biji

Nenek 65tahun Melahirkan Anak

7

Kisah Lawak Nenek Siapa la Ni..

Kisah seorang nenek.

Seorang nenek berusia 65 tahun melahirkan seorang anak.
Rakan-rakannya datang berkunjung untuk menjenguknya.

Ketika mereka ingin melihat bayi nenek tersebut, nenek itu berkata “Nanti dulu”.
Beberapa minit kemudian mereka berkata ingin melihat bayi itu lagi.
 Tetapi nenek itu tetap berkata “Nanti dulu, tunggu dia menangis”.

Akhirnya mereka bertanya : “Bila kami boleh melihat bayi engkau..?” “Bila dia menangis”.
“Kenapa kami harus tunggu sampai dia menangis?”

lantas dia menjawab, “Sebabnya aku lupa.. dimana aku letak bayiku tadi..”


Kisah Lawak Nenek Siapa la Ni..

Monday, October 29, 2012

Perfume For Sale Grade AAA

2

Perfume For Sale

!!TAWARAN!!
Dapatkan 1 voucher diskaun 30% untuk tiket Legoland dengan setiap pembelian 
Perfume berjumlah RM50 ke atas

Terhad kepada 5 orang SAHAJA.
Sementara tawaran masih ada!! 



For HIM (AAA)
Updated about 3 months ago
GRADE AAA 
*For Him 
*Made in Dubai!! 
*Long Lasting Fragrance (Grade AAA) 




::PRICE:: 
BUY 1 @ RM50 
BUY 2 @ RM100 
BUY 3 @ RM140
BUY 4 @ RM190 

-->Can Mix wit other Perfume 
-->Price not include postage POS LAJU CHARGES 

<< 1 Bottle >> 
RM6 ->Semenanjung M'sia
RM9 ->Sabah & Sarawak 

<< 2 Bottles >> 
RM9 ->Semenanjung M'sia
RM15 ->Sabah & Sarawak 

<< 3 Bottles >> 
RM12 ->Semenanjung M'sia
RM20 ->Sabah & Sarawak 

<< 4 Bottles >> 
RM15 ->Semenanjung M'sia 
RM25 ->Sabah & Sarawak

GRADE AAA
*For Her
*Made in Dubai!!
*Long Lasting Fragrance (Grade AAA)




PRICE SAME WITH FOR HIM

ada macam² lagi jenis dan koleksi Perfume for sale
yang terdapat di fanpage facebook..
untuk maklumat lanjut sila layari



Perfume For Sale AAA

Lawak Kasar Game di Perpustakaan

4


Lawak Kasar Game di Perpustakaan

adeehhh.. gila la game dorang nie..
denda dia pun boleh tahan SENGAL
hik hik hik..


Kisah Lawak Singa Berdoa

3

Kisah Lawak Singa Berdoa

Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa.
Terrperanjat, dia tak sempat mengangkat senapangnya.
Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa.
Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa,
dia ternampak bahawa singa itu juga sedang berdoa.

Pemburu: “Ah leganya… singa baik rupanya. Lepaskanlah aku.”
Singa: “Ya… singa yang baik selalu baca doa sebelum makan, amiiinn…”

Kisah Lawak Singa Berdoa

Sunday, October 28, 2012

Video Lawak Jepun Game Show

5

Video Lawak Jepun Game Show

heee.. agak² siapa yang sanggup masukkan ketam or cicak
dalam mulut dorang ? hihihih...
dah la kna paksa cium siap tarik² leher lagi..
hahahaha terbaekk..

Kisah Kucing Comel Mati Akibat..

7

Kisah Kucing Comel Mati Akibat..


Seorang budak lelaki berusia lingkungan 8 tahun membeli sekotak 
sabun dari sebuah kedai runcit...

Pekedai: Banyak sangat ke pakaian yang hendak dibasuh?
Budak: Saya nak mandikan kucing saya yang comel...

Pekedai: Eh, tak boleh gunakan sabun ni... 
Sabun ni terlalu kuat untuk kucing... 
silap-silap kucing kamu boleh mati...

Budak itu terus berlalu setelah membayar harga sabun... 
Seminggu kemudian, budak itu kembali ke kedai runcit tersebut...

Pekedai: Bagaimana kucing kamu?
Budak: Mati...
Pekedai: Bukan Pak Cik dah kata....
Budak: Tapi saya tak fikir sabun itu yg membunuhnya...

Pekedai: Habis, siapa yang membunuhnya?
Budak: Mesin basuh tu... ia berpusing terlalu laju...



Kisah Kucing Comel Mati Akibat..

Saturday, October 27, 2012

Video Lawak Sifat Ingin Tahu

6

Video Lawak Sifat Ingin Tahu

heee.. kan dah terang² tulis kat situ JANGAN TENGOK
hihihi awat tengok gak..
:)~

Kisah Cium 3 Tempat

3

Kisah Lawak Cium 3 Tempat

Cium Di Tiga Tempat..

Di sebuah taman, sepasang kekasih sedang berbisik-bisik:

Lelaki: "Sayang, apa yang paling kamu dambakan?"

Teman wanitanya dengan malu-malu kucing berkata: "Perkara yang paling ku dambakan ialah, kamu mencium diri ku di 3 tempat."

Lelaki: "Ah, itu mudah, cuba kamu katakan di tiga tempat yang mana?"

Wanita: "Paris, London dan New York."


p/s... errr bley bocor poket macam nie... O.o"

Kisah Lawak Cium 3 Tempat

Friday, October 26, 2012

Gambar Hari Raya Aidiladha

3

 Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua 
rakan2, pelawat, follower, blogger, dan sewaktu dengannya..

semoga raya aidiladha ini membawa keinsafan dan kemurahan
kepada kita agar sentiasa bersyukur dan berkorban ke jalan yang 
diredhai Nya..

Tangan Yang Diatas Lebih Baik Dari Tangan Dibawah
Daripadanya (Abu Hurairah RA) daripada Nabi SAW sabdanya,  “Tangan yang di atas (memberi) itu adalah lebih baik daripada tangan yang di bawah (meminta-minta) dan mulakan pemberian itu kepada mereka yang dibawah tanggunganmu. Sebaik-baik sedekah adalah daripada orang yang berada (tidak memerlukan bantuan). Sesiapa yang dapat menahan diri daripada meminta-minta (walaupun dia miskin) maka Allah akan mencukupkabn keperluannya dan sesiapa yang merasa cukup untuk diri dan keluarganya maka Allah akan memberi kekayaan kepadanya”.

 kesian kambing nie.. kepala dia gatai then trus gosok kepala dia
kat ekzos motor jiran.. hihihi..
 gotong royong penduduk taman ..... melapah daging lembu..
 errr.. dah tak gatai dah kot kepala kambing tuh..
heeee...
 jarang gak makan daging lembu.. dapat free hari2 la makan
daging lembu.. heee.. mekaceh mekacehh...
 berat gak nak angkat lembu nie..
 belia2 setempat yang semangat nak membantu..
 heeee... semangat ayah aku dok potong daging lembu...
heee.. sorry pakcik.. sya pandai tumbang dan angkat lembu ja..
bab bab melapah, memotong, dan sewaktu dengannya tak pandai lagi :)

Si Pemurah dan Si Bakhil
Daripada Abu Hurairah RA bahawasanya Nabi SAW bersabda, “Tidak berpagi-pagi seseorang itu melainkan turun kepadanya 2 malaikat lalu seorang daripada kedua-duanya dengan berkata, “Ya Allah, berikan ganti kepada orang yang berbelanja”, dan seorang lagi pula berdoa dengan katanya, “Ya Allah, binasakanlah harta orang yang bakhil”.


heee.. macam mana hari raya aidiladha korang ?
ada cerita best tak ? lembu lari ke ?
lembu mengamuk ke ?
hihihihi..

apa-apa pun den nak mengucapkan selamat hari raya aidiladha
kepada semua umat islam di dunia.. dan selamat bercuti
bagi mereka2 yang bercuti..

Kisah Lawak Ayam Punya Pasal

0

Kisah Lawak Ayam Punya Pasal

Ayam Habis,

Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan
memesan ayam panggang seekor..Beberapa minit kemudian pesanannya sampai... Tapi sedang dia menikmatinya makanannya.. pelayan yang lain menghampirinya dan berkata..
"Maaf, Encik... Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada
di sana itu. Dan ini merupakan stok ayam terakhir
yang kami ada... Maaf ya Encik." Razak menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah.. lalu berkata,"Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya."
Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan,
lelaki gagah tadi dengan wajah marah
sambil membawa pisau menghampiri Razak.

"Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan
engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku
lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong
kakinya, aku akan potong kaki engkau.
Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga
perutmu. Pendek cerita.. apapun yang engkau
lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau."
Razak terdiam beberapa minit.. lalu perlahan-lahan
Dia mengangkat ayamnya, membawa ke mulutnya
dan menjilat bontot ayam tersebut...



p/s.. korang rasa ape laki² tuh nak buat kat mamat yg jilat bontot ayam.. ?

Kisah Lawak Ayam Punya Pasal

Thursday, October 25, 2012

Tutorial Tulisan Membesar

5

Tutorial Tulisan Membesar

tutorial ni lebih kurang tutorial tulisan lain
cuma yang berbeza tulisan dia semakin besar
depands kepada kreatif korang nak edit untuk
mencantikkan blog korang..

1. Copy dan Paste code dibawah di
layouts --> add gadget --> html/java
2. Edit tulisan biru dibawah

<script>

function uphilltext(text){
var temptext=text.toUpperCase()
var size=1
//go through the text, letter by letter
for (i=0;i<temptext.length;i++){
document.write(temptext.charAt(i).fontsize(size).bold())
if (size<7)
size++
else
size=1
}
}
</script>


<script>
uphilltext("Welcome to our site!")
</script>





Tutorial Tulisan Membesar

Kisah Lawak Suami Terlampau Sengal

4

Kisah Lawak Suami Terlampau Sengal

Kisah Kasih Sayang

Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand.
Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah
meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.

Pak Mat yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh
jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur
isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat pergi pada waktu pagi,
tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari dua
minggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan
beranggapan Pak Mat begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata, "Awak ni terlalu sangat
cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada
siapa lagi di kampung ini buat begitu." Pak Mat menjawab, "sebenarnya
sebelum Maznah hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau
telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga 
rumput di kuburnya tumbuh dahulu."

" Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh......"


Kisah Lawak Suami Terlampau Sengal

Niat dan Kelebihan Puasa Hari Arafah

0

Niat dan Kelebihan Puasa Hari Arafah

Diriwayatkan daripada Abu Qatadah al-Anshari r.a bahawa Rasulullah SAW 
ditanya tentang berpuasa di hari Arafah. Maka Baginda bersabda: 
"Ia menebus dosa setahun yang telah lalu dan setahun yang akan datang."

9 Zulhijjah

Niat Puasa Hari Arafah
"Sahaja aku berpuasa sunat Arafah esok hari kerana Allah Taala"

Kelebihan Berpuasa Hari Arafah
10 Zulhijjah bakal menggamit lagi menandakan ketibaan Eidil Adha bersama dengan laungan tahmid memuji Allah di atas segala nikmat kurniaannya termasuk nikmat berhari raya. Kemeriahan Eidil Adha akan lebih terasa apabila umat Islam yang tidak mengerjakan ibadat haji di Mekah sama-sama menunaikan puasa sunat hari Arafah. Kelebihan berpuasa pada hari ini ialah ia dapat menghapuskan dosa-dosa setahun yang telah lalu dan dosa setahun yang akan datang. Ini bermakna Islam sentiasa mengawal setiap tindak tanduk umatnya di mana setiap amalan yang dikerjakan dan bertepatan dengan kehendak syarak akan diganjari pahala termasuklah juga perkara makan dan minum.

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:Tidak ada suatu hari di mana Allah memerdekakan lebih banyak hamba-Nya dari api neraka kecuali di hari Arafah. Sesungguhnya pada hari ini Allah mengetahui hamba-hamba-Nya lalu Allah memuji mereka di hadapan para Malaikat.

Niat dan Kelebihan Puasa Hari Arafah

Wednesday, October 24, 2012

Kisah Anak Murid Buaya Darat

3

Kisah Anak Murid Buaya Darat

Cikgu : Baik anak-anak murid.... pagi ni kita akan belajar mengenal bunyi haiwan. 
Fairuz, macam mana bunyi ayam berkokok?
Fairuz : Kok kokk kokkkkk!!!!!

Cikgu : Bagus Fairuz... Amy, buat bunyi kucing pula..
Amy : Meowwww

Cikgu : Amboi, manja kucing tu ya.... Udin, buaya bagaimana pula bunyinya?
Udin : ??????????

Cikgu : Udin?
Udin : Fewittt! Hai, Cik Adik! Sorang jer...? Abang temankan boleh...

Cikgu : Bunyi buaya apa tu???
Udin : Buaya darat cikgu!



Cikgu : @#^($@%$(@





Kisah Anak Murid Buaya Darat

Permohonan Online IKBN 2013

0

Permohonan Online IKBN 2013

kepada yang berminat untuk sambung study di
institut kemahiran belia negara IKBN 
permohonan secara online telah dibuka bagi sesi 2013

untuk yang berminat untuk
mendaftar online IKBN 2013 

Layari 


Permohonan Online IKBN 2013

Kisah Lawak Seorang Nenek

5


Kisah Lawak Seorang Nenek

Kacang.

Abu (nama samaran) bagitau tunang dier Siti (juga nama samaran) teringin nak 
jumpa nenek Siti. Satu hari, Siti berkesempatan memperkenalkan Abu kepada neneknya. 

Sambil duduk menunggu, Abu mengunyah kacang hazelnut sampai abis semangkuk. 
Nenek Siti keluar lalu Abu bersalam dengan sopan santunnya sambil berkata, "Maaflah nek, 
abis semangkuk hazelnut tu saya makan tadi." 
Dengan selamba ala salesman budak-budak pakai tie jual calculator, 

nenek Siti berkata, "Takpe, Siti memang suka sangat bawakan nenek 
coklat kacang hazelnut ni. Gigi nenek takde dah, jadi nenek isap je la coklatnya. 
Kacangnya nenek tinggalkan kat mangkuk tu."



p/s... kalu kena kat korang ape korang buat.. ?
heee...
Kisah Lawak Seorang Nenek

Tuesday, October 23, 2012

Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni

2



Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni

kepada rakan² yang suka tulisan warna warni..
ini tutorial tulisan rainbow untuk anda..

1. copy code dibawah ini dan paste di 
layouts --> add gadget --> html/java
2. edit tulisan biru dalam code dibawah

<b>
<script>
var text="Jiwarosak Dot Com" // YOUR TEXT
var speed=5 // SPEED OF FADE

// ********** LEAVE THE NEXT BIT ALONE!

if (document.all||document.getElementById){
document.write('<span id="highlight">' + text + '</span>')
var storetext=document.getElementById? document.getElementById("highlight") : document.all.highlight
}
else
document.write(text)
var hex=new Array("00","14","28","3C","50","64","78","8C","A0","B4","C8","DC","F0")
var r=1
var g=1
var b=1
var seq=1
function changetext(){
rainbow="#"+hex[r]+hex[g]+hex[b]
storetext.style.color=rainbow
}
function change(){
if (seq==6){
b--
if (b==0)
seq=1
}
if (seq==5){
r++
if (r==12)
seq=6
}
if (seq==4){
g--
if (g==0)
seq=5
}
if (seq==3){
b++
if (b==12)
seq=4
}
if (seq==2){
r--
if (r==0)
seq=3
}
if (seq==1){
g++
if (g==12)
seq=2
}
changetext()
}
function starteffect(){
if (document.all||document.getElementById)
flash=setInterval("change()",speed)
}
starteffect()
</script>
</b>


Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni

Kisah Si Penipu Kantoi Sudah

6

Kisah Si Penipu Kantoi Sudah

Seorang pemuda yang baru sahaja menamatkan pengajiannya dalam bidang kaunseling telah membuka kedai pertamanya di pinggir bandar. Beliau telah membuka kedai tersebut selama seminggu tetapi ia masih tidak mendapat sambutan. Memandangkan hari telah menjelang tengahari, pemuda tersebut mula gelisah kerana tiada seorang pun pelanggan datang untuk mendapatkan khidmatnya dalam bidang kaunseling. 

NAmun pada hari tersebut, nasib seakan menyebelahi dirinya apabila seorang lelaki datang menghampiri kedainya dengan langkah yang penuh bergaya. 

Dalam hati pemuda tersebut, inilah pelanggan pertama aku dan aku perlu menunjukkan reputasi yang baik padanya. 

Lantas dia mencapai telefon dan bercakap dengan nada yang kuat
"HEllo Dato, takpa saya akan uruskan segala-galanya, Dato jangan bimbang sebab syarikat saya memang terkenal dengan reputasi yang gemilang, lagipun kami tak pernah mengecewakan sesiapapun. Yang penting ialah staff syarikat Dato nanti akan lebih bersemangat dalam menjalankan tugasnya. Ya....Ya....Lagipun fasilitator kami bukannya calang-calang orang, memang hanya yang terbaik sahaja akan kami pilih bekerja di sini."JElasnya kagi dengan keyakinan yang tinggi. 
"Ok, takpalah Dato jangan bimbang, saya akan bereskannya secepat yang mungkin." Ujarnya pada akhir perbualan 

Lelaki yang berjalan dengan penuh gaya tadi berdiri betul-betul di hadapan pemuda tersebut sambil tersenyum dan dengan penuh hemah, dia menegur 

"Ya, ada apa yang boleh saya bantu Encik?" 

"Saya datang nak pasang talian telefon" Ujarnya lagi dengan senyuman yang penuh bermakna



p/s... hik hik hik.. kan kantoi sudah..

Kisah Si Penipu Kantoi Sudah


Monday, October 22, 2012

Tutorial Tulisan Tukar Warna

8



 Tutorial Tulisan Tukar Warna
kepada yang berminat untuk mencuba tulisan tukar warna ini anda boleh dapatkan code
tulisan ini di bawah..
1. copy dan paste code  dibawah dan letak di 
layouts --> add gadget --> html/java
2. edit tulisan biru dalam code utk text dan warna

<h2>
<script language="JavaScript1.2">
var message="Jiwarosak Dot Com"
var neonbasecolor="white"
var neontextcolor="yellow"
var flashspeed=50  //in milliseconds
///No need to edit below this line/////
var n=0
if (document.all||document.getElementById){
document.write('')
for (m=0;m<message.length;m++)
document.write('<span id="neonlight'+m+'">'+message.charAt(m)+'</span>')
document.write('')
}
else
document.write(message)
function crossref(number){
var crossobj=document.all? eval("document.all.neonlight"+number) : document.getElementById("neonlight"+number)
return crossobj
}
function neon(){
//Change all letters to base color
if (n==0){
for (m=0;m<message.length;m++)
//eval("document.all.neonlight"+m).style.color=neonbasecolor
crossref(m).style.color=neonbasecolor
}
//cycle through and change individual letters to neon color
crossref(n).style.color=neontextcolor
if (n<message.length-1)
n++
else{
n=0
clearInterval(flashing)
setTimeout("beginneon()",1500)
return
}
}
function beginneon(){
if (document.all||document.getElementById)
flashing=setInterval("neon()",flashspeed)
}
beginneon()
</script>
</h2>

  Tutorial Tulisan Tukar Warna

Tawaran Mengikuti Pelayaran KLD Tunas Samudera

7


KLD Tunas Samudera

TAWARAN MENGIKUTI PELAYARAN KLD TUNAS SAMUDERA 
(SKIM BELIA) KINI DIBUKA

KLD Tunas Samudera (KLD merupakan singkatan kepada Kapal Layar Diraja)
merupakan sebuah kapal latihan milikTentera Laut Diraja Malaysia. 
Tunas Samudera telah dibina pada Disember 1988 di limbungan Brooke Yacth,
Lowestoft United Kingdom. Ia kemudian dilancarkan pada bulan Ogos 1989 dan
ditauliahkan pada ke dalam perkhidmatan TLDM pada bulan Oktober 1989.
 pengalaman admin bersama KLD Tunas Samudera di tengah lautan
kumpulan admin semasa pelayaran lepas
 Pengalaman gulung layar time angin kuat
berkesempatan menembak diatas kapal layar..

so kepada yang berminat cepat² grab peluang ini


Peranan utama KLD Tunas Samudera adalah sebagai satu platfom bagi memberi
asas-asas pengendalian kapal dan pelayaran.

Tarikh pelayaran: 18-27 Disember 2012
Laluan pelayaran: Lumut – Langkawi -  Lumut.


Borang Permohonan KLD Tunas Samudera 


Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan 
En AzrulHizad bin Ibrahim 03-8871 3085 atau
En Mohd Fahmi bin Che Johari 03-8871 3338

Kisah Lawak Kanggaru

2

Kisah Lawak Kanggaru

Pintu.

Seekor kanggaru di Zoo Melaka sentiasa keluar dari kawasan kurungannya. Menyedari hal itu, 
seorang pegawai menasihatkan seorang pekerja supaya membina pagar yang lebih tinggi. 
Menyedari bahawa kanggaru itu tidak dapat melompat tinggi, pekerja itu memasang pagar 
dengan ketinggian lima kaki.

Esoknya, pegawai itu menerima laporan bahawa kanggaru itu keluar dari kawasan kurungannya lagi. 
Pegawai itu mengarahkan pekerjanya memasang pagar yang lebih tinggi lagi. Begitulah yang berlaku 
setiap kali beliau mendapat laporan tentang kanggaru yang suka keluar dari kawasan kurungannya 
itu. Sehingga cerita ini ditulis, sudah 30 kaki tinggi pagar kurungan kanggaru itu.

Esoknya kanggaru itu terlepas lagi. Pada sebelah petangnya, selepas kanggaru itu dimasukkan kembali 
ke kawasan kurungannya, jiran sebelahnya iaitu seekor unta pun bertanya kepada kanggaru itu, 

"Agak-agak kau sehingga berapa tinggi mereka akan memasang pagar ini?". 
Kanggaru itu menjawab, "Mungkin sehingga 
beratus kaki, kecuali seseorang mengunci pintu pagar pada malam ini dan malam-malam seterusnya".


Kisah Lawak Kanggaru


Sunday, October 21, 2012

Tutorial Tulisan Berombak

0

Tutorial Tulisan Berombak 

  tutorial ini disediakan kepada mereka yang berminat untuk mencantik 
atau menceriakan blog mereka dengan tulisan berombak 

cuma edit tulisan biru dan paste di layouts --> add gadget --> html 

<script>
var fs=1
var direction="right"
function rollertext(whichone){
var thetext=whichone
for (i=0;i<thetext.length;i++){
document.write(thetext.charAt(i).fontsize(fs))

if (fs<7&&direction=="right")
fs++
else if (fs==7){
direction="left"
fs--
}
else if (fs==1){
direction="right"
fs++
}
else if (fs>1&&direction=="left")
fs--

}
}
//Change below text to your won
rollertext("TUKAR TULISAN INI")
</script>


  Tutorial Tulisan Berombak

Tutorial Membuat Tulisan Terbalik

3


Tutorial Buat Tulisan Terbalik

sebenarnya benda ni dah lama dan dah ramai yang tahu macam mana
nak hasilkan perkataan terbalik.. tapi disebabkan ada lagi yang 
masih tidak mengetahui so aku sharekan code ini
bagi memudahkan rakan² buat tulisan terbalik..

Cara membuat tulisan terbalik adalah mudah
anda cuma perlu masukkan teks dan klik TEKAN
Perkataan Anda :~

Tulisan Terbalik :~
Tutorial Buat Tulisan Terbalik

Radio Fly Fm Online

0

Radio Fly Fm Online

It's All About the Music

TUTUP SUDAH Radio Fly Fm Online

Kisah Hubungan Suami Isteri

0

Kisah Hubungan Suami Isteri

Tak Boleh Tahan..

Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa
dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks 
yang terlalu kerap.

"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan
kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan
mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang
bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," saran doktor.

Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si suami
tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang
tidur sehingga isterinya terjaga.

"Hari ini hari apa bang?" tanya si isteri.

"Sumaat"


p/s... hendak seribu daya tak hendak seribu dalih..
hahahaha boleh tak.. ?

Kisah Hubungan Suami Isteri 

Saturday, October 20, 2012

Kisah 2 Peragut di Sembelih

1

Kisah 2 Peragut di Sembelih


Pontian - 18/10/12, Begitulah nasib malang kepada 2 PERAGUT yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung kayu ara pasong. Menurut saksi, Hj Manan Jalil 48 (bukan nama sebenar), salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua PERAGUT ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher PERAGUT itu tapi sempat dihalang oleh jirannya.

Namun ketika PERAGUT itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang yang berharga yang didapati pada PERAGUT itu. Salah seorang penduduk tempatan, juga ketua kampung disitu pula yang berang pada PERAGUT itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua2 PERAGUT ini, kaki2 PERAGUT itu diikat.

Dengar takbir yang bergema, dia telah sembelih PERAGUT tanpa rasa belas kasihan. Darah menyembur keluar, orang tempatan tidak berani menghalang perbuat ketua kampung itu kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan seekor lembu yang meRAGUT rumput disembelih untuk hari raya korban.


Kisah 2 Peragut di Sembelih

Gambar Perdana Menteri Malaysia

5

 Gambar Perdana Menteri Malaysia
 Perdana Menteri Malaysia
 Tunku Abdul Rahman Putra AlHaj 
Ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah
Biodata Perdana Menteri Malaysia Pertama
Tun Abdul Razak bin Datuk Hussein
Biodata Perdana Menteri Malaysia Kedua
 Y.A.B Tun Hussein bin Dato' Onn
Biodata Perdana Menteri Malaysia Ketiga
 Tun Dr. Mahathir Mohamad
Biodata Perdana Menteri Malaysia Keempat
Tun Abdullah bin Haji Ahmad Badawi
Biodata Perdana Menteri Malaysia Kelima
Y.A.B Dato' Seri Najib Tun Razak
Biodata Perdana Menteri Malaysia Keenam

Harap2 Dengan adanya Biodata Perdana Menteri Malaysia Ini
dapat membantu mereka2 terutamanya pelajar2 
menyiapkan tugasan mereka..

Gambar Perdana Menteri Malaysia

Biodata Timbalan Perdana Menteri Malaysia Y.B. Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin bin Mohd. Yassin

3

Biodata Timbalan Perdana Menteri Malaysia 
Y.B. Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin bin Mohd. Yassin

Biodata
Nama: Haji Muhyiddin bin Haji Mohd. Yassin
Gelaran: Y.B. Tan Sri Dato’
Jawatan: Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri
Kawasan: Ahli Parlimen Pagoh
Biodata Peribadi
Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin dilahirkan pada 15 Mei 1947 di Muar. Beliau mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Maharani dan Sekolah Kebangsaan Ismail di Muar. Kemudiannya beliau melanjutkan pelajaran ke Universiti Malaya dan berjaya memperolehi Ijazah Sarjana Muda Ekonomi dan Pengajian Melayu (1971).

AnugerahKerjaya
•2007-Darjah Seri Paduka Mahkota Perlis (SPMP), Dato Seri
•1991-Seri Paduka Mahkota Johor (SMPJ), Dato’
•1988- Panglima Setia Mahkota (PSM), Tan Sri
•1980-Setia Mahkota Johor (SMJ)
•1979-Bintang Sultan Ismail (BSI)
•1974-Pingat Ibrahim Sultan (PIS)




 Kerjaya



Beliau memulakan kerjaya sebagai Penolong Setiausaha Kerajaan Negeri Johor (1970) dan kemudiannya Penolong Pegawai Daerah Muar (1974). Pengalaman sebagai penjawat awam digunakan sepenuhnya oleh beliau untuk berkecimpung dalam dunia korporat. Antara tahun 1974 hingga tahun 1978, Y.B. Tan Sri Dato’ telah memegang beberapa jawatan penting di SGS Ates Sdn. Bhd. sebagai Pengurus Perjawatan, Pengarah Urusan Sri Saujana Berhad serta Pengarah Syarikat Equity Mal Sdn Bhd. Y.B. Tan Sri Dato’ kini mengetuai UMNO Bahagian Pagoh iaitu jawatan yang beliau pegang sejak April 1985 lagi. Sebelum itu beliau telah dipilih menjadi Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pagoh pada tahun 1976. Dari situ karier politiknya terus berkembang apabila beliau dilantik menjadi Ketua Pemuda UMNO Malaysia (1982). Pada tahun 1985, buat pertama kalinya, Y.B. Tan Sri Dato’ Muhyiddin dipilih menjadi Ahli Majlis Tertinggi UMNO. Jawatan ini digunakan sepenuhnya untuk menabur bakti dan kemudiannya menjadi tokoh yang dipilih menduduki kerusi Naib Presiden bermula September 1993 sehinggalah ke hari ini. Y.B. Tan Sri Dato’ pertama kalinya dipilih menjadi wakil rakyat apabila beliau memenangi kawasan Parlimen Pagoh pada pilihan raya tahun 1978. Beliau yang berjaya mempertahankan kerusi parlimen berkenaan pada pilihan raya umum pada tahun 1982 telah dilantik menjadi Menteri Besar Johor selepas Pilihan Raya Umum ke-7 apabila memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri kawasan Bukit Serampang. Di bawah kepimpinan beliau, negeri Johor terus berkembang pesat dan menjadi antara negeri yang termaju di Malaysia. Y.B. Tan Sri Dato’ juga pernah dilantik menjadi Setiausaha Parlimen Kementerian Luar Negeri pada tahun 1981, Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan pada tahun 1982 dan Menteri Belia dan Sukan selepas Pilihan Raya Umum ke-9 iaitu pada Mei 1995. Empat tahun kemudian, beliau dilantik menjadi Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna mulai bulan Disember 1999. Pada bulan Januari 2004, beliau diberi kepercayaan mengetuai Kementerian Pertanian berikutan penstrukturan semula Kabinet Persekutuan. Selepas Pilihan Raya Umum ke-11, beliau dilantik semula menjadi Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani yang fungsinya ditambah bagi memajukan sektor pertanian dan industri yang berkaitan agar lebih berdaya saing. Oleh itu, beliau bertekad untuk membalas kepercayaan Y.A.B. Perdana Menteri dengan meletakkan sektor pertanian di tahap yang sepatutnya dengan menumpukan usaha menjadikannya satu sektor yang moden, dinamik, dan mampu membawa perolehan yang besar kepada negara. Di samping itu, beliau terus memberi perkhidmatan yang terbaik kepada penduduk Pagoh agar rakyat hidup selesa dan bebas dari kemiskinan melalui program pembangunan pertanian yang dijalankan di situ. Selepas Pilihan Raya ke-12, beliau dilantik menjadi Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri. Selain itu, Y.B. Tan Sri juga banyak terlibat dalam aktiviti kemasyarakatan. Beliau pernah dilantik menjadi Yang DiPertua Royal Johor Country Club dan Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (1986-1995) serta Presiden Persatuan Kanak-Kanak Spastik negeri Johor selama 10 tahun (1986-1996). Y.B. Tan Sri Dato’ Muhyiddin telah mendirikan rumahtangga pada 1972. Hasil daripada perkongsian hidup beliau bersama Puan Sri Hajjah Norainee Abd. Rahman, mereka dikurniakan empat orang cahaya mata. Pada masa lapang, YB Tan Sri Dato’ gemar bermain golf dan badminton.

Biodata Khairul Fahmi Che Mat

9

Biodata Khairul Fahmi Che Mat
Khairul Fahmi Che Mat

Biodata
Nama : Khairul Fahmi Che Mat
Tarikh Lahir : 7 January 1989 in
Tempat Lahir : Kota Bharu, Kelantan
Bermain utk : Kelantan, Malaysia
Status : Bertunang
Tinggi : 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi : Penjaga Gol

Anak ke-4 daripada 5 orang

SEKOLAH RENDAH:
Sekolah Kebangsaan Tapang, Kota Bharu.

SEKOLAH MENENGAH:
1.Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor Bahru.
2. Sekolah Sukan Bukit Jalil (National Sport School)
Current club - Kelantan FA
Number - 19
2006-2009 - Kelantan FA President's Cup Team
2008-2009 - Harimau Muda
2009 - Kelantan
2010 present - Malaysia U-23
2010 present - Malaysia
 Biodata Khairul Fahmi Che Mat

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More