Wednesday, February 29, 2012

Biodata Lisa Surihani

0

Lisa Surihani

Biodata Lisa Surihani
Nama Penuh: Lisa Surihani Mohamed
Nama Komersel: Lisa Surihani
Tarikh Lahir: 23 Mac 1986
Tempat Lahir: Kuala Lumpur
Adik Beradik : anak perempuan tunggal daripada lima beradik dan dia adalah anak keempat.
Status: Berkahwin
Suami : Yusry KRU
Keturunan: melayu+bugis
Tinggi: 5’3
Berat: 45kg

Kerjaya : TV commercials, model, pengacara dan perlakon.
Pendidikan : Ijazah Sarjana Muda Undang – Undang (Kepujian) dari Universiti Aberystwyth, Wales, United Kingdom.

Drama

Year Title Role TV Network
2001 3R Segments unknown TV1
2004 Ayah Kami unknown TV1
2006 Jeff's Place unknown 8TV
2008 Obsesi Suriati TV3
2009 3 Janda Intan Astro Prima
2010 Seputih Salju unknown
AdaMaya Maya Borhan TV3
Mertua vs Menantu Siri 2 Izzati Astro Prima
Tudung Ekspress Erin Astro Ria


Biodata Lisa Surihani

Tutorial Floating Social Button

2

Tutorial Floating Social Button

Berfungsi Agar Membolehkan Pelawat Blog Anda
Turut sama Share kepada rakan-rakan mereka..

Tutorial Blogspot
1. Login to Blogger.com
2. Dashboard --> Design --> Add Gadget --> Html
3. Paste Code DiBawah Ini..


<style>
#floatdiv {
position:fixed;
bottom:15%;
margin-left:-70px;
z-index:10;
float:left;
padding-bottom:2px;
}
#mynameis-dot-in-sidebar {
background:#fff;
border-top:1px solid #ddd;
border-left:1px solid #ddd;
border-bottom:1px solid #ddd;
border-radius:5px;
-moz-border-radius:5px;
-webkit-border-radius:5px;
padding-left:5px;
width:60px;
margin:0 0 0 5px;
}
.fb_share_count_top {width:52px !important;}
.fb_share_count_top, .fb_share_count_inner {-moz-border-radius:3px;-webkit-border-radius:3px;}
.FBConnectButton_Small, .FBConnectButton_RTL_Small {width:52px !important; -moz-border-radius:3px;/*bs-fsmsb*/-webkit-border-radius:3px;}
.FBConnectButton_Small .FBConnectButton_Text {padding:2px 2px 3px !important;-moz-border-radius:3px;-webkit-border-radius:3px;font-size:8px;}
</style>
<div id="floatdiv">
<div id="mynameis-dot-in-sidebar">
<table cellpadding="1px" cellspacing="0">
<tr>
<td style="padding:5px 0px 0px 0;">
<a href="http://twitter.com/share" class="twitter-share-button" data-count="vertical">Tweet</a><script type="text/javascript" src="http://platform.twitter.com/widgets.js"></script>
</td></tr>
<tr>
<td style="padding:5px 0 2px 0;">
<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>
<g:plusone size="tall"></g:plusone>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="padding:5px 0 2px 0;">
<a name="fb_share" type="box_count" href="http://www.facebook.com/sharer.php">Share</a><script src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share" type="text/javascript"></script>
</td> </tr> <tr>
<td style="padding:5px 0 2px 0;">
<script type="text/javascript">
(function() {
var s = document.createElement('SCRIPT'), s1 = document.getElementsByTagName('SCRIPT')[0];
s.type = 'text/javascript';
s.async = true;
s.src = 'http://widgets.digg.com/buttons.js';
s1.parentNode.insertBefore(s, s1);
})();
</script>
<a class="DiggThisButton DiggMedium"></a>
</td>
</tr>
<div style="clear: both;font-size: 10px;text-align:center;"><a href="http://www.jiwarosak.com/"><small>Tutorial</small></a></div>
</table>
</div></div>

Tutorial Floating Social Button

Tutorial Dropdown Menu

2

Dropdown Menu

Bertujuan Untuk Meringankan dan Mengurangkan Space
dalam blog agar nampak kemas..

Tutorial Blogspot
1. Masuk ke Blogger.com --> Dashboard --> Design --> Add Gadget --> Html
2. Paste Code Dibawah Ini..

<center><form name="ddmenu">
<select name="menu"
onChange="document.location.href=this.options[this.selectedIndex].value;">

<option value="0" selected>MENU SELECTED</option>
<option value="http://urlcerita">Tajuk 1</option>
<option value="http://urlcerita2">Tajuk 2</option>

</select>
</form>
<small><a href="http://jiwarosak.com" target="_blank">get here</a></small></center>

Tuesday, February 28, 2012

Biodata Ana Raffali

2

Biodata Ana Raffali

Biodata Ana Raffali
Nama Penuh: Ana Nur Hidayah binti Mohd Raffali
Nama Komersial: Ana Raffali
Keturunan: Melayu
Tarikh Lahir: 4 November 1985 
Umur : 27 tahun (2012)
Status : Sudah Berkahwin (25 Februari 2012)
Suami : Ahmad Aznaim Abdullah
Genre Muzik : Alternative
Taraf Pendidikan: Graduan Kelas Pertama Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL (Kepujian), Universiti Teknologi Mara (UiTM)
Adik Beradik : Anak ke sembilan daripada 11 beradik
Idola: M Nasir , Datuk Siti Nurhaliza

Single
"Hujan Bunga di Kuala Lumpur" (2009)
"Tolong Ingatkan Aku" (2010)
"Kalau Berpacaran" - duet bersama Soohaimi Meor Hassan & menampilkan Altimet (2010)
Sehabis Baik (2011)

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku


Biodata Ana Raffali

Tanda Dan Tips Mengatasi Stres

3

Apa Itu Stres

Tekanan atau stres hidup sudah menjadi lumrah kehidupan zaman moden, yang dihadapi oleh semua peringkat umur, tidak kira jantina, bangsa dan agama. Bukan hanya golongan dewasa yang dilimpahi stres di tempat kerja, rumah, jalan raya dan pergaulan masyarakat, malahan kanak-kanak juga dibelenggu pelbagai punca stres. Akan tetapi stres adalah satu perkara yang biasa dalam kehidupan manusia yang normal dan setiap orang akan mengalami stres pada sesuatu masa dalam kehidupannya. Stres adalah hakikat kehidupan yang tidak boleh dielakkan. Stres adalah respons fizikal, emosi dan mental yang berlaku kepada seseorang apabila tuntutannya tidak dapat dipenuhi.

Apakah itu stres?
Stres adalah reaksi tubuh badan terhadap rangsangan yang tidak menyenangkan seperti bunyi yang kuat, bau yang busuk atau kata-kata kesat. Stres berlaku apabila tuntutan tidak setanding dengan kebolehan dan kemahiran daya tindak seseorang. Stres juga boleh diertikan sebagai faktor fizikal dan emosi yang menyebabkan tekanan ke atas minda dan tubuh badan. Ia mungkin mengakibatkan penyakit seperti darah tinggi, penyakit jantung koronari dan kemurungan.

Apakah punca-punca stres?
Punca-punca stres terdiri daripada :
  1. Dalam diri
    • Cita-cita dan harapan yang terlalu tinggi
    • Rasa tidak selamat
    • Pengalaman zaman kanak-kanak
    • Peristiwa dalam kehidupan
    • Perwatakan / personaliti
    • Dilema dalam membuat keputusan
    • Stres keibubapaan
  2. Sosial
    • Berpindah rumah
    • Konflik keluarga, penceraian, krisis hidup
    • Stres perkahwinan dan rumah tangga
    • Perhubungan interpersonal yang bermasalah
    • Masalah di tempat kerja
    • Cabaran kehidupan di kota atau di bandar
    • Masalah/ perubahan persekitaran
    • Masalah kewangan
  3. Psikologi
    • Jenis Personaliti
    • Tragedi
    • Hilang orang yang dikasihi
    • Kurang keyakinan diri
    • Takut untuk gagal
  4. Biologi
    • Penyakit fizikal yang kronik
    • Perubahan dalam tubuh (remaja)
    •  
Kenali tanda-tanda stres anda…
  1. Tanda-tanda fizikal
    • Kering mulut
    • Gementar
    • Sakit kepala
    • Masalah tidur
    • Perubahan selera makan
    • Cepat letih
    • Lenguh-lenguh badan
    • Jantung berdebar-debar
    • Pernafasan semakin laju
    • Sakit perut
    • Cirit-birit
    • Sakit-sakit badan yang kurang jelas puncanya
    • Letih lesu
  2. Tanda-tanda psikologi
    • Gelisah
    • Hilang sabar
    • Mudah marah
    • Lemah semangat
    • Risau dan bimbang
    • Kurang minat dan tumpuan terhadap aktiviti seharian
    • Mudah lupa
    • Takut gagal
    • Rendah diri
    • Keresahan
    • Tidak merasa seronok
    • Bosan
    • Low mood dan murung
  3. Tanda-tanda tingkah laku
    • Merokok berlebihan
    • Penggunaan ubat-ubatan yang tidak terkawal
    • Memikir atau bercakap tentang mencedera atau membunuh diri
    • Tingkahlaku impulsif dan agresif (buli, vandalisme)
    • Penyalahgunaan dadah dan alkohol
    • Masalah tabiat makan
Amalkan tips mudah tangani stres serta merta...Amalkan 10B
  1. Bertenang
  2. Bertenang boleh membantu mengurangkan stres dengan menghentikan kitaran stres di peringkat permulaan.
  3. Bernafas secara dalam
  4. Pernafasan melalui abdomen adalah cara pernafasan terbaik, kita bernafas dengan lebih perlahan, panjang dan lebih dalam.
  5. Berkata : Relakslah....
  6. Kata-kata ini sedikit sebanyak dapat membantu mententeramkan perasaan dan mengurangkan stres.
  7. Beribadat
  8. Berzikir, berdoa dan beribadat memberi sokongan emosi dan melegakan perasaan.
  9. Berkongsi perasaan/masalah dengan seseorang
  10. Perasaan/ masalah adalah sesuatu yang tak sepatutnya dipendam, sebaliknya harus dikongsi dengan orang yang dipercayai seperti bercakap dengan ahli keluarga atau kawan-kawan. berkongsi perasaan/ masalah akan melegakan dan mengurangkan stres dalam diri.
  11. Berurut
  12. Dalam keadaan stres, otot-otot di leher, kepala dan bahu akan tegang tanpa disedari. Berurut (leher, bahu, kepala, kaki) boleh melegakan otot dan melancarkan perjalanan darah.
  13. Berehat & mendengar muzik
  14. Berehat sambil mendengar muzik yang lembut akan menenangkan fikiran.
  15. Beriadah
  16. Aktiviti riadah seperti berkelah, berenang, mendaki bukit/gunung, berkhemah, melakukan hobi atau aktiviti yang disukai boleh menenangkan fikiran dan mengurangkan stres.
  17. Bersenam
  18. Bersenam dapat meningkatkan pengeluaran hormon endorfin, dan akan mengurangkan ketegangan otot dan stres.
  19. Berfikiran Positif
  20. Berfikiran positif ialah melihat kebaikan dalam mana-mana situasi bersifat negatif. Tumpukan kepada perkara yang baik dan apa yang boleh dilakukan dalam situasi tersebut.
Dengan melakukan kaedah 10B, kesan fizikal stres seperti denyutan jantung laju, marah, rasa gelisah, gementar dan sakit kepala dapat dikurangkan.

Tanda Dan Tips Mengatasi Stres 


Sumber  : Info Sihat

Biodata Aaron Aziz

0

 Biodata Aaron Aziz

Biodata Aaron Aziz
Nama penuhAaron Mustapha Aziz
Nama gelaran : Aaron Aziz
Umur : 36 tahun
Tarikh Lahir : 23 Februari 1976
Tempat Lahir : Pasir Ris , Singapura 
Warga negara: Singapura 
Kerjaya : Pelakon , Model
Status: Berkahwin
Isteri: Diyana
Anak: Danish dan Dwi

Drama Lakonan

  • Emil Emilda
  • Rahsia Hati
  • Cinta Gila
  • Nora Elena a
  • Stanza Cinta
  • Jiwa & lara
  • Kekasih Awal & Akhir
  • Habil dan Qabil

Filem



Filem lakonan
Tahun Filem Peranan
2008 Evolusi KL Drift Joe
2009 Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam Azam
Pisau Cukur Ari
2010 Syyhh...Dia Datang Edd
Evolusi KL Drift 2 Joe
Suaka
Datin Ghairah
2011 KL Gangster Malek

Ombak Rindu Hariz

Biodata Aaron Aziz

Monday, February 27, 2012

Pageview Meningkat Dua Kali Ganda

12

Pageview JiwarOsak.Com

weee... syukur alhamdulillah.. pageview
blog dah meningkat dua kali ganda sejak masuknya tahun baru..
dari seribu sehari ke 4-6 ribu pageview sehari..
thanks to kawan-kawan blogger dan rakan blogger
yang sudi bloglistkan jiwarosak di blog mereka..
hope pageview ini akan meningkat dan terus meningkat
ke 200 000 pageview per month agar lepas
aku apply innity utk blog aku..
harap blogger² lain juga dapat meningkatkan 
pelawat ke blog mereka dengan tips dan tutorial
yang telah dikongsikan bersama di blog ini..
THANKS A LOT

Biodata Admin Jiwarosak

7

FerOz Othman

Nama Penuh : Mohamad Feroz Bin Othman
Tarikh Lahir : Asyik Asyik Puasa
Tempat Lahir : Atas Katil Hospital
Asal : Perut Mak
Umur : Muda Sikit Dari budak Tadika
Tinggi : Paras dada itik
Berat : kurang sikit dari Semut
Study : Smk Makan Tidur Balik
Tinggal : Jiwarosak.Com
Keje : Bulatkan Badan

hee.. nie sikit sebanyak biodata aku..
hik hik hik..
jangan marehh...

Layan Video Nie..

Sunday, February 26, 2012

Air Batu Campur Kampung Pandan

9

Air Batu Campur

wee... semalam keletihan pusing2 KL cari Uda Holding
sorang cakap kat Bukit Bintang sorang cakap kat Maju Junction..
ape la.. ada google pon sesat gak..
ssemua salah adik aku tak reti bergoogle..
dah tau bukit bintang pi dengar cakap orang buat pe..
isk isk isk..

penat je dah sampai maju junction kena patah balik
ke bukit bintang yang kira-kira 10minit je dari rumah..
adeiii..

dalam perjalanan balik rumah singgah kedai Air Batu Campur
yang berada di Kampung Pandan (Kedai Batu
yang bersebelahan Kedai Nasi Ayam... fuhh..
panas panas nie dapat ABC sedap gak..

Walaupun rupa dia biasa je.. 
tapi rasa dia memang tiptop la..
dengan harga yang murah Rm2
dah dapat ABC yang sedap macam nie..
sedap lagi time cuaca tengah panas terik..

Saturday, February 25, 2012

Biodata Neelofa

7


Biodata Neelofa

Biodata Neelofa
Nama Penuh : Noor Neelofa Mohd Noor
TARIKH LAHIR: 10 Februari 1989
Umur : 23 Tahun
Asal: Pasir Mas, Kelantan
Keluarga : Anak ketiga daripada sembilan beradik
Darah Campuran: Ayah (Melayu) dan ibu (Pakistan-Arab)
Pekerjaan : seorang pelakon, pengacara dan model iklan
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda, Perdagangan Antarabangsa & Pemasaran, Sunway University College, Bandar Sunway, Selangor

Pencapaian: Juara Dewi Remaja 2010

Antara drama lakonannya ialah Kasih Najihah, Tahajud Cinta, Kitab Cinta, dan Jiwa dan Lara. Filem lakonannya ialah Azura (versi baru), Hantu Kapcai, Lemak Kampung Santan, SAM dan Taiko.

Biodata Neelofa

Gaduh Dalam LRT pasal Ringtone

13

garfield

heee... hari tuh aku nak kuar la lepak dngan kawan aku..
semasa dalam perjalanan naik LRT nak ke Masjid Jamek

so cerita dia start begini...
tengah sesedap duduk dalam train.. 
tetiba je hp aku berbunyi sms masuk... 
"Orang kata taknak Taknak la.... Ingat"(Suara Upin Ipin)

semua orang dah gelak2 dalam train tuh dengar ringtone aku
tapi aku buat bodoh je mcam bukan aku pnye..
agak 20saat baru aku ambik hp baca sms
tetiba 2 orang minah depan aku nie bertekak..

Minah 1 : budak mana yang bercakap tuh.. ?
Minah 2 : bunyi ringtone hp la bodoh.
Minah 1 : aku tau la bodoh.
Minah 2 : kau la bodoh hp dngan budak pon taktau.
Minah 1 : aku tau la bodoh.
ferOz : deiii.. ringtone punya pasal pon mau gaduh ka..
Minah 2 : dia ni bodoh sngat hp dngan budak pon taktau
Minah 1 : aku tau la bodoh...

sampai la stesyen diaorang nak turun tak habis2
diaorg punya bodoh tuh..
keluar pintu train pon aku dengar diaorg bising2 lagi
adeiii... ringtone sms aku diaorg plak gaduh..
isk isk isk..


kigoslakistaligos amigostonkaligoston betoi..
(terbelit tak lidah baca ?)

Si Awang Suka Emas

3



Si Awang Yang Suka Emas
 
binatang peliharaan aku yang satu satunya
suka emas pantang nampak mesti nak geget,
mesti nak kalih, mesti nak bawak lari..
hik hik hik..
 
bila mak aku kasi makan je.. mesti dia
geget cincin or gelang...
adeiii...
 
taktau la ape jantina dia..
tapi rasanya mesti betina coz suke emas
hihihihi..

Friday, February 24, 2012

Menanti di Lrt Chan Sow Lin

6

plan nak tengok bola Malaysia vs Jepun...
tapi disebabkan birthday kawan.. so
tukar plan ke karaoke..
hik hik hik
birthday boy..
ahaks..
ensem kan kan kan :)
heee.. panas ye bang.. ?
lepak makan di Sogo
pasangan bahgia..
hik hik hik.. 
birthday boy kna suap dngan bini dia :P
heee... bukan main manje lagi rupe dia..
hihihih..

Habis je makan kitaorg pergi karaoke
kat Pertama Kompleks 
bersebelahan Sogo..

Wish you Selamat Hari Raya Lahir
Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki, dan diberkati
hingga akhir hayat..

..Amin Amin Amin...

Thursday, February 23, 2012

Arnab Angora dapat mangsa ke 2

7

 Arnab Angora Kesayangan
 arnab angora yang garang..

adeii..samseng betoi la arnab angora yang aku bela nie..
macam macam yang 2 ekor nie geget..
dengan sangkarnya.. dengan kayu sangkar 
dengan penyapu.. yang lepas geget kasut aku..

dan yang terbaru nie dia geget habis selipar mak aku..
hak hak hak..
habis membebel mak aku selipar dia kna geget
tak caye.. ? tengok gambar kat bawah nie..
betapa cute nya corak kat selipar dia..
hik hik hik..
heee.. cute kan corak tepi tuh..
berliku liku dok kna geget dengar arnab angora
hik hik hik...

Tutorial Related Posts

3


Tutorial Related Posts

Tutorial ini berfungsi bagi menambah bilangan
pageview setiap entry anda..

related post ini akan keluar di setiap entry anda..

Jangan Lupa Untuk Download Templates Asal
utk mengelakkan templates anda rosak

1. login --> dashboard --> design --> edit html
2. klik pada Expand Widget Templates
 3. cari (ctrl+f) ]]></b:skin>    
dan paste code html dibawah ini selepas /skin

<!--Related Posts Scripts and Styles Start-->
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<style type="text/css">
#related-posts {
float:center;
text-transform:none;
height:100%;
min-height:100%;
padding-top:5px;
padding-left:5px;
}
#related-posts .widget{
padding-left:6px;
margin-bottom:10px;

}
<!-- Font saiz untuk tajuk Related Post -->
#related-posts .widget h2, #related-posts h2{
font-size: 1.6em;
font-weight: bold;
color: black;
font-family: Georgia, &#8220;Times New Roman&#8221;, Times, serif;
margin-bottom: 0.75em;
margin-top: 0em;
padding-top: 0em;
}
#related-posts a{
color:blue;
}
#related-posts a:hover{
color:blue;
}
#related-posts ul{
list-style-type:none;
margin:0 0 0px 0;
padding:0px;
text-decoration:bold;
font-size:15px;
text-color:#000000
}
#related-posts ul li{
background:transparent url(http://2.bp.blogspot.com/_u4gySN2ZgqE/SnZhv_C6bTI/AAAAAAAAAl4/Rozt7UhvgOo/s200/greentickbullet.png) no-repeat ;
display:block;
list-style-type:none;
margin-bottom: 13px;
padding-left: 30px;
padding-top:0px;}
</style>

<script type='text/javascript'>
var relatedpoststitle="Related Posts";
</script>
<script src='http://blogergadgets.googlecode.com/files/related-posts-for-blogger.js' type='text/javascript'/>

</b:if>
<!--Related Posts Scripts and Styles End-->



4. Cari <data:post.body/>
dan paste code html dibawah ini selepas post.body


<!-- Related Posts Code Start-->

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='related-posts'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>

<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

<script expr:src='&quot;/feeds/posts/default/-/&quot; + data:label.name + &quot;?alt=json-in-script&amp;callback=related_results_labels&amp;max-results=6&quot;' type='text/javascript'/></b:if></b:loop>

<script type='text/javascript'>
var maxresults=5;
removeRelatedDuplicates(); printRelatedLabels(&quot;<data:post.url/>&quot;);
</script>
</div>

</b:if>
<!-- Related Posts Code End-->



5. Save Templates and view

SELAMAT MENCUBA

Wednesday, February 22, 2012

Biodata Sudirman Hj Arshad

5

Biodata Allahyarham Sudirman Hj Arshad

Merupakan salah seorang penyanyi terkenal di Malaysia. Beliau telah dinobatkan sebagai Penghibur Nombor 1 Asia dari Malaysia. Anak jati Pahang pertama memenangi Anugerah Penyanyi Asia tahun 1989 di London. Lelaki kacak ini telah diberi jolokan sebagai Penghibur Milik Masyarakat, Seniman Rakyat dan Elvis Malaysia

 Beliau adalah penyanyi, penghibur, penggubah, peguam, penulis, pengarang (buku kanak-kanak), pelukis kartun, usahawan, dan pelakon.Selain itu, beliau telah melahirkan sebanyak 168 buah lagu.

Nama :  Sudirman Hj Arshad
Lahir : Rabu, 25 Mei 1954 di no. 48, Jalan Ibrahim, Temerloh, Pahang
Tinggi : 1.47 meter
Ibu : Puan Hajjah Romlah binti Dahalan 
Ayah : Haji Arshad bin Haji Hassan
Sekolah : Sekolah Menengah Sultan Abu Bakar (Kuantan)
- Fakulti Undang-undang, Universiti Malaya (Kuala Lumpur)
Ijazah undang-undang (LL.B)

Pada 22 Februari 1992 (bersamaan 18 Syaaban 1412), hari Sabtu jam 4:00 pagi, ketika berusia 37 tahun, Sudirman Hj Arshad telah kembali ke Rahmatullah di rumah kakaknya Rudiah bt. Hj. Arshad di alamat No.16, Jalan Taban Satu, Lucky Garden, Bangsar Park, Kuala Lumpur setelah 7 bulan menghidap penyakit radang paru-paru (pneumonia). Jenazah Allahyarham telah dibawa pulang ke Temerloh dan disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kg. Chengal, Temerloh pada hari yang sama, jam 3:45 petang - di sebelah pusara orang tuanya. Ribuan peminat-peminat setia termasuk Perdana Menteri Malaysia ketika itu Dr. Mahathir Mohamad telah menziarahi jenazah Allahyarham yang dianggap sebagai satu kehilangan besar bagi dunia hiburan tanah air.

Mula Dikenali apabila memenangi Johan Bintang RTM peringkat akhir

  • Konsert di Chow Kit Road

Konsert di Chow Kit Road

Pada 15 April 1986, Sudirman menempa nama di dalam Malaysia Book Of Records setelah mengadakan konsert gergasi percumanya di Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur. Beliau telah berjaya memikat dan memukau hampir 100 ribu warga kota berpusu-pusu membanjiri jalan itu dengan kehebatannya. Lagu yang dinyanyikan oleh beliau ialah Chow Kit Road dan diakhiri dengan lagu patriotik Abadi sambil beliau memakai bendera Malaysian.
Jalan Chow Kit pada era Sudirman adalah gelanggang marhaen. Chow Kit menjadi simbol orang-orang kerdil yang juga peminat Sudirman. Maka konsert jalanan secara percuma adalah sebagai tanda terima kasih kepada para peminatnya yang tidak mampu menyaksikan persembahan di hotel dan dewan konsert, sekaligus memberitahu kita Sudirman bukan materialistik.
  • Penghibur Terbaik Asia

    Pada 19 Mac 1989, Sudirman telah dinobatkan sebagai Penghibur Terbaik Asia di "Asian Popular Music Awards". Acara anugerah ini diadakan bersama-sama dengan Salem Music Awards Festival yang berlangsung di Dewan Royal Albert, London. Beliau merupakan penyanyi pertama Malaysia yang memenangi anugerah tersebut. Sudirman telah mengalahkan 8 orang peserta dari negara-negara Asia termasuk Hong Kong (Leslie Cheung), Filipina (Kuh Ledesma), Singapura (Anita Sarawak), China, Taiwan, Jepun, Korea Selatan dan Thailand. Dalam pertandingan tersebut beliau telah menyanyikan dua buah lagu Inggeris One Thousand Million Smiles dan Send In The Clown dengan menggayakan aksi lucu ala Charlie Chaplin yang cukup mempesonakan yang membolehkan beliau mengalahkan wakil-wakil negara lain yang lebih hebat popularitinya.
    Lagu One Thousand Smiles dirakamkan dalam bentuk single dan dipasarkan di Eropah. Proses rakaman lagu itu dibuat di Abbey Road Studio, tempat rakaman album bagi penyanyi megastars seperti The Beatles. Lagu ini dipilih sebagai lagu tema Malaysia semasa Hari Bangsa-Bangsa Bersatu.

    Pencapaian Sudirman

    Semasa hayatnya dan selepas pemergiannya, Sudirman telah menerima beberapa anugerah dalam bidang seni dan pingat kebesaran.
    • Penghibur Terbaik RTM 1977 menerusi rancangan "Lukisan Irama" terbitan Doreen Chia.
    • Penghibur TV Terbaik, Anugerah Seri Angkasa 1978
    • Penghibur TV Terbaik, Anugerah Seri Angkasa 1985
    • Duta Nyanyian Pelancongan Malaysia 1985
    • Persembahan Terbaik Juara Lagu TV3 1987
    • Penyanyi Lelaki Cemerlang Terbaik Anugerah Bintang Cemerlang 1987 melalui lagu Merisik Khabar
    • Penyanyi Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular 1989
    • Asia's Number One Performer 1989
    • Anugerah Guinness
    • Pingat Ahli Mangku Negara 1988
    • Pingat Ahli Mahkota Pahang oleh Sultan Pahang 1992
    • Darjah Johan Mangku Negara, sempena ulangtahun Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong Sultan Azlan Shah, 6 Jun 1992
    • Penghibur No. 1 Malaysia, dari New Straits Times pada tahun 1993
    • Anugerah Khas dalam Anugerah Industri Muzik tahun 1993




    Sudirman Hj Arshad - Salam Terakhir
     
    Al Fatihah Untuk  
    Sudirman Hj Arshad
     
    semoga arwah dicucuri rahmat
    dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.. 



    Sumber : wikipedia

    Milo Ais ke Koko Ais ?

    11

    Milo Ais

    adeiii.. semalam aku lepak dengan member kat restoran mamak 
    kat pandan jaya..

    dalam ramai2 aku dngan sorang mmber aku nie order milo ais
    bila minum je milo ais tuh rasa koko je lebih..
    tau la harga milo ais dah naik.. 
    memang tak di nafikan banyak gak gerai2 yang campur
    serbuk koko dalam milo ais tuh.. coz serbuk koko lagi murah
    kata member aku.. tapi.. jangan la sampai
    milo ais tuh dah ilang rasa milonya..

    80% rasa koko ais je..
    adeii... geram pon ada...
    naseb la mood tengah happy2 so tada la nak marah2..
    lagi pun kawan yang nak blanje.. kalu aku yang bayo
    memey kna sekeh gak mamak nie...
    ggrrr..
     

    Mutiara Kata

    0

     Mutiara Kata
     
    "Bukti terbaik cinta ialah kepercayaan"

    "Ilmu yang tidak dimenafaatkan umpama pohon yang tidak berbuah"

    "Tiap-tiap perkara yang tidak dimulai dengan BISMILLAH, maka akan terputus keberkatannya"

    "Bercakaplah yang benar walaupun ianya pahit"

    "Modal paling baik dari seorang ialah kerajinannya"

    Sifat pemarah adalah musuh utama akal. ( saidina Ali Abi Talib ).

    Teman manusia yang sebenar ialah akal dan musuhnya yang celaka ialah jahil. ( Saidina Ali Abi Talib).

    Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya.
    Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras. (Hamka).

    Sifat utama pemimpin ialah beradab dan mulia hati. ( Imam Al-Ghazali).

    Anda tidak dapat mengubah masa lampau, tapi anda dapat merusakkan masa kini dengan merisaukan masa depan .

    Setiap orang mempunyai keindahan tapi tidak setiap orang melihatnya.

    Hati2 pada sahabatmu.... biasanya mereka tak mengatakan dengan jujur apa kekurangan & hal negatif dalam dirimu...

    Ambillah kesempatan untuk tertawa, karena itu adalah musik dari jiwa.

    Pilihan yang anda buat hari ini biasanya mempengaruhi hari esok anda.

    Kata-kata yang kasar tidak dapat meremukkan tulang tapi itu dapat meremukkan hati.

    Untuk keluar dari kesulitan, seseorang biasanya harus berjalan menembusnya.

    Dengarkan lah apa yg dikatakan musuhmu..... biasanya mereka mengatakan hal2 negatif tentang dirimu dengan jujur....

    Kesalahan terbesar yang bisa dibuat oleh manusia di dalam kehidupannya adalah terus-menerus mempunyai rasa takut bahwa mereka akan membuat kesalahan. ( Elbert Hubbard )

    Kebanggaan kita yang terbesar adalah bukan tidak pernah gagal, tetapi bangkit kembali setiap kali kita jatuh. ( Confusius )

    Hari ini dan kemarin ada kenangan..... Hari esok dan lusa adalah harapan....

    "Sekiranya kita sanggup menghadapi risiko dan bersikap berani, tidak ada sebab mengapa kita tidak boleh berjaya? (Tun Dr. Mahathir Mohamad)

    "Sesungguhnya bangsa yang berjaya ialah bangsa yang rajin dan sanggup menghadapi cabaran hidup? (Tun Dr. Mahathir Mohamad)

    "Apakah maknanya simpati dan kesedihan kita, jika nikmat yang dirasai di negara sendiri tidak kita hargai?(Tun Dr. Mahathir Mohamad)

    "Action taken today would mould the future" (Tun Dr. Mahathir Mohamad)

    "A good leader in democracy is one who is able to lead as well as be led" (Tun Dr. Mahathir Mohamad)

    "Apa sahaja yang anda lakukan tidak penting, tetapi yang sangat penting adalah anda melakukannya" (Mahatma Ghandi)

    Mutiara Kata

    Tuesday, February 21, 2012

    Lyssa kata aku Hensem ?

    15


    weee... semalam godek2 shoutmix terperasan plak msg
    dari dak gemok yang bernama lyssasecret nie..
    perghhh.. dia panggil aku ensem agi..
    siap jatuh kusi then pingsan 3saat baca msg dia..
    hak hak hak
    (mood - gedix gedix)

    heee... ensem ke.. ? tak kowt..
    lyssa lupe pakai spek ke.. ? hak hak hak
    mane ada ensem.. comey je kowt :)~
    wakakakak...

    satu lagi yang buat aku terharu bila blogwalking
    ke blog rakan-rakan yang sudi singgah ke blog aku..
    antara yang betoi2 buat aku terharu..
    blog aku dilistkan antara Blog2 Inspirasi
     wah wah wahhhh...
    Like Like Like.. sejuta kali like gini..
    hik hik hik..
    (mood - bertukar ke pokemon..)
    thanks to Miss Diana

    antara salah satu sebab aku susah
    nak berhenti berblogging :)
    ..thanks..

    Tutorial Wishlist Box

    0

    Tutorial Wishlish Box

    pergi ke..
    Dashboard --> Design --> Add Gadget --> Html/JavaScript

     dan paste html dibawah ini
    <center>
    <form name=myform>
    <input type="checkbox" name="mybox" value="wishlist1" checked /><b>Banglo 12 tingkat</b> <br />
    <input type="checkbox" name="mybox" value="wishlist2" checked /><b>ferari 14 pintu</b> <br />
    <input type="checkbox" name="mybox" value="wishlist3" disabled /><b>jet persendirian </b><br />
    <input type="checkbox" name="mybox" value="wishlist4" disabled /><b>pc 15 kipas </b><br />
    </form>
    <a href="http://jiwarosak.com" target="_blank"><small>Get Here</small></a>
    </center>


    tukar perkataan tulisan biru kepada wishlist anda
    dan checked or disabled.


    Patot ke Cermin Diri Depan Lauk Pauk ?

    12

    Lauk Pauk

    weee.. bila tengok ja lauk pauk yang di hidangkan kat kedai nie
    memang menyelerakan.. siap nak tambah tambah lagi makan..
    tapi bila tengok perangai makcik makcik nie..
    selera nak makan nie terus berkurang....

    adeii.. mana tak nya.. tempat orang pilih makanan..
    tempat lauk pauk.. dia boleh jadikan tempat cermin muka dia..
    mementang tempat hidang tuh ada cermin....

    kalu ye pon nak cermin diri nak check tudung ka
    nak betoikan rambut ka.. tengok tempat la..
    ni kat depan lauk pauk dia betoi kan...
    mane la tau kutu ke, rambut ke, taik hidung masin ke..
    yang terjatuh.. adeiii...
    eeeiiiiuuuu.. geli nyah...

    elok elok berselera terus ilang selera aku..
    mood nak makan pon turut lari sama...
    isk isk isk...

    kalu ye pon nak jaga kekemasan diri
    jangan la sampai menyusahkan or membuatkan orang
    tak suka pada anda...
    errr...

    makcik ohhh... makcik..

    Monday, February 20, 2012

    Ajek Hassan - Ombak Rindu

    6

    Ajek Hassan

    perghh.. semalam aku tengok jangan tidur lagi
    yang di hadiri oleh shila amzah, ana raffali dan ajek hassan 

    memang terbaik la nyanyian mereka bertiga nie..
    tapi di antara mereka bertiga nie.. nyanyian ajek hassan
    terbaek la.. memang feel beb...
    aku dengan mak aku memang terpikat la dengan nyanyian dia..
    memang terasa sampai hati..

    kepada yang tak kenai or tak pernah dengar
    nyanyian ajek hassan anda boleh try dengar lagu
    Ombak Rindu yang dinyanyikan Ajek Hassan


    CLICK SINI 


    Ajek Hassan - Ombak Rindu

    Ajak Blogger Mandi Manda di Hutan Lipur Kanching

    3

    Jom Mandi Manda

    Kepada Sesiapa yang mempunyai masa terluang pada 25/2 (Sabtu) anda dijemput
    untuk juin mandi manda blogger di Hutan Lipur Kanching di Rawang..

    Tempat Berkumpul :
    1. Hutan Lipur Kanching  (9:00pg) ~ Pergi Sendiri
    2. LRT Masjid Jamek  (8.00pg) ~ Pengangkutan Awam

    ..Sila Bawa Makanan Sendiri..

    sekiranya berminat untuk juin anda boleh
    msg ke inbox saya facebook.com/abgferoz

    Tutorial Center Tajuk Post dan Sidebar

    2

    Tutorial Center Tajuk Post dan Sidebar

    1. Login --> Design --> Edit html

    Save DAHULU Templates Anda Sebelum 
    Mengedit Sebarang Tutorial

    Untuk Tajuk Post
    ctrl + f (find)
    h3.post-title {
    post-title  


    Untuk Sidebar
    ctrl + f (find)
    h2 {

    sekiranya anda dah jumpa h3. or h2 yang dicari
    paste code ini
      text-align:center;

    setiap templates mempunyai cara susunannya tersendiri..
    anda perlu gabungkan code itu sndiri..

    contoh : 
    .post-title{color:#1E2E41;margin:0 0 10px 0;padding:0;font-family:Arial,Helvetica,Sans-serif;font-size:22px;text-align:center;line-height:22px;font-weight:bold;}

    ..Selamat Mencuba..

    Sunday, February 19, 2012

    Rukunegara di Roti Gardenia

    12

     Roti Gardenia

    heee.. semalam baru aku prasan disebalik sisi roti gardenia
    yang selalu aku beli ni ada terselit Rukunegara

    heee... memang terbaik la roti nie..
    dah la murah.. siap letak rukunegara lagi..
    memang patut dicontohi oleh syarikat-syarikat lain..
    tengok Siap Bendera Malaysia dan Rukunegara


    Info Rukunegara
    Rukunegara adalah ikrar pegangan negara yang dijadikan garis panduan dalam usaha membina negara dan bangsa Malaysia. Ia telah diisytiharkan pada 31 Ogos 1970 oleh Yang di-Pertuan Agong keempat.

    Ikrar Rukunegara adalah seperti berikut:

    "Bahawasanya, Negara kita Malaysia mendukung cita-cita hendak: Mencapai perpaduan yang lebih erat di kalangan seluruh masyarakatnya; memelihara satu cara hidup demokratik; mencipta satu masyarakat yang adil di mana kemakmuran negara akan dinikmati bersama secara adil dan saksama; menjamin satu cara yang liberal terhadap tradisi-tradisi kebudayaannya yang kaya dan berbagai corak; membina satu masyarakat progresif yang akan menggunakan sains dan teknologi moden.

    Maka kami rakyat Malaysia berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut:


  • Kepercayaan kepada Tuhan


  • Kesetiaan kepada Raja dan Negara

  • Keluhuran Perlembagaan

  • Kedaulatan Undang-Undang

  • Kesopanan dan Kesusilaan

  • Bayaran Topup Survey Pelaksanaan Parlimen Belia Malaysia

    4


    Salam Sejahtera,
     
    Syabas dan terima kasih diucapkan kepada saudara/saudari yang memberikan kerjasama sebagai responden kajian secara online bertajuk “REAKSI BELIA TERHADAP PERLAKSANAAN PARLIMEN BELIA MALAYSIA ”. Seperti yang telah dijanjikan, bersama-sama ini disertakan kod top-up bernilai RM5.00 sebagai menghargai kerjasama anda.
     
    Maxis : 88722590*****
     
    Selepas menerima kod top-up ini, anda diberikan tempoh selama dua (2) minggu sekiranya terdapat sebarang aduan berhubung kod nombor top-up.
     
    Semoga anda terus memberi sokongan dan berusaha ke arah belia yang cemerlang.
     
    1 BELIA 1 MALAYSIA
    Himpunan Jutaan Belia – Putrajaya Mei 2012


    weee... dah brape puluh aku dapat dari jawab survey..
    hik hik hik..
    bley la bergayut lepas nie.. 

    Thanks To
     Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IPPBM)

    Saturday, February 18, 2012

    BR1M sudah BB1M pun sudah

    4

    Sudahkah Anda mendaftar Sebagai Pemilih ?

    tahun ini sahaja dah bermacam-macam bantuan yang kita
    terima.. dengan Bantuan Wang Rakyat 1Malaysia BR1M
    dengan Baucer Buku 1Malaysia BB1M lagi..
    dan macam2 lagi yang diterima rakyat samada 
    dengan cash mahupun dengan subsidi..

    ada yang sokong.. ada juga yang bangkang..
    tak kesahlah dimana anda berpihak..
    tapi.. sudahkah anda menjalankan tanggungjawab anda
    untuk mendaftar sebagai pengundi.. ?

    kalu sekadar nak cakap tak serupa bikin,
    nak komplain ikut mulut,
    nak maki ikut kaki,
    nak bom ikut hati...
    tapi... BELUM mendaftar sebagai pengundi..

    jangan salahkan kerajaan,
    jangan salahkan orang lain,
    sebaliknya salahkan diri sendiri yang tidak mengundi..

    so sebelum nak mengutuk or mengata
    daftarlah sebagai pemilih

    Jom Semak Daftar Pemilih

    Jom Sertai Bicara Minda bersama Tun Dr. Mahathir Mohamad

    4

    Tun Dr. Mahathir Mohamad


    PROGRAM BICARA MINDA BERSAMA YABHG.TUN DR. MAHATHIR MOHAMAD.

    Kementerian Belia dan Sukan (KBS) akan mengadakan satu program bicara minda bersama pemimpin tercinta kita iaitu YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad atau lebih dikenali sebagai Che Det. Beliau merupakan bekas Perdana Menteri Malaysia yang berkhidmat paling lama iaitu selama 22 tahun dan beliau akan berkongsi segala pengalaman bersama anda semua terutama dalam bidang kepimpinan.

    Sehubungan itu, Program Bicara Minda Bersama YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad akan dilaksanakan khas buat para belia. Program ini terbuka kepada semua kepimpinan belia berumur 18-40 tahun. Sesiapa yang berminat untuk menyertai program ini sila daftarkan diri anda dengan menghubungi nombor berikut:

    CIK NURUL ADIBAH – 017-4191190
    EN. MOD NADZRI – 013-3479063 / modnadzri@kbs.gov.my
    EN.ASRUL - 03-88713294 / asrulabu@kbs.gov.my
    CIK MARCELLA – 012-6746640 / marcella@kbs.gov.my

    Maklumat program adalah seperti berikut:

    TARIKH : 24 FEBRUARI 2012 (JUMAAT)

    TEMPAT : DEWAN TUN DR. ISMAIL, PWTC, KUALA LUMPUR

    MASA : 8.30 PAGI - 1.00 PETANG

    PAKAIAN : FORMAL

    Kepada semua yang menjadikan beliau sebagai Idola dan Ikon dalam hidup anda, pasti tidak mahu melepaskan peluang duduk dan bersama-sama menjana minda untuk menjadi seseorang dan mungkin pemimpin yang lebih baik di masa hadapan. Penyertaan adalah TERHAD kepada 1000 orang sahaja.

    SILA SAHKAN PENYERTAAN ANDA SEBELUM 21 FEBRUARI 2012.

    FIRST COME FIRST SERVE!

    Janji Tinggal Janji

    11

    Janji Tinggal Janji

    adeiii... suka sangat berjanji.. tapi nak tunaikan
    liat bebenor.. dah dekat 2 bulan.. tapi 
    haram nak tunaikan..

    cerita dia start mcam nie.. dulu aku ada tolong
    sorang minah nie.. then sbgai balasan katanya
    nak belanja aku makan.. aku cakap takyah la..
    tapi dia berkeras nak belanja makan..
    so aku terima jela..

    selepas beberapa minggu dia msg aku
    mintak maaf coz terlalu bz.. aku cakap takpe la..
    tapi dia berkeras nak gak belanja.. ok fine..
    bila2 free roger la aku..

    bila aku on facebook dia tengok merata-rata tempat
    dia bercuti la, makan dngan kwan la, lepak sana sini la..
    shopping la...

    perghh.. nyirap je tengok... 
    kalu dah tak mampu or malas nak tunaikan
    tak perlu la berjanji.. orang pon tak ingin...
    jangan kata makan.. lepas nie tolong pown 
    aku dah malas...

    part makan tuh tak kesah sngat.. 
    yang bengkek tuh part berkeras nak blanje..
    unta kat padang pasir pon tak macam ini orang..

    Calon Suami Kaki Tipu Rupanya

    6

     Cerita Lawak
    Calon Suami Kaki Tipu

    Girl: Awak merokok?
     Boy: Tak...
     Girl: Minum?
     Boy: Tak...
     Girl: Ada kereta?
     Boy: Cuma ada BMW,WOLKSWAGEN,SUBARU,HONDA DENGAN FERRARI...
     Girl: [Wah anak orang kaya rupanya] Rumah kat ne?
     Boy: Bukit Antarabangsa...
     Girl: Wah mesti mahal...
     Boy: Tak la...cuma RM 950.000 je...
     Girl: Dah pernah pegi haji?
     Boy: Umrah baru 3 kali...haji 2 kali..
     Girl: Wah...[Calon suami mithali]...kerja apa?
     Boy: Pengarah syarikat..
     Girl: [Confirm jadi boyfriend aku] HOBI?
     Boy: Tipu orang... :P


    kadang kadang bila terlampau memilih
    merugikan diri sendiri gak :)
    so nak memilih biarlah berpada-pada

    Cerita Lawak 
    Calon Suami Kaki Tipu
    jangan sampai tersalah pilih :)

    Friday, February 17, 2012

    Dato' Dr Hasan Ali di Taman Dagang

    2

    Roadshow YB Dato' Dr Hasan Ali

    heee.. entry lepas roadshow Dr Hasan Ali di 
    Bukit Antarabangsa.. tapi kali ini
    di Taman Dagang pula..

    tadi lepas solat jumaat aku ternampak risalah kecik nie..
    tengok2 ada gambar Dr Hasan Ali..hee..
    so terbukti la seperti entry lepas yang 19hb ini
    roadshow akan dibuat di taman dagang

    Roadshow Aqidah dan Kuasa Ketiga
    bersama YB Dato' Dr Hasan Ali

     19hb Februari 2012, AHAD
    8.30mlm
    Jalan Dagang2, 
    Taman Dagang Fasa 3,
    Taman Dagang, Ampang

    Roadshow Bersama YB Dato' Dr Hasan Ali

    2

    YB Dato' Dr Hasan Ali

    nie la risalah yang aku terima malam tadi..
    kepada sesiapa yang berminat untuk mendengar ceramah
    Dato' Dr Hasan Ali dipersilakan datang..

    17 Februari 2012, Jumaat
    8.30mlm
    Jalan Wangsa 2, Bukit Antarabangsa,
    Ampang

    heee....kalu dekat aku dah pi dah..
    tapi dengar cite 19hb dia buat kat taman dagang
    tapi tak sure la plak.. coz tak tertulis kat sni kan kan kan...

    Makna dan Kelebihan Selawat keatas Rasulullah

    4

    Makna dan Kelebihan Selawat

    Makna Selawat
    - Secara umumnya selawat adalah jamak dari kalimat solat.
    Di segi bahasa pula, ia bererti doa, rahmat dari Allah, memberi berkah dan ibadat.

    - Dalam pengertian lebih luas, berselawat kepada Nabi Muhammad bererti memperbesarkan, mengagungkan serta mendukung perjuangannya yang mulia, di samping melahirkan rasa syukur atas perutusannya yang menjadi rahmat seluruh alam ini, malah menambahkan keyakinan beramal dengan sunnahnya yang diredhai Allah.

    Kelebihan atau keistimewaan selawat antara lain dijelaskan Allah menerusi firman Nya yang bermaksud. " Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya selawat kepada Nabi. Hai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya dan ucaplah salam penghormatan kepadanya. " ( Surah Al-Ahzab:56)

    Kelebihan dan Kebaikan Selawat ke atas Rasulullah
    - " Barang siapa yang berselawat kepadaku pada waktu pagi sepuluh kali dan pada waktu petang sepuluh kali, ia akan memperolehi syafaatku pada hari khiamat." (Riwayat Tabrani).

    - " Barang siapa berselawat kepadaku di sisi kuburku maka aku mendengarnya, barang siapa berselawat kepadaku dari jauh maka, selawat itu diserahkan oleh seorang malaikat yang menyampaikan kepadaku dan ia dicukupi urusan keduniaan dan keakhiratan dan aku sebagai saksi dan pembela baginya." 
    (Riwayat Al Baihaqi dan Al Khatib).

    - " Barang siapa berselawat kepadaku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh kali selawat dan Allah menghapuskan sepuluh kesalahan (dosa) dan mengangkat sepuluh darjat kepadanya. " 
    (Riwayat Ahmad Nasai)

    Sumber : Buletin Surau Bakti

    Share

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More