Saturday, December 29, 2012

Untungnya Follower Beribu

16

Follower JiwarOsak.Com

Assalamualaikum selamat pagi.. hari ni aku nak share sedikit sebanyak 
cara jiwarosak.com mendapatkan pelawat lebih 5k setiap hari..

1st skali aku nak ucap jutaan terima kasih kepada mereka² diatas
kerana sudi follow blog merepek aku ini...
pelawat jiwarosak.com seharian

dan thanks juga untuk mereka² diatas kerana 1/4 or 1/5 daripada mereka yang follow
ini rajin singgah ke blog jiwarosak.com setiap kali entry baru di publish..

apa yang aku cuba sampaikan kat sini adalah
follower banyak membantu dalam peningkatan pelawat ke blog kita..
walaupun tidak semua follower akan singgah ke blog kita.. tapi atleast sebahagian 
atau suku akan singgah ke blog kita setiap kali kita post entry baru.
setiap kali login blogger kita akan nampak entry terbaru blog yang kita follow..

dari situlah datangnya traffik/pelawat kita.. so pastikan kita mempunyai ramai follower
supaya lebih ramai akan nampak entry terbaru kita.. dan pastikan tajuk kita menarik
supaya follower kita tertarik utk masuk ke blog kita..


antara tips tambah follower adalah :
1. blogwalking
2. segmen
3. giveaway
4. exchange follow
5. post entry menarik
6. ugut orang suruh follow (hahahaha)

heee... ada banyak lagi cara sebenarnya.. tapi rasanya cukup la 
5 cara untuk anda amalkan.. 
..selamat mengumpul follower..


16 GigitaN:

entri sapa la tu tetiba menyemak kat entri ni . hahaha :P

nak tanya . camne nak buat reading list tu erk ? dulu , saya ada reading list tu tapi tetiba dah hilang lepas ada dashboard baru ni . urm . :/

Sapela yg x jemu dtg blog ni ye

cik fie : hahaha nampak aje kan entry anda hahaha.. mmg dah ada kat situ.. masuk dashboard kat blah bwah tgok anak panah kiri kalu tada..

muja : heee.. thanks.. tadi baru skodeng2 blog muja pasal topup rm100 hahaha ingat muja yg sponser :P

mau x..tajuk die je buat rg cepat2 klik nak bace..neway congrats...

kikin : hahaha klik cepat2 nak gi mane :P mekaceh :)

hahah yg ke 5 xboleh blah..rasuah boleh x?

budak kampung : rasuah mahal sngat.. kalu sorang 20sen pun kalu 1000 follower dah rm200 :P

hahaha :P wekkk..ada ke patut suruh ugut orang...

singgah yer kat my blog http:://steffanylife.blogspot.com

oooo... mcm tu. akak ingat xde fungsi follower ni. setakat nak tunjuk kat org lain kita ramai follower je. rupanya ada fungsinya. lepas ni akak akan cari follower yg lebih banyak lagi. cayukkk...cayukkk...

tq sifu.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More