Header Ads

Teksi Pembangkang



Teksi Pembangkang

Pagi semalam aku terpaksa pergi ke kiara atas urusan kerja.. perjalanan ke sana agak jauh..
so aku naik train turun di LRT Bangsar dan dari situ bermulalah kisah Teksi Pembangkang ini..

bermula dengan menaiki teksi dari Bangsar sepanjang perjalanan ke bukit kiara
sepanjang jalan si pemandu ni bercerita tentang politik.. sedar² dah
sampai ke bukit kiara..

akhirnya sampai juga di bukit kiara.. takpayah aku nak dengar
bebelan politik si pemandu teksi ni lagi..
hOoooreyyy jerit dalam hati..

tepat kul 12tgah hari setel sudah urusan kerja..
alahaii terpaksa balik naik teksi lagi...
*dalam hati tak semua kot pemandu teksi politik ni.. heee..
so aku pun tahan la satu teksi ni..

masuk ja dalam teksi dia start tanya pasal mengundi
dah boleh mengundi ke ?
*dalam hati aku takkan la sorang lagi pemandu teksi pembangkang...
isk isk isk..

aku diceritakan tentang keburukkan dan nasib rakyat bila parti ****
memerintah negara...
sebenarnya aku tak kesah sangat nak bercerita part politik ni..
tapi bila part mengumpat, mengata dan memburukkan orang yang ni
aku kureng berkenan sikit..


bagi aku tak salah sekiranya kita nak menyedarkan orang dan bercerita tentang politik..
tapi kalu dah memburukkan orang, mengata orang, berbuktikan youtube 
yang kebanyakkannya telah di edit TAK PAYAH
buat tambah dosa jela pakcik oittt..

disebabkan pakcik tuh lebih berumur maka aku hanya mendiamkan diri
sambil memperbetulkan beberapa perkara..

9 comments

Hans Mohd said...

alahai feroz.
politik menguasai segalanya.
sembang politik fitnah belaka.

bila sampai seru mengundi, pangkah yang betul ikut naluri hati. bukan ikut kata orang.

Feroz Othman said...

hans : itu yg sebaiknya.. ikut mata dan hati sndiri :)

Syazana Zainn said...

bukan naik teksi je, even drebar bus po pumpangpumpang cakap pasal politik

rimas.

bukan bermaksud kita ni tak amek tau pasal hal negara ni

tp its better we do in silence

kadang2 sbb politik ni semua org nak gaduh bagai -_-

time vote kita vote :D

Feroz Othman said...

syazana : yupss.. btoi2 kalu ckap pasal politik nie kawan bley jadi lawan.. so takyah nak taksub sngat nnti ramai plak musuh mendatang..

Abdul Razak Ali said...

boleh jadi bantuan kerajaan kepada pemandu teksi x cukup kot... maybe die nk kerajaan bagi bantuan 2000 tuk pemandu teksi.. Maybe laaaa

Feroz Othman said...

hahahaa.. err aku pun nak juin kalu gitu :P

Nurmujahidah Ismail said...

muja pun ada tlis entry pasal pemandu teksi politik nih,, benci btol! dah la jmpa ngan dia balik time nak balik rumah. nasib baik dye janji tak nak ckap politik dah,, baru la muja naik teksi dia,, hahaha

Razil Tahir said...

selalunya bila orang cakap pasal politik nie, duduk sambil sengih pastu angguk2.. :)

Feroz Othman said...

muja : hahaha naseb dia dah paham :P

razil : tuh la smlam byk angguk2 jela..

Powered by Blogger.