Header Ads

Malware Menyerang JiwarOsak Dot Com



SUDAH SELAMAT DARI MALWARE

MINTA MAAF kepada semua pelawat, follower dan stalker kerana
2 hari lepas blog jiwarosak dot com dilanda virus/malware dari syarikat iklan..
mengambil masa 2 hari gak untuk clear templates dan iklan yang disyaki..
dah pagi tadi dapat email dari syarikat security yang virus dikesan
dari iklan syarikat ***** dan blog aku telah bebas dari virus..

antara email yang diterima pagi tadi adalah seperti berikut...

Hello
Thank you for the letter. Your site has been successfully rechecked. The warning window in search results and the Opera browser should disappear in a few hours.

The malicious content which caused the reaction came through the ad network ****media@com, which was downloaded through advertjunction.com. (syarikat iklan aku try)

--
Sincerely yours, Platon
Yandex support team
http://help.yandex.com/search/

so ini merupakan peringatan kepada aku dan anda semua
agar tidak sekati pakcik, jiran, uncle, cikgu MENCUBA iklan
dari syarikat yang tidak dikenali... try buat research or survey dahulu..
heeee.. TAMAK membawa PADAH

untuk melihat atau menyemak status website anda
selamat atau di blacklist anda boleh semak di..
http://sitecheck.sucuri.net/

14 comments

Dianaa said...

semalam pun blog FD kena virus malware. 30 minit lepas tu dah settle. nasib baik ada org tolong. hehe :D

Feroz Othman said...

heee... kalu siapa letak link blog jiwarosak dalam blog smlam mesti terkena tempias.. just remove link blog yg ada malware je.. then ok dah :)

Adam Haiqal said...

makin byk pulak malware merebak skrg..aiyoo risau kene kat blog sendiri..pekata abgferoz buat tuto camne nak remove malware tu sume so that semua orang tau camne nak fix..:) just bg idea ;D

Adam Haiqal said...

makin byk pulak malware merebak skrg..aiyoo risau kene kat blog sendiri..pekata abgferoz buat tuto camne nak remove malware tu sume so that semua orang tau camne nak fix..:) just bg idea ;D

mj said...

kita pan baru kene td. sbb nuffnangxo..pelik gak..xtaw mana dtg..:-(

Nurmujahidah Ismail said...

muja guna sucuri tu dia cakap ada la pulak,, macam mana nak setel ni abang feroz? :'(

Feroz Othman said...

adam haiqal : accually benda nie byk cara nak buang salah satunya http://www.jiwarosak.com/2012/11/check-or-scan-malware-online-blogger.html then kalu dah dibuang just contact website yg blacklist agar remove :)

mj : a'ah tpi nuffnang ada email kna malware gak :P

Feroz Othman said...

muja : sile inbox kat fb snang sket nak borak..

najihahfara said...

mintaklah dijauhkan dr kene huhu

Cik Fie said...

Alhamdulillah . Blog Saya Selamat Dari Malware . :)

Feroz Othman said...

add kwan2 blogger ramai so nnti bla terkena diaorg bley inform awai.. takda la terlambat nnti :)

Kelana Cinta said...

Errrrr...Kena check nih.TQ bang Feroz

fyna said...

sis dah lah tak pandai benda natang2 macam tue. klu blog sis kena, sis pengsan dulu. huhuhu..

Mira Adzlia said...

mmg smlm byk blog kne malware..

Powered by Blogger.