Mee Rebus Ramli



Mee Rebus Ramli
(nasi ayam juga kegemaran aku..)

destinasi terakhir sebelum pulang ke Kuala Lumpur..
ada 2 jalan yang menuju ke kL samada jalan highway ataupun jalan lama..

apabila diteliti cuaca dan kesesakan jalanraya kitaorg memilih
untuk menggunakan jalan lama pulang ke kL..
dah menjadi tabiat kitaorg bila melalui jalan lama
mesti memandu perlahan 60-80km/j sambil menikmati
udara dan permandangan sepanjang jalan...

part yang kitaorg suka bila masuk waktu makan tengahari..
wajib singgah di restoran mee rebus ramli yang terletak di Ipoh..
dulu time kitaorg datang tak ramai lagi yang tau kedai tuh..
kalu singgah je mesti tak sampai 10 customer dia..
tapi kali ini penuh kedai.. sampai tak cukup cukup kerusi..
perghhh.. dah femes restoran ni..
hik hik hik..

walaupun nama kedai dia mee rebus ramli
tapi yang menjadi kegemaran aku kat sini
adalah nasi ayam dia.. 
memang terbaekkkk...

part yang tak best bila dah kenyang ni satu je..
MENGANTUK hik hik hik..
bila dah mengantuk ni terpaksa la berhenti beberapa kali
untuk freshkan balik badan dan muke
yang dah macam di sorong bantal...
~ DILARANG MEMANDU MASA MENGANTUK ~
~ BERHENTI SEBELUM TERLAMBAT ~

syukur alhamdulillah.. selamat tiba di KL


5 comments

RiEsA said...

sy punya feberet mi rebus dia..next time abgferoz kena try nasi ayam fauziah plak kt ipoh..sedap tau..^^,

Fyzal said...

jemput dtg ke ipoh lagi bro. mee rebus ramli mmg fantastic. kalau aku ke ipoh. 80% probabilities mesti singgah mee rebus ramli.

AbgferOz said...

riesa : kat celah mane nasi ayam tuh ?

fyzal : heee... 80 je ? aku kalu lalu je kat sini 96% akan singgah mkan : hihihih

Cinta Misteri said...

Hahaha...apsal nasi aym plak. Tk makan mee ke? Msti special menu kt situ..

Don drive and sleepy coz u will sleep 4eva

RiEsA said...

nasi ayam fauziah tu betul2 dekat pekan ipoh..dekat belakang greentown mall pun ada ^^,

Powered by Blogger.