Orang Malas Sentiasa Cari Alasan



 Malas

heee... 99% dari orang yang gagal adalah orang malas
dan 1% yang berjaya adalah nasib mereka.. tapi itu
tidak menjamin bahawa mereka akan sentiasa berjaya 
di masa hadapan...

tak kiralah anda berjaya atau gagal dalam peperiksaan
yang penting anda telah berusaha untuk berjaya...
anda patut bersyukur dan bergembira kerana itu..
tapi.. sebaliknya sekiranya anda tidak berusaha
dan anda gagal.. maka anda patut kecewa dan sedih
diatas setiap tingkah laku dan perbuatan anda..

tapi.. percayalah yang lepas telah pun lepas..
apa yang perlu anda fikirkan adalah 
MASA HADAPAN
orang yang berjaya adalah orang yang selalu
berfikiran positif :)


10 comments

c'axoera ヅ said...

standard hehehe

BlueiceButterfly said...

~malas adalah musuh yang paling famous >_<

adza irdawati said...

betul tu kena selalu fikir positiv.. kalau malas takkan kemana mana kann

adam narzuan said...

malas adalah musuh kepada diri sendiri..

MaYa MustWany said...

malas adalah satu parasit..
fuhh awat kejam kan

gummybear said...

allah sendiri tlh menyatakan bahawa jika sesorang itu hndak berjaya,perlu lakukan 3 perkara iaitu USAHA,DOA DAN TAWAKAL...berusahala kita untuk menjadi rajin.. :)

AbgFeroZ said...

era : hihihi standard ek ? :P

blueice : yups.. tpi mmg itulah yg slalu terjadi :)

makdara : heee.. kalu nak berjaya mmg kna think positif :) tpi mesti ada sikit negatif.. kalu tak susah gak :)

adam : yups.. itu btoi

maya : aa'ah kejam mcam anda :P

gummy : heee. btoi2.. same2 la kita berusaha :)

Free Download The Raid Movie said...

Nice post, kadang saya juga malas, malas mau nulis di blog :D

AbgferOz said...

free download : hahaha sama la kita :)

Arra Ahmad said...

lepas ni dah tak nak malas2..hehe

Powered by Blogger.