Interview KTM sampai 9 Jam

Interview

Semalam dan Hari ini merupakan hari interview KTM
yang diadakan di KL Sentral

cerita nie berdasarkan pengalaman aku interview semalam..

ikut masa interview start kul 9 pagi..
so aku pun sampai la KL Sentral dalam kul 8.30pagi.. 
pusing2 tempat cari..

ok la dah jumpa tempat..beratur punya la panjang..
ok fine.. bila dah setengah beratur aku ditegur
orang KTM katanya interview mesti seluar hitam, kasut kulit hitam,
dan bertali leher.. err.. kata dia -5 markah..

aku cakap 5 markah je.. tak kesah la..
coz seluar dan kasut aku warna putih... 
(seluar hitam dah tak muat..)

errr.. mohon kaunter pun kna ke. ? tak kesah la
syarat diaorg.. so aku pun balik tukar pakaian..
sampai KL Sentral semula dalam kul 11.15pagi..
beratur semula...

dalam kul 1:10ptg aku masuk utk ujian penulisan..
habis dalam 1.30ptg.. ok la..
then dia kasi rehat 20 minit utk mkan..
disebabkan aku tkut sakit perut time interview so
tahan lapar sat la.. (ingat skejab je..)

then habis je minum2 bagai kitaorg pun start la beratur semula..
tak lama lepas beratur org KTM suruh lepak food court seblah
tempat interview.. dia kata lama lagi..

sekejab2 kitaorg duduk kat tempat interview kot takut terlepas
skejab2 kat food court.. takpa la coz diaorg panggil by name
tunggu punya tunggu tak habis2 gak..

tengok sorang awek keluar..
feroz : awak2 meh sat..
awek : ya ya..
feroz : lamanya interview..
awek : a'ah sorang dalam 15-30 minit gak
feroz : adeii.. ape yang dia interview ?
awek : macam2, keluarga la, tempat tinggal la,
feroz : errr... patot la barisan tak gerak2..

errr... maybe awal2 kowt.. lame2 nnti confirm sorang
5 minit dia interview.. kata aku dalam hati..

sampai kul 6ptg.. 
ORG KTM datang panggil kitaorg kat food court.
katanya ada pengumuman..
ORG KTM : Dah Lewat nie.. pegawai pun dah letih..
siapa yang balik hari (ngeri lain) boleh tunggu.. 
yang lain sambung esok..
Sila tulis nama dahulu..

feroz : APSAL TAK CAKAP AWAL²
BAIK TAK PAYAH..
(marah aku sambil buka tali leher)
dalam hati dah rasa nak hempuk org je..
baik blah awai sblum ngamuk kat situ..

agak2 la.. kalu dah tau interview nak lama 
bgtau la awai2 sparuh sambung esok..
nie dah kul 6ptg baru nak cakap..
 dah macam pengemis pun ada...
ada yang bersila atas lantai tepi lif, ada yang mencangkung,
ada yang duduk kat tangga tepi lif..
dah segan orang lalu lalang tengok kitaorg..

yang dtang tuh esok ada yang bekerja, ada yang meeting,
ada yang bawa anak/suami, ada yang mengandung..
tak termasuk lagi yang beli kasut dan seluar baru
utk interview..
errrr....


 datang esok ? memang tak la..
cukup la dengan pengalaman yang aku dapat ni..
terima kasih banyak²



p/s... lega rasa dihati bila dapat luah kat dalam blog..
sepanjang malam geram..

9 comments

fyna said...

kalau sis, sis g luku je pale pegawai tu...

faridah nazurah said...

Haha haritu pernah gak pegi interview ETS kt KL sentral.. Banyak benar bunyik( songgeh ) org keje kt sana tu.. Last2 hampa je xdpt. Hampeh.. Bg org tertunggu2

Mah@mahu said...

Salam bro nak tanya aku nak buat iklan kat blog kau tapi aku tak tahu mcm mana and berapa price kau letak. boleh bls blk kat email aku akustika83@gmail.com

budakijaupendek said...

tak fikir perasaan orang yg dh menunggu lama. shit!

Kumbang Jingga said...

dasyatnya interview ni..post ape nie..lama giler interview..selama aku tunggu komuter nk ke segambut dr kl sentral hehehe

Mia Liana said...

lahhhh kesiannyaaaaa... sabar yaaaa

shaFazie said...

betol2 menguji kesabaran nie...sabar je lah

MaYa MustWany said...

giler sakit hati kalau mcm ni..sadis sungguh..

AbgferOz said...

sis fyna : adeiii.. kesian plak..

faridah : tuh la.. patot kasitau awai2..

budakijau : errr.. ntoh laa..

kumbang : adeiii saket saket :P

sis mia : dah ilang sabar dah tuh yg post..

sha : da tak bley sabar...

Powered by Blogger.