Header Ads

Tips Kuruskan Badan by Arra Ahmad











Tips Ini Dikongsikan Oleh Arra Ahmad melalui Entrynya
Kesinambungan Tips Kurus Berkesan

ni ha baru nak bagitahu tipsnya..
ini betul2 yang berlaku depan mata dan aku tahu cara yang dia buat tu berkesan..

Pertama sekali..korang kena hadkan makan nasi..
bukan tak makan langsung..seminggu sekali pun ok..
kalau korang ni penagih nasi yang tegar,
korang boleh kurangkan secara beransur-ansur.
korang jangan berhenti secara tiba-tiba sebab korang boleh dapat
hypoglysemia pulak.

kalau korang tak makan nasi,korang boleh gantikan dengan makanan
dari kumpulan makanan yang sama iaitu karbohidrat.
contohnya macam roti wholemeal tu..

Kedua : korang perlu bersenam tiap-tiap hari..jangan pernah tidak.

kalau korang takde masa sangat korang buat sit up 20 kali sehari..
kalau kawan aku tu, dia jogging tiap-tiap hari..pergi gym selalu.

Ketiga : banyakkan makan buah. tak kira la buah apa..
tapi biarlah buah yang tinggi kandungan serat.

Keempat : korang perlu ambil makanan tinggi kandungan serat
contohnya sayuran, buah..

korang boleh makan lauk sahaja..ingat,tadi dah kurangkan nasi..
tapi bukan untuk kenyang sangat ok..kalau korang kurangkan nasi
tapi makan lauk macam tak hengat..tak jadi gak ya..

Kelima : kalau korang rasa korang memang tak boleh mengawal nafsu makan..korang boleh berpuasa..

dan berbuka dengan makanan yang cukup sekali makan..
kawan aku buat camtu la..

Keenam ,kurangkan pengambilan makanan yang berlemak..
selain penyebab gemuk,boleh mendatangkan
pelbagai penyakit..

AMARAN : jangan ikut aku punya tips kalau korang 
dah di diagnoskan penyakit gastik..

nanti makin teruk penyakit korang.

korang boleh nak makan makanan yang berlebih2.
tapi pilih 1 hari yang sama tiap2 minggu..

sehari saja tau...selain tu korang perlu kenalpasti tanda-tanda
badan korang tak cukup gula (hypoglysemia) boleh tanya pakcik GOOGLE.


inilah perkara asas untuk diet..
kalau korang tak boleh nak ikut,memang la korang
tak akan kurus..

korang ambik la pil apa pun..ubat apa pun..
yang asasnya adalah macam ni..

yang penting apa yang korang dah tanamkan
dalam diri korang..
azam korang kena kuat..

sebab apa korang nak kurus??

adakah hanya semata-mata untuk cantik ataupun
untuk kesihatan.

Tips Kuruskan Badan Sponser By Arra Ahmad
 
 
 kepada sesiapa yang ingin kongsikan tips
bersama kami sila contact kami di
fanpage kami..Thx..
(BACKLINK DIBERIKAN)

3 comments

Azham Vosovic said...

wah...bagus betul tips ni hehehe

Arra Ahmad said...

wah..tq.:)

AbgferOz said...

azham : heee..tuh la.. memey boleh di share :P

arra : heee. sesame :P

Powered by Blogger.