Thursday, February 9, 2012

Maksud Pemberian Bunga Ros Mengikut Warna

8

Bunga

Bunga Sering menjadi pilihan utama si lelaki
untuk diberikan kepada kekasihnya..bunga juga sering 
diberikan kepada mereka yang sakit dan teman sejati..

so kat sini aku nak share sikit sebanyak info tentang
maksud pemberian bunga ros mengikut warna

Ros Merah
Ros merah melambangkan cinta abadi yang penuh romantis dan ghairah. 
Ros Putih
Bunga ros putih melambangkan kesucian, kehormatan,
Seorang yang berniat tulus ikhlas dalam perhubungan. 
  
Ros Pink
Ros pink membawa maksud romantik, kebahagiaan dan kagum terhadap seseorang,
tanda secret admirer si dia, terima kasih yang teramat sangat, melambangkan penghargaan dan terima kasih. 
Ros Hitam
melambangkan betapa sukarnya untuk memenangi atau menambat hati seseorang

Ros Kuning
Ros kuning melambangkan persahabatan dan persaudaraan. 
Selain tu, ros kuning ni juga
melambangkan selamat datang.
Ros Peach
Ros berwarna peach membawa maksud rasa syukur.

Ros Orange
aku bangga padamu dan aku ingin kamu.
Ros Lavender/Ungu
Lambang Cinta Pandang Pertama.

Maksud Pemberian Bunga Ros Mengikut Warna

anda juga mungkin inginkan maksud bunga 
selain bunga ros
TENGOK SINI

8 GigitaN:

wah..ada jgk ros hitam..
nk yg hitamlah..heheheh :p

huda : hihihi

cikpjaz : hahaha.. susah nak cari tuh.. kna rendam dalam minyak petrol :P

ros selalu jadi tumpuan kan?? cytah pun suka jugak..

pernah dapat ros putih dari secret admirer..hehe

Cytah : yupss.. slalunya org kasi ros maybe sebab mlas nak pikir maksud bunga lain :)

arra : wahhh.. untungnya.. hihih..

wahhh ada gak ek ros hitam
kalu jmpa nak beli itam n purple tuh..cantik2..

pernah bagi rose putih kat someone, and pernah dapat rose merah as a return...kekeke

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More