Wednesday, November 30, 2011

Team Building di Pantai Cermin, Port Dickson

0

 pelajar pelajar ukm yang datang membantu
 sesi perkenalan di dalam air
 tak pnai jumpa air kowt...? heee... O.o"
 aku dok ngacu diaorg tengah fokus.. hik hik
 heeee.. errr nampak senang kan ?
 komando ke komodo nie ? hak hak hak
 heee.. test spiderweb tengok...
 kepit buluh tuhh hee.. jalan jalan kepit buluh...
ape daa... nak jalan pown pakai batu bata :)~
 panas seh time jaga banana boat nie.. grrr...
 heee... ta berat ke angkat brader tuh...
 kesian aku kna repair spider web panas2 gini..
errr... ehem ehem....

hik hik hik.. nie semua gambar program team building company ape tah da lupe
tpi bertempat di Pantai Cermin, Port DiCksOn

terbaekk la.. kalu 3 hari kat sana confirm kena sunburn :)~
nie pown da gelap.. grrr...

Tutorial Register Google Plus Badge/Page Blog

9

google plus
Join Google Plus +++

kat sini aku nak share sikit sebanyak cara bagaimana nak register
google plus + google plus badge utk blogger

1. login to blogger.com
2. masuk url ini Register Google Plus
3. ikut sahaja panduan yang dia sediakan
4. continue, continue, isi nama semua, gambar, continue then siap
heee.. harap2 korang tau coz senang ja step dia

Cara nak Register google plus badge/page

1. login to blogger.com
2. masuk sini Google Plus Page
 3. pilih pick a category
4. isi add your info seperti gambar di atas
5. klik button i agree dan klik CREATES
6. Isi Tagline dan Gambar. then Continue
7. klik Finish..
8. Klik Get the Badge
9.klik pada HTML5 dan tukar Parse ke : Explicit
 di bawah dia ada kasi Code dan Macam Mana nak Buat

kalu tak paham gak
copy code yg pertama paste dekat bawah <head> di edit html
(pastikan templates anda ada backup)

dan code yang kedua post di tempat yang anda
nak badge/page ini muncul

tengok video ini utk lebih faham

SIAP
jadilah macam ini...
google plus
Jangan Lupa Klik +1 saya punya bila dah siap semua :)

grrr.. menda nie memang berbelit sket.. tak bley nak ikut shortcut coz
kna dapatkan dulu nombor id dia.. kalu ikut aturan nie dia trus
masukkan nombor id :)

p/s.. kalu ada pertanyaan bley tinggalkan di komen..

Tuesday, November 29, 2011

Pemilihan Seorang Lelaki Antara Awek dan Isteri

8

kartun seksi
Awek Seksi

LELAKI NAK CARI AWEK ?

• Tak kisah laa dia freehair atau bertudung
• Pakai seksi dan ketat satu kelebihan
• Nak yang kulit putih jer , muka cantik tu paling dia nak
• Tak kisah dia perangai macamana pon. Notty lagi dia suka
• Boleh keluar rumah anytime , anywhere.
• Nak yang gedik sana , gedik sini. Boleh pegang-pegang, sedap-sedap.
• Ada DARA ke takde ke tu belakang cerita.
Kalau takde DARA , tu satu peluang baik punye !

kartun muslimah
Awek Muslimah

LELAKI NAK CARI ISTERI ?

• Nak yang ALIM dan menutup aurat tu WAJIB !
• Reti hormat orang tua
• Nak yang pandai dekat dapur. Reti masak-masak
• Tak kisah cantik ke tak janji sejuk je mata memandang
• Nak cari yang pandai jaga maruah ! Tak boleh ada lelaki lain sentuh
• Cari yang pandai jaga diri. Tak curang bila dia kerja
• Nak yang SUCI jer ! Ada DARA tu WAJIB !


heee... dah tau.. ?
apa keputusan anda wahai kaum hawa.. ?

Monday, November 28, 2011

Gambar Lawak : Pejabat Doraemon Baru dibuka

12

doraemon
Doraemon

heee.. tengok pejabat baru doraemon...
senyum ja diaorg walaupun terpaksa kerja overtime :)

hik hik hik..

Akibat Terlupa Terjemahan Surah Al Fatihah

3

al-quran
 al-quran

heeeee... al kisah bermula nya dari menonton drama Cinta Akhbar...
bila habis je nonton cerita tuh aku terdengar dia baca makna surah..
tpi just tak ingat makna surah mane dia baca tuh..

maknanya berbunyi bergini..
Hanya Engkau kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami
memohon pertolongan. Tunjukilah kami jalan yang lurus. Iaitu jalan orang-orang
yang telah Engkau beri nikmat kepada mereka, dan bukanlah jalan
mereka yang dimurkai dan bukan pula jalan mereka yang sesat.

lebih kurang gitu lah makna yang aku dengar.. so aku pun tanye la mak aku
errr macam pernah dengar ja makna ayat tuh.. ayat ape tuh ekk...
dengan tak semena-mena mak aku smesh aku...

sesia ja aku kna bebel dengan mak aku takkan makna ayat al-fatihah pown tak ingat
hari-hari baca pown tak ingat makna ke.. ? bla bla bla..
insaf 3saat skejab.. heee..
 hari2 baca ayat makna tak baca tuh yg jadi mcam nie..
saboe jela..

lepas ni nak kna hafal makna al-fatihah plak.. kalu tak sampai sudah la
asyik lupa jaa.. isk isk isk..

heee... same2 la kita ambik iktibar dari ape yang berlaku pada aku nie..
seblum korang plak yang kena bebel dengan mak dan ayah korang
pasal tak ingat makna surah-surah.. bukan al-fatihah ja..tpi surah surah lain juga..
heeee... saboe jela.. sob sob sob...
terjemahan surah al-fatihah
Terjemahan Al-fatihah


Sunday, November 27, 2011

Cerita Lawak : Pegang Bulu Ketiak Boleh Jadi Kaya

7

bulu ketiak
Bulu Ketiak

Cerita Lawak

Ajoi adalah sorg yg kaya.Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank.
Setiap hari tepat pukul 9 pagi Ajoi dah pun bersiap sedia terpacak
di kaunter bank untuk menyimpan RM1000nya.

Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank.
Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya…

Manager : Setiap hari saya lihat Encik akan menympan RM1000 di bank.
Apa kerja encik?
Ajoi : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh.
Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.
Manager : Ooo… ini sudah cukup bagus. Tapi en mungkin belum bertemu dengan
orang yang teror macam saya ni.
Kalau encik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.
Ajoi : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.
Manager : Okay. Sebutkan apa saja encik nak bertaruh dengan saya.
Ajoi : Macam ni… dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan bulu ketiak encik.
Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.
Manager : Hahaha.. tak logiklah encik. Tapi tak pe… saya setuju.

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar.
Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba ketiaknya.. ooh masih ada bulu.
Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati
bulu ketiaknya masih lagi ada..

Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Ajoi.
Manager : En Ajoi sorrylah ye! .. bulu ketiak saya masih lagi ada..
Ajoi : Betul ke? Aku tak percaya… Mari sini aku cek…
Lalu dipegangnya ketiak Manager tu. Sambil tersenyum Ajoi pun berkata..
Ajoi : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni..
Ajoi pun menghulurkannya.
Manager : Hari ni baru awak tahu siapa yang teror…
Sorrylah En Ajoi hari ni awak tak dapat pergi kaunter bank lagi keh.. keh.. keh…

Tiba-tiba Ajoi mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank.
Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Ajoi ..
Manager : mana awak dapat duit sebanyak tu?
Ajoi : Saya bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.
Manager : Bertaruh apa?
Ajoi : Bertaruh yang saya dapat pegang bulu ketiak Manager Bank!!

keh keh keh...
terbaekkk...

Gambar Lawak : Zirafah Terkecil Dijumpai

12


zirafah

heeee gambar di atas adalah zirafah bersaiz normal..
dan gambar dibawah adalah gambar zirafah
yang terkecil di jumpai...

..............................
......................
...........
.....
...
..
.


tadaaaa.....

zirafah terkecil
zirafah terkecil

hik hik hik.. tengok.. aku jumpa zirafah terkecil..
jangan marah ye... hahaha..

Saturday, November 26, 2011

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1 Muhharam 1433H

5

Maal Hijrah
Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum kepada semua pembaca dan pelawat blog JiwarOsak.Com
salam maal hijrah diucapkan kepada semua umat islam di seluruh negara..

aku dengan rendah dirinya (walaupun tinggi sikit dari korang) ingin memohon
maaf sekiranya ada terlepas pandang, terlepas cakap, terlepas mengumpat,
terlepas taip, terlepas kentot bohong atau mane2 terlepas..
memohon ampun dan maaf dari hujung jari kaki sehingga hujung rambut..

dihari dan tahun yang baru ini marilah kita mulakan segalanya dengan ampun
dan maaf membersihkan diri dari hasad dengki dan dendam..
semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas dan diberkati sepanjang tahun...

kepada yang telah membaca doa akhir dan awal tahun tadi
sini aku sertakan fadhilat membaca doa awal dan akhir tahun

Fadhilat Doa Akhir Tahun
Sesiapa yang membaca doa ini berkatalah syaitan,
"Kesusahanlah berpenatlah dan sia2 sahaja kami menyertainya sepanjang
tahun ini. Maka dia telah merosakkan perbuatan kami walaupun
satu saat sahaja disebabkan anak adam membaca doa ini...


Fadhilat Doa Awal Tahun
Sesiapa yang membaca doa ini berkatalah syaitan,
"Telah amanlah anak Adam daripada gangguan dan godaanku bagi
baki umurnya pada tahun ini kerana Allah S.W.T. telah mewakilkan
dua malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan
dan kuncu-kuncunya...

Maka Rugilah Bagi Mereka-mereka yang terlepas
untuk baca doa akhir dan awal tahun ini....
semoga kita masih bernafas untuk membaca doa akhir dan awal tahun
pada tahun hadapan...

Biodata Mahali Jasuli

0

 Gambar Mahali Jasuli 

Biodata Mahali Jasuli
Nama Penuh : Mahali bin Jasuli
Tarikh Lahir : April 2, 1989 (age 22)
Tempat Lahir : Selayang, Selangor, Malaysia
Tinggi : 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi : Right back

Club information
Current club Harimau Muda A
Number 18

Senior career
2007-2009 Harimau Muda
2009-present Harimau Muda A

National team
2008-2009 Malaysia U-19
2009-present Malaysia U-21
2009-present Malaysia U-23
2009-present Malaysia
 
Mahali Jasuli ketika beraksi menentang Jepun

Biodata Muslim Ahmad

4

 Gambar Muslim Ahmad

Biodata Muslim Ahmad
Nama Penuh : Mohd Muslim Ahmad
Tarikh Lahir : April 25, 1989 (age 22)
Tempat Lahir : Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Tinggi : 1.82 m (5 ft 11 1⁄2 in)
Posisi : Centre back & Striker

Club information
Current club Harimau Muda A
Number 24

Youth career
2006-2007 Terengganu President Cup

Senior career
2007-2009 Harimau Muda
2009-current Harimau Muda A

National team
2008-present Malaysia U-21
2009-present Malaysia U-23
2009-present Malaysia
Muslim Ahmad ketika mempertahankan benteng negara

Biodata Ong Kim Swee

4

 Gambar Ong Kim Swee

Biodata Ong Kim Swee
Nama Penuh : Ong Kim Swee
Tarikh Lahir : December 11, 1970 (age 40)
Tempat Lahir : Malacca, Malaysia
Playing position Midfielder (Retired)

Senior career*
Years Team
1991-1992 Malacca
1993-1994 Sarawak
1994-1998 Sabah

National team
1990-1991 Malaysia Olympic
1994-1995 Malaysia

Teams managed
2005 Malacca
2009-2010 Malaysia U-19
2009- Harimau Muda A
2011- Malaysia U-23

Ong Kim Swee

Skuad Harimau Malaya

Biodata Izzaq Faris

2

 Gambar Izzaq Faris

Biodata Izzaq Faris
Nama Penuh : Izzaq Faris Ramlan
Tarikh Lahir : April 18, 1990 (age 21)
  Tempat Lahir : Kemaman, Terengganu, Malaysia
Tinggi : 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi : Penyerang

Club information
Current club Harimau Muda A
Number 12

Youth career
2005-2006 T-Team President Cup

Senior career
2007-2008 T-Team
2009-present Harimau Muda A

National team
2009-present Malaysia U-21
2010-present Malaysia U-23
2010-present Malaysia
Izzaq Faris ketika menyerang dalam perlawanan 
 menentang australia


Friday, November 25, 2011

Biodata Fandi Othman

4

Gambar Fandi Othman
 Biodata Fandi Othman
Nama Penuh : Mohamad Fandi Othman
Tarikh Lahir : April 25, 1992 (age 19)
Tempat Lahir : Johor Bahru, Johor, Malaysia
Tinggi : 1.72 m (5 ft 7 1⁄2 in)
Posisi : Left back
Left winger

Club information
Current club Harimau Muda A
Number 17

Senior career
2009-present Harimau Muda A

National team‡
2009-present Malaysia U-19
Malaysia U-23
Malaysia
Fandi Othman Ketika melawan Pakistan

Biodata Irfan Fazail

0

Gambar Irfan Fazail
Biodata Irfan Fazail

Nama Penuh : Mohamad Irfan bin Fazail
Tarikh Lahir : April 12, 1991 (age 20)
Tempat Lahir : Pontian, Johor, Malaysia
Tinggi : 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi : Midfielder

Current club Harimau Muda A
Number 7
2004-2008 Bukit Jalil Sports School
2008-2009 Harimau Mud
2009 Harimau Muda A
2011 Zlaté Moravce (loa)
2012-present Harimau Muda A

National team
2007-2008 Malaysia U-17
2008-2010 Malaysia U-19
2010-present Malaysia U-23
 
Irfan Fazail ketika perlawanan dengan pakistan

Biodata Wan Zaharulnizam Zakaria

5

Gambar Wan Zaharulnizam Zakaria
Biodata Wan Zaharulnizam Zakaria
Nama Penuh : Wan Zaharulnizam bin Wan Zakaria
Tarikh Lahir : May 8, 1991 (age 20)
Tempat Lahir : Tumpat, Kelantan, Malaysia
Tinggi :  1.66 m (5 ft 5 1⁄2 in)
Posisi : Winger
Current club Harimau Muda A

Youth career
Current club Harimau Muda A

Youth career
2009-2010 Kelantan FA President Cup

Senior career
2010 Harimau Muda B
2011-present Harimau Muda A

National team
2011-present Malaysia U-21
2011-present Malaysia U-23
2011-present Malaysia
Wan Zaharulnizam Zakaria ketika diasak

Biodata Wan Zack Haikal

4

Gambar Wan Zack Haikal
Biodata Wan Zack Haikal
Nama Penuh : Wan Zack Haikal Bin Wan Noor
Tarikh Lahir : January 28, 1991 (age 20)
Tempat Lahir : Kuala Lumpur, Malaysia
  Ketinggian : 1.63 m (5 ft 4 in)
Posisi : Striker & Midfielder

Club information
Current club Harimau Muda A
Number 11

Youth career
2005-2007 Kuala Lumpur President Cup

Senior career
2007-2008 Felda United FC 6
2008-2009 Harimau Muda 21
2009- Harimau Muda A 22
2011- → Zlaté Moravce (loan)
2012-present Harimau Muda A 0

National team
2008-2010 Malaysia U-19 11
2008-present Malaysia U-23
 Wan Zack Haikal ketika menyerang
p/s... Musim Bola Dah Tiba.. 

Ayat-Ayat Cinta Untuk Mengayat

6

ayat ayat cinta
 I Love You
Ayat-ayat Cinta

••Sαyα tαk bαgus dαlαm [ENGLISH] ,
Tapi sαyα boleh bαgitαhu yαng [I LOVE YOU] ..
••Sαyα tαk bαgus dαlαm [GEOGRAFI] ,
Tαpi sαyα boleh tαhu αwαk tinggαl dαlαm [HATI] sαyα ..
••Sαyα tαk bαgus dαlαm [SEJARAH] ,
... Tαpi sαyα [INGAT FIRST TIME] sαye kenαl αwαk ..
••Sαyα tαk bαgus dαlαm [KIMIA] ,
Tαpi sαyα boleh bαgitαhu [TINDAK BALAS] sαyα bilα αwαk senyum ..
••Sαyα [TIDAK HEBAT] dαlαm tiαp-2 subjek ,
Tαpi sαyα boleh bαgitαhu αwαk yαng sαyα hebαt dαlαm semuα [SUBJEK] ,
jikα TOPIC nyer iαlαh AWAK ♥♥
jiwarosak.com
bukti ayat ini laku..
tengok dalam 1 minit brape ramai yang like..
comei2 plak tuh.. hik hik hik.. time post kul 12.20am..

tetengah pagi pown masih ramai yang like status jiwang2 nie
naseb takda lelaki yang like
kalu tak mau kna cop GAY nanti..
hik hik hik

Thursday, November 24, 2011

Team Building Obstacle at Pantai Cermin, Port Dickson

2

Obstacles + Team Building pertama yang perlu dilalui
Obstacles kedua yang memerlukan keseimbangan dan kerjasama kumpulan
heee bergaya abang nie comando berspek hitam
 Obstacle Sungai Beracun.. heeee..
heee... tengok sampai ke pagi kitaorg pasang
semata-mata nak siapkan 7 obstacle darab 4 team..
adehhh.. saket saket saket...



MARUJAYA TRAINING & EVENTS
Kepada mana-mana company, universiti, kolej, atau mane mane kelab 
 yang berminat untuk mengadakan event seperti explorace, jungle tracking, 
Sesi Burung Hantu, team building, leadership, night walk, banana boat,

anda boleh sms nama or company
dan aktiviti yang anda ingin

ke
ferOz
 012 6731329

MARUJAYA TRAINING & EVENTS
NO 405, Blok M13,

PANDAN JAYA,
55100 KUALA LUMPUR

kami akan hubungi anda kembali untuk menerangkan
segala maklumat lanjut..

Wednesday, November 23, 2011

Biodata Ahmad Fakri Saarani

0

 Gambar Ahmad Fakri Saarani

Biodata Ahmad Fakri Saarani

Nama Penuh : Ahmad Fakri Bin Saarani
Tarikh Lahir : 08 Julai 1989
Umur : 22 Tahun
Tempat Lahir : Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Tinggi : 172 cm
Berat : 68kg
Kelab : Negeri Sembilan FA
Posisi : Penyerang

International

  • 2010 AFF Suzuki Cup: Winner
  • 2011 SEA Games: Gold
Ahmad Fakri Saarani ketika beraksi




Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More