Monday, October 31, 2011

Kerja Kosong Untuk Para Blogger

8

Jawatan Kosong

semalam aku jalan2 sblum balik kerja....
bila jalan2 aku terserempak Jawatan Kosong nie..
mula-mula tak percaya gak.. tpi bila dah baca 2 kali
kalu tak caya gak susah la :)

heee... sape kata blogger buang masa.. ?
skrang syarikat agensi pengiklanan pon tengah cari blogger
untuk mengisi jawatan kosong dalam pengiklanan
hik hik hik

so kepada sesiapa yang berminat.. bley try
call nombor yang diberi..

p/s... arghhhh.. 2 hari kena hujan terus deMam..
naseb ari ni cuti :)

Sunday, October 30, 2011

Kesan Lokasi Anak/Rakan Anda Melalui Friend Finder

3

Friend Finder

heee.. benda nie sebenarnya dah lama ada.. tpi
aku baru ja menggunakan services ni..
besh la plak bila kita 
dapat ketahui dimana rakan kita berada
dengan menggunakan sms

Caranya Mudah Sahaja...

1. dail *100# (MAXIS)
2. reply 6 - Servis
3. reply 6 - Friend Finder
4. reply 1 - Cari Lokasi Kawan
5. reply no rakan anda

Pastikan hp rakan anda berada dengan anda semasa
anda membuat Friend Finder untuk kali PERTAMA

KERANA
rakan anda akan menerima 1 sms dari servis ini
samada membenarkan atau tidak membenarkan
anda mengetahui LOKASINYA pada Bila-bila masa..

Anda Perlu Membalas menggunakan hp rakan anda
Yes ke 22001 
untuk membenarkan Servis tersebut (kalu tak silap)
tengok pada msg tersebut..

so selepas ini anda boleh ketahui
dimana rakan anda berada dengan hanya sms
Sms find 012673---- hantar ke 22001

dan anda akan menerima lokasi rakan anda...

Servis Caj rm0.30/lokasi

p/s... Jangan lupa delete sms yang di hantar
di handphone rakan anda untuk mengelakkan 
mereka tahu yang mereka di skodeng oleh anda :)

servis ini juga BERGUNA kepada ibu dan bapa 
bagi mengawasi anak-anak mereka 
dimana mereka berada....

Saturday, October 29, 2011

Tutorial Edit Blog Post Entry

12

 Tutorial Blog BlogSpot

heee.. kali nie aku nak share sikit tutorial
macam mana nak pendekkan blog kita skaligus ringankan
sikit blog kita :)

perasan atau tidak kadang2 bila kita singgah blog orang
entry dia punya panjang.. kadang2 tarik punya tarik
tak sampai2 bawah lagi.. loading pun tak habis2.. 
tuh semua disebabkan blog mereka telah di set 
entry > 5 per page 

so macam mana nak set entry < 5 per page..
1 ? 2 ? 3 or 4 ?
senang ja caranya...

1st. login ke blogger.com
2nd. klik pada DESIGN

3rd. klik pada EDIT di Blog Post
seperti gambar diatas

4rd. Tukar Nombor di kotak pertama yang tertulis
Number of Post on main page

Anda juga boleh tukar benda lain seperti
yang ditunjukkan anak panah diatas...

last skali klik SAVE

heee.. siap.. senang kan ?
blogspot nie kna godek2 sket kalu nak tau lebih :)

Tutorial Blog BlogSpot

Friday, October 28, 2011

Justin Bieber Mahu Tinggal di Malaysia

11

Justin Bieber

heee.. jangan tak percaya kini Justin Bieber berada di Malaysia...
Justin bieber berada berdekatan kawasan rumah aku..
dah dekat 3 minggu Justin Biebier berada disitu..
agak2 ape yang di buat oleh justin bieber kat situ ek ?

tak percaya ??
cetengok kat bawah nie..
.
..
...
....
.....
.......
.........
...........
.................
.......................
.............................
kan ada justin bieber tuh...

hik hik hik... tengah borink2 saje ngusik
peminat2 justin bieber yang tercari2
artis kegemaran mereka :)

p/s...  jangan marah ekk peminat Justin Bieber :)~

Thursday, October 27, 2011

Tutorial Tukar Blog to Private Blog

6

Private

heee... hari ni aku nak share sikit bagaimana
nak tukar blog umum kepada blog private..

tutorial ini untuk mereka-mereka yang dalam proses
ingin bersembunyi atau dalam proses bersedih.. atau
hanya ingin buat blog peribadi...

caranya senang sahaja..
1st. login to blogger.com
2nd. klik pada SETTING
3rd. klik pada PERMISSIONS
4. dan klik pada
anda ada 2 pilihan samada people i choose atau anda shaja
terpulang kepada anda....

Ini yang berlaku apabila anda set 
private blOg


heeee.... kalu dah set private blog tuh takyah la gatai2
tangan nak blogwalking coz orang memang
tak bley nak masuk blog anda :)

hik hik hik

Yong Tau Foo Kg Pandan 4.5 Bintang

4

Yong Tau Foo
ramai kan kat kedai dia :)
muka lapar tunggu yong tau foo
heee.. terliur sehh tengok.. 

heee... edisi merempit cari makanan sedap..
kali nie aku bawak korang serbu kedai yong tau foo kg pandan
kedai nie berhampiran dengan kedai batu kg pandan
dan sebaris dengan kedai kari kepala ikan kg pandan..
kalu taktau gak ce tanya rakan2 yang dok kg pandan
mesti diaorg tau kedai ni..

yong tau foo dia memang sedap sehh....
++ dengan kuah dia yang cukup2 rasa...
terbaekkk... 4.5 bintang

p/s... siapa yang blum rasa yong tau foo
meh la try :)

Wednesday, October 26, 2011

Tutorial Text, Size, Colours and Marquee

2

text

heee.. kepada sesiapa yang berminat untuk
buat text dalam entry yang menarik dan pelbagai anda boleh
cuba code ini.. samada di entry ataupun di mana2 sahaja..
Code untuk Saiz Tulisan
<font size="2">JiwarOsak.coM</font>
JiwarOsak.coM JiwarOsak.coM JiwarOsak.coM

Code Untuk Tulisan Berwarna
<font color="blue">JiwarOsak.coM</font>
JiwarOsak.coM

Code Untuk Garis Tengah
AbgferOz@JiwarOsak
<s>AbgferOz@JiwarOsak</s>

Code Untuk Garis Bawah
AbgferOz@JiwarOsak
<u>AbgferOz@JiwarOsak</u>

Code Untuk Tulisan Tebal
AbgferOz@JiwarOsak
<b>AbgferOz@JiwarOsak</b>

Code Untuk Jenis Tulisan
Sengal@Senget
<font face="verdana">Sengal@Senget</font>
verdana-arial-Georgia-

Code Untuk Campuran Diatas
Saya budak Sengal dan Senget

<font size="5" face="arial" color="red">
Saya Sengal dan Senget</font>

Untuk Tulisan dan Gambar Bergerak @ Marquee anda
boleh TENGOK SINI

p/s... kalu ada silap mana tinggalkan komen k :)

Tutorial Auto FanPage Appear

11

Automatic Fanpage Appear

fanpage nie automatik keluar time
kita masuk blog or website seseorang..
ada timing seblum dia closed sendiri..
so kepada sesiapa yang berminat bley cuba copy
code di bawah...

1st. login blogger dan klick di design
2. klik pada edit HTML
3. search <body> dan paste code dibawah nya..






<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->
<script type="text/javascript">KNFBFansPRO="JiwarOsak"</script>
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css" />
<script type="text/javascript" src="http://yourjavascript.com/0143115100/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script>
<script type="text/javascript" src="http://yourjavascript.com/5400531110/likeboxfbfan-pro.js"></script>
<script language="javascript">
$(document).ready(function() {
$('body').KNFBFansPRO( {
url: "http://www.facebook.com/JiwarOsak",
tunggu: 10,
wait: 1440,
tutup: false
} );
});
</script>
<div id="fbtpdiv"></div>
<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code End -->

tukar tulisan biru diatas
dengan nama dan url fanpage anda..
tunggu : 10 <--- timer off panpage..
anda bole edit untuk brapa saat anda rasa sesuai
fanpage itu muncul di blog anda..
Selamat Mencuba...

Tutorial Online Visitor

4

 Tutorial Online Visitor

ada pelbagai jenis online visitor gadget yang terdapat
dalam dunia blogging nie.. tapi hari ni aku nak share 2 jenis
visitor online yang boleh korang letak dalam blog korang..

gadget visitor online yang pertama seperti diatas yang
digunakan dalam blog aku...
anda boleh dapat code visitor tuh disini...
atau yang kedua yang kedua ini.. anda boleh letak
kedudukan online visitor ini di kiri, kanan dan bawah..
bergantung kepada kesesuaian blog anda..

Cara nak letakkan code ini dalam blog senang ja..
1st. klik pada Design
2nd. klik pada Add Gadget
3rd. klik pada HTML/JavaScript
4rd. paste code visitor online anda disitu..
5th. Save

Selamat Mencuba...
Tutorial Visitor Online Blog

Tuesday, October 25, 2011

Tutorial Recent Comments

1

Tutorial Recent Comments

1st. klik pada Design
2nd. klik pada Add Gadget
3rd. Klick pada featured seperti gambar diatas
4rd. Tarik bawah sikit dan klik pada Recent Comments
5th. tukar setting berapa comment yg anda ingin tunjukkan..
6th. Save
contoh recent comments

ce tengok jadi tak ?
heee...

Tutorial Recent Comments

Tutorial Popular Post

0

Popular Post Tutorial

1st. klick pada design
2nd. klik pada Add Gadget
3rd. klick pada Popular Post
4rd. Setting panjang, dan brapa post yang ada inginkan.
5th. Save



siap :) anda boleh view skrang :)
Tutorial Blog Popular Post

Final Terengganu vs Negeri Sembilan Live Streaming

0

Final Piala Malaysia 2011
Terengganu vs Negeri Sembilan
Live Streaming
Terengganu vs Negeri Sembilan
Venue : Stadium Shah Alam, Selangor
Tarikh : 29 Oktober 2011
Masa : 8.45 malam
Tiket : RM50.00 , RM5.00(Kanan-kanak bawah 12 tahun)

Penebusan tiket
27 & 28 Okt 2011(10am- 6pm)  di Stadium Malawati,Shah Alam
29 Okt 2011(10am sehingga  perlawanan bermula) 
di Stadium Malawati,Shah Alam

Beli Tiket di
https://online.tickethotline.com.my/

Antara Bantahan Peminat Setia Sukan Bola Sepak Malaysia
disebabkan harga tiket yang dikatakan MAHAL
+ kos dari Terengganu dan N. Sembilan + kos
penginapan + kos makan + kos ..... dan
sekutu dengannya....

(di petik dari facebook info sukan malaysia)

heee.. kalu dah mahal kita support kat tv je
...hik hik hik..

JoM tengok Live Streaming
Final Piala Malaysia 2011 
Terengganu vs Negeri Sembilan

p/s... Selamat Menonton...

Apek Bodoh bawa tekSi Tunjuk FuCk

12

Fuck You

minggu lepas aku dan family pusing2 kl
ingat nak jalan2 cuci mata nak enjoy2...

tengah sedap2 jalan di kl.. tetiba ada sekor
apek cina bawa teksi nie menyelit dengan takda signalnya
depan keta kitaorg mnyebabkan ayah terpaksa brek mengejut
dan aku tersentak ke hadapan... 

memang panas la hati nie.. aku suruh ayah aku berhenti
nak pergi tepek apek tuh.. tpi ayah aku mlas nak cari gaduh
dan teruskan ja memandu.. bila aku toleh tengok apek bebal nie
dengan selamba ja dia tunjuk fuck kat aku...
perghhhh menyirap la plak.. 
rasa kecik ja kepla apek bwak teksi
nie dengan kasut saiz 10 aku nie...

naseb la ayah aku tak stop.. kalu tak mmg apek nie da
makan kasut saiz 10....
dah la bawak teksi cara merbahaya pastu kureng ajar plak..
naseb aku tak dpat no plat kau.. kalu tak
siap la kau laen kali...

p/s... entry panas sket.. 
(nak ilangkan menyirap dihati...)

Monday, October 24, 2011

Punca Utama Penceraian

7

Bercerai ?

28,035 kes penceraian dicatatkan sepanjang
tahun 2010 dengan 77 kes sehari.

Punca Utama Penceraian
- Campur tangan pihak ketiga seperti ibu bapa, sanak saudara
dan rakan-rakan.
- Pengaruh Teman istimewa lelaki/wanita.
- Kurang pendidikan Agama.
- Masalah kewangan.
- Tiada persefahaman, curang atau enggan dimadukan.
- Sikap pasangan menganggap perkahwinan bukan satu sunnah.
- Teknologi maklumat seperti internet, 
laman sosial dan telefon bimbit.

sooo...
JANGAN berkahwin sekiranya anda
- bercinta pada rupa
- bercinta pada harta
- bercinta pada pangkat
- bercinta pada ayat... 
(terutama lelaki2 yang pakar mengayat..)

sebaliknya...
berkahwinlah anda sekiranya anda...
- bercinta pada agamanya
- bercinta pada hatinya
- bercinta pada sikapnya
- bercinta pada seadanya dia..

banyak betui dugaan orang berkahwin nie..
terutama pada zaman teknologi ini..
terutamanya facebook dan handphone..
(antara punya2 utama...)

p/s... jangan lupa berkongsi
email dan passwd akaun facebook pasangan anda :) 
mencegah sblum terkeno...
(setan2 gondol yang cuba kacau 
rumah tangga orang ramai sangat...)

Kepercayaan, Kesetiaan dan Kesabaran
WAJIB ada dalam diri setiap pasangan yang berkahwin....

Sunday, October 23, 2011

Hentian Puduraya Berwajah Baru

8

 Hentian Puduraya Wajah Baru
 Parking yang dah Smart
 Cantik tak platform dia ?
 wajah baru tempat menunggu hentian puduraya
Hentian Puduraya dah berubah wajah :)

p/s... hentian puduraya dah selesa untuk menunggu
bas dan rakan2 yang bakal tiba :)

Saturday, October 22, 2011

Mimpi Di Patuk Ular

19

ular king cobra

heeee... semalam aku mimpi di patuk ular...
ntah kenapa tah selalunya kalu tidur memang susah nak mimpi
kalu mimpi pun slalunya awek comel2 ja..
hik hik hik tapi semalam aku mimpi di patuk ular...

orang tua-tua ada cakap kalu mimpi di patuk ular
maknanya ada orang nak masuk meminang.. betoi ka ?
heee.. sape yang nak masuk minang aku ?
hahahaa.. agak2 yang nak meminang aku ada
macam tiz zaqyah tak ?

hik hik hik.. kalu mcam nie untung ler aku..
hahahaha... mood perasan sat...

tapi ada juga yang cakap kalu mimpi
di patuk ular tuh maknanya ada orang nak sihir kita...
betui ka ? heee.... percaya atau tidak kna stanby pendinding
dulu sebelum terkena... isk isk isk..
 agak2 kalu pakai pendinding macam nie ok tak ?
heeee....

heee... dalam mimpi kna patuk ular tuh aku sedut bisa ular tuh
then tetiba terbangun dari tidur... bila bangun terus 
pergi toilet dan ludah... adehhh.. tadi dalam mimpi
lupa ludah bisa tuh sampai terbawa2 time bangun....

bila di pikir2 balik tergelak den.. bley plak sambung
ludah bila dah bangun tidur.. heee.. sengal gak aku nie
hik hik hik...

p/s.... korang pernah tak mimpi di patuk ular tak ?
heeee... apa petanda ?

Friday, October 21, 2011

Jalan-jalan di Axis Atrium Shopping Mall Chempaka

3

 Axis Atrium Shopping Mall
 ingat nak main game tpi terserempak dengan fasha sandha plak..
 siap ada carrefour lagi...
 kfC pown ada..
tak ramai lagi yang mengetahui kewujudan axis ini..

semalam tengah sedap2 cuci mata terpandang sorang awek melayu nie
tinggi2 dengan gaya seksinya lalu sebelah aku..
skali pandang rupa rupanya...
fasha sandha dok jalan sebelah...
hik hik hik..

ingat nak tangkap gambar togede gede..
tpi disebabkan ketinggiannya + kasut tumit tinggi
so tak jadi laa.. nnti den nampak pendek jatuh sahamm..
heee... so tengok dari jauh jelaa.. dia pown nampak bz
ada shooting drama kowt kat situ...

p/s... nak tangkap gmbar dengan tiz zaqyah dan nur fathia
agak2 dapat tak ekk ??
hik hik hik..

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More