Thursday, June 30, 2011

Gambar Hantu Pontianak

24

Puntianak pon nak bergambar ?
pontianak yang datang bile malam menjelma
heee teringat aku kes waktu skolah rendah ckgu tangkap gambar kitaorg tidur
alih2 kluar gambar hantu tengah tgok kitaorg tidur..
3 hari tak bley tidOo
puntianak dalam iman.. tgok dia senyum jaa..
pontianak ni pemalu sikit.. haiii u...
yang pontianak idop kowt.. nmpak mcam edit ja :)
but it smart :)
( Koleksi Gambar Pontianak )

kepada yang takut antu tuh elakkan la kluar malam..
terutama malam2 jumaat seperti hari ini...
bukan hantu yg mati ja... hantu idop pown ramai...
terutama di bandar2 :)~

p/s... malam jumaat cerita hantu plak :)~
besh besh besh...
(sumber : semua dari pakCik gOogle)

Ninja Kawasaki yang di PINJAM

10

bersama hadiah yang ditawarkan Gillette untuk peraduannya..
Model Ninja Kawasaki or Model Gillette ?
Muke tak maLu bergaya dengan bakal hadiah orang lain...

heee.. tadi lepak2 kat carefour wangsa maju ternampak plak
motor bergaya ninja kawasaki nie.. tetiba terasa nak bergaya la plak..
(buat muke tak malu orang lalu lalang tengOk)
kowt2 mane la tau menang hadiah utama Gillette sebijik motor
(walaupun tak masuk contest tuh)
WwOoww.. heee.. adakah aku se lucky itu ?

kepada yang berminat hanya perlu beli barang Gillete dengan harga
rm15 ke atas dan tulis perkataan Gillete dengan bergaya
dan anda mungkin memiliki Motor ini sebagai hadiah :)~
heee sempat lagi promote Gillete...

p/s... ada tak orang nak blanje aku motor ninja kawasaki nie ?

Wednesday, June 29, 2011

Golden Ticket dari Digi WwwOw Award

16

Golden Ticket Top6 Digi WwwOw Award

pagi tadi bile on ja dah tgok sis julia @ mia
tag golden ticket dia dpat.. dia suwuh aku check.. katanya top6 dpat..
bila ku check ja email takda.. confirm2 aku bukan top6..
takpa lah bukan rezeki takkan nak meraung kowt psal tak dapat..
heeee.. (dalam hati meraung gak)
hik hik hik..

bile petang sket tgok ada lagi members yang dpat weee gembira
ja tengok diaorg walaupun tak menang rank1
dpat golden ticket nie pown dah rase mcam dihargai
mcam dah berjaya la dalam erti kata lain..
bukan berjaya sebagai blogger
tpi berjaya sebagai seorang rakan, sahabat mahupun teman..

bukan senang nak vote digi wwwow nie..
nak kna login fb, verify word lagi.. so sekiranya
kita seorang yg kasar, jarang bertegur sapa..
mmang susah untuk mendapatkan vote mahupun untuk skali...
tpi alhamdulillah malam tadi aku buka email aku
dan aku juga terima golden ticket hasil dari
vOte blOgger2 dan rakan2 di faCebOok ku..
tak lupa juga rakan2 terdekat yang tak lekang vOte hari2...

 ~ Thanks Semua ~
...kemenangan ini untuk kita semua....

Hip hiP hOooOoreeeyyyyy....

p/s.... anda adalah sahabat saya..
thanks...

Tuesday, June 28, 2011

Taylors University dan KfC Snackables Next BE

21

weeee...

tak sangka dalam usaha2 untuk curang disebabkan
BE Proton yg jarang keluar
sebaliknya campaign yang lain kluar.. dan pagi tadi
bile buka nuff tengok2 naik 2 BE baru yang terus meningkatkan
earning dlam sehari.. weeee.. mekaceh nuff.. sayang ko lebey la..

hik hik hik..
hope lepas nie BE tambah2 lagi :) duet raya nie..
nnti jemput dtang makan kueh raya ye nuffnang :)~

p/s... nnti bulan ramadhan kita buka puasa ramai2 ekk
nak tak wahai blogger ?

Monday, June 27, 2011

AmOi sekSi terkOno deN

22

sales girl

isk isk isk..
smlam time aku jalan2 tetiba ada sowank amoi seksi tegur..
mula-mula tuh borak biase2 la.. tnye jalan kunun..
tetiba tgah2 sedap borak dia pon open la niat dia yang sebenarnya..
dia mula tnya aku pasal 1 produk nie.. itu la ini la..
aku mula suspek dia nie sales girl.. tpi disebabkan dia comei
so aku pown dengar la...

sampai 1 part nie dia suwuh aku beli produk dia.. aku pown
buat2 la pkir patot ke aku beli barang nie.. padahal tak pnah dengar pon
warranty pown tarak.. company sendiri2 lagi....
isk isk isk..

ngelak pnye ngelak tak lepas2..
susah bebenor nak larikan diri.. sampai la aku terima
1 call dari mmber aku.. so aku dngan semangat nya bagitau amoi tuh
sedara aku dah sampai rumah nak kna balik cepat...
dengan muka masam amoi tuh relakan aku pergi..
hik hik hik..

sori amoi buang masa anda saja.. lain kali
perkenalkan diri anda sebagai sales girl jaa.. ta perlu nak
putar2 alam sangat.. kan da buang masa...

p/s.. lepas nie tgok amoi seksi or comei2 takmoh stop dah..
15minit dia ceramah tak berhenti.. aiyooo..
tOkonO la deN

Sunday, June 26, 2011

Futsal di Kompleks Sukan Kg Pandan

6

Liga Sukan Kawasan Bukit Bintang
tetap setia walaupun hujan lebat 2 kali...
kawan ku yang panaskan badan sblum game
Bakal Johan dan Naib jOhan bergaMbar
team yang aku anta dpat Johan dan tempat ke-3

heeee.. dari kul 8pgi smpai la kul 5ptg baru la habis
game futsal yang mana 22 team masuk bertanding..
14 team lelaki dan 8 team perempuan
tidak lupa 2 kali hujan lebat game terpaksa tangguh 1/2 jam..

p/s... heee.. awek futsal perempuan seksi tapi ganas
tatOt arr plak nak ngOrat... hik hik hik..
takut kna sepak la plak :)~

Saturday, June 25, 2011

Awek fUtsal sekSi

11

awek futsal yang seksi
hak hak hak..

hari nie pagi2 lagi dah bangun konon2 nak pergi tengok
futsal perempuan yang berlangsung ..tpi
bile pergi ja kat tempat tuh ada budak2 skolah rendah jew..
isk isk sik..

sengal ja rase.. penat2 makeup kasi chOmei nak ngorat
last2 yang ada bdak2 skolah jaa.. cisss
geram2 aduyaii... aku tertipu...
takkan la futsal cancel psal tak cukup penyertaan ?
isk isk isk..
melepas aku nak ngorat 1 team futsal..
uwaaaaa...

muke ta bley blah kecewa pnye pasal..

p/s... jawabnye esok tgok bdak2 laki ja yang berfutsal...
heeee.. esok pkai cikai2 dah la..

Jom makan AIS CREAM
IKLAN SEMASA : Anda ingin majlis anda berbeza dari yang biasa ?
samada majlis harijadi, perkahwinan, sukaneka.
 trend terbaru dalam majlis perkahwinan anda.
MARI CUBA chocolate fountain untuk makan beradab.
UNTUK MAKLUMAT LANJUT LAYARI
Honey Soft Ice Cream

Friday, June 24, 2011

Arnab Angora mOgok gaya Seksi

24

kaki Eb dalam bekas mkanan
si cOmel nyibuk nak bergmbar gak
si cOmel tiru aksi Eb
mereka datink togede-gede..

bile tgok prangai arnab2 nie sedikit sebanyak mampu memulihkan
mood or jiwa yang rosak...
so kepada mereka2 yang selalu tenson beli la arnab
untuk mengubat hati or jiwa yang rosak :)~

p/s... no jeles2, no culik2, no mintak2..
hak hak hak..
laarikkkk....

Thursday, June 23, 2011

Mengapa Mr.PiNGu perlu beri saya RM 50

13


Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50

heeee..sebenarnya aku bab2 karang nie mmg lemah sket..
tpi nak buat mcam mane.. rm50 pnye pasal aku try gak laa..
hik hik hik..
1st contest blog aku juin :)~

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
~ mak saya kata saya makin cOmei kalu dpat rm50.. terutama dari mereka
yang bernama Mr. PiNGu.

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- raye dah hampir.. nak datink tak cukup duet :)~

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- nak beli songkok untuk arnab saya...
(mood menipu utk menang)

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- kaLu tak bagi saya roMpak orang lain.. so buat la pahala dengan
kasi sya rm50 tuh... heee...

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- kalu tak kasi sya ceraikan anda talak 13.5

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- sebab sya akan mendOakan anda dpat rm50
dari orang lain plak :)~ heee..

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- kalu tak kasi sa tamo singgah lagi blog Mr. PiNGu
(mood terdesak nak rm50)
hahahaaha...

Mengapa Mr. PiNGu perlu beri saya Rm50 ?
- mak pesan kalu nak derma tak perlu tanya banyak2..
bagi jela wakakaakak..

hik hik hik.. bley menang tak dengan jawapan aku nie ?
hahaaha.. anyway Mr. PiNGu saya sudah tunaikan
tanggungjwab dan jaNji sya :)~
heeee... ( kenyit2 mata nak rm50 )
hak hak hak

~ JOIN DISINI ~

p/s... jOM sape2 yang free tuh meh la juiN cOntest nie
saMbil ceriakan hari aNda...
~ 2 peMenang rM50 diCari.. ~

Wednesday, June 22, 2011

Kedai Haiwan Peliharaan di Pudu

25

Kedai haiwan peliharaan

aduyaiii..bangun pagi tadi nak kasi mkan arnab tgok2
dah hbis mkanan dia.. terpaksa kluar awai untuk cari kedai mkanan...
naseb la kat kwasan rumah aku ada bnyak kedai binatang peliharaan
tak termasuk kedai binatang peliharaan di pudu lagi..
jumlah semua ada 4 hik hik hik.. so tada la mahal sangat makanan dia
coz banyak persaingan yang berlaku...
fuhhh... naseb nasebb...

tpi makanan arnab nie berjenis2.. ada yg untuk vitamin,
ada yang untuk bulu, dan ada yang untuk mkan ja..
so harga dia lain2 la.. tpi aku slalu beli yg untuk bulu punye
tuh yang bulu dia mantap tuh.. hik hik..
tpi kalu tada duet beli gak yang utk makan ja..
hahaahah...
Video Arnab Angora ku...

Kedai Haiwan yang aku tau..
di Pudu ada 3 kedai haiwan dan di Pandan jaya ada 1 kedai

p/s... arnab kuat makan woOoo..
tpi jangan sampai terlebey bgi makan...

Tuesday, June 21, 2011

BiOdata fynn Jamal

39

Gambar Fynn Jamal

Biodata Fynn Jamal

Nama Penuh : Nur Affina Yanti Jamalludin
Tempat Lahir : Kota Tinggi, Johor
Tarikh Lahir : 27 Ogos 1982
Nama Suami : hazrilfitri hadzir
Tempat Tinggal : Nilai, Negeri Sembilan
Education : Bachelor of human sciences
majoring in english language & literature

jenis muzik yang diminati ?
anything poetic --anything with soul. dari rock sampai koroncong.
 semua. yang penting jiwa.

selalu buat persembahan di mane ? 
mana2. tak ada spesifik.
tapi favourite di layar tanchap, shah alam.

mcam mane nak dpatkan lagu sis ?
refer notes di fb page fynn jamal.

prOjek terbaru ?

mOre details about fynn jamal ?
cd prOjek keSian by fynn Jamal
Ranap - Buku hasil fynn Jamal

Lagu Kegemaran
150 Juta - fynn jamal
p/s.... fynn jamal ta suke tulisan BESO..
maklum la al jiwa rehh..
 ~ simple ~

credit : to myself, interview sendiri nie....
(naek pangkat wartawan 1.3 bintang)

BlOglist Sahabat blOgger

10


Padi - Sahabat Upin Ipin

!!! SAYANG MEREKA LEBIH !!!

Mereka2 ini adalah diantara yang
vOte blOg jiwarOsak dan ada diantara
mereka yang vOte hari2..

THANKS A LOT

p/s... kalu ada yang tak terserai do inform in comment
okei.. kowt kowt terlepas pandang (O.o)

Monday, June 20, 2011

Jatuh ke Rank6 Need SuppOrt frOm blOgger

8

Jatuh di Rank 6 Pagi tadi...

Last Day untuk Vote 11.59mlm
Mintak Tolong Blogger2 yang rajin or free
vOte untuk blOg ini agar dpat kekalkan top5
dalam category Must fOllow Personality..

walaupun tak menang rank1..
tpi hope blog nie mampu utk raih top5
dari 200 personality yang bertanding..

NEED YOUR SUPPORT

mintak tolong kwan2 blogger vOte utk blog ini..
Vote Disini..

Taktau Cara nak Vote ?

THANKS SEMUA...

p/s... hOpe dpat kekalkan tOp5

Sunday, June 19, 2011

Arnab Angora dah Semakin Sihat

27

Si pUtih yaNg kuat makaN
teNgOk hidung dan mulut dah ok
si hitaM yang maNja
dah tuNggu makanan...
teMan baru si pUtih dan hitaM, si cOmel
si eB yang gaRang
si piXie yang suke dibelai

akhirnya.. setelah beberapa bulan si hitam dan putih
sakit kulit kini telah pulih sepenuhnya...

ubat sapu yang diberi agak perlahan dan lambat baik
tpi bile di try ubat titis akhirnya 2 minggu shaja
si putih dan si hitam telah pulih sepenuhnya..
syukurr.. kini dah bley main2 balek dngan mereka..
hik hik hik...

kepada mereka2 yang ada arnab yg saket try la cari
ubat titis.. kalu ubat sapu sakit woOoo..
kesian plak dengar arnab2 tuh menjerit...

p/s... arnab ke abgferOz agi cOmei ??
hik hik hik

Saturday, June 18, 2011

BE Proton Exora Akhirnya Muncul

15

BE Yang Pertama

akhirnya setelah menanti lebey 5 bulan
kini BE kembali ke blOg ku...
weee... mekaceh Nuffnang..
(tak jadi nak ceraikan nuffnang)

heee...agak2 brape byk lagi ek BE nak masuk
lepas nie.. slalunya nuffnang akan + + BE
bile 1 dah masuk.. hahaha.. tak sabo nak collect
BE untuk jadi Duet shOpping Raye.. weee..
Lepas nie kna la rajin hasilkan entry dan blogwalking
agar BE pnye earning meningkat...

heee...lepas nie ramai2 la ek singgah blog ku
untuk upkan earning aku so kite bley cari baju raye same2 nanti :)
hak hak hak..

p/s... tahun nie kita cari baju raye sama-sama blogger nak ?
sterusnya berbuka puase same2...

Thursday, June 16, 2011

Pertandingan Futsal Lelaki dan Perempuan

5

Pertandingan Futsal Lelaki dan Perempuan + Takraw Lelaki

SYARAT UTAMA
ANDA MESTI TINGGAL BERHAMPIRAN
Bukit Bintang Atau Sekitar...

Yuran Yang Dikenakan :
Takraw Rm 30
Futsal Rm 50
(kumpulan)

Futsal WANITA
Pada 25 Jun 2011

FUTSAL DAN TAKRAW LELAKI
Pada 26 Jun 2011

Bertempat di Kompleks Sukan Kg. Pandan, KL

Hadiah Pertandingan FUTSAL
 Johan - Rm 1500
N. Johan - Rm 1000
Tempat Ke-3 - Rm 500
Tempat ke-4 -Rm 300

Hadiah Pertandingan TAKRAW
 Johan - Rm 1000
N. Johan - Rm 500
Tempat Ke-3 - Rm 300
Tempat ke-4 -Rm 300

!!! TEMPAT TERHAD 10 TEAM !!!
SIAPA CEPAT DIA DAPAT

Kepada yang BERMINAT anda boleh msg saya
di faCeboOk or email ke AbgferOz@yahoO.com
maklumat selanjutnya akan dihantar kepada anda..

Tarikh Tutup Pernyertaan pada
20/06/2011

Pesanan Anonymous Kepada Blogger

15

Gambar Diambil daripada salah satu dari 5 blog
yang telah di haCk oleh anonymous...

- JANGAN menggunakan password yang sama
untuk blogger, faCeboOk dan email..
sekiranya salah satu kantoi, maka semuanya akan kantOi sekali...
(seperti diatas)

 - pastikan anda selalu clear cookies untuk mengelakkan sebarang benda alah
yang tidak diperlukan hinggap lame di lappy anda

- gunakan passwd yg combine huruf dan nombor
contoh:  ferOzchOmei123

p/s.... sekiranya blog anda di hack..anda boleh tRy 
 request kembali
dengan email anonymous...

Tuesday, June 14, 2011

Impian TerCapai siNgkirkan SitizOne.coM ke raNk 5

11

Digi WwwOw Award

Alhamdulillahh... Akhirnyaa...
 Impian aku untuk peCut SitizOne akhirnya Berjaya..
dah lame aku tunggu saat ini..
dan seterusnya naek ke rank 5..
TERIMA KASIH BANYAK2
KEPADA SEMUA YANG VOTE...

Weeee... Gembiranya...
tak sesia aku ngundi hari2.. siap berkempen di faCebOok
dan di CyberCafe Pandan Jaya.. akhirnya kempen
aku membuahkan haSil...
harap2 lepas ini aku boleh peCut
fyn jamal yang terkenal dengan lagu 150 juta
di kedudukan rank 4....

MekaCeh seMua...
sayaNg kOrang leBey...

Sesiapa yang belUm vOte untuk hari nie
mOh la vOte blOg sya...
vOte diSini...
taktau Cara nak vOte ?

p/s... SerOnok tak terkata...
harap2 lepas ini dapat peCut Fyn Jamal
yang pemes tuh plak...
he he heee....

Sunday, June 12, 2011

Kempen 8 Hari Terakhir Untuk Vote WwwOw Digi Award

3


Akhirnya WwwOw Digi Award Sampai ke penghujungnya..
setelah lebih 2 bulan gulink2...
inilah PENENTUnya....

Blog ini berada di Rank 6
dan masih menanti adakah blOg ini layak ke top5 ?
ataupun hanya berada di top10 ?

Apa-apa pun semua keputusan terletak di tangan anda
yang mengundi untuk blOg ini..
semuanya ditentukan dalam 8 hari lagi....

8 HARI 8 VOTE
1 hari 1 vOte
dari anda Adalah Penentu...
Cara Mengundi Blog ini..

kemudian klick login with facebook seperti di bawah

dan Klik Allow/Benarkan

kemudian salin perkataan yang diberi
dan klik vOte di seblah kanan perkataan tersebut
seperti di bawah....


Setiap Undian Anda BERHARGA...

THANKS FOR SUPPORT...


p/s.... kepada yang TELAH VOTE
SILA TINGGALKAN LINKS ANDA
tanda SUPPORT BLOG ini..
untuk di buat SAHABAT BLOGLIST

Aksi Terlampau di Sungai Congkak

16

Bergaya seblum merendamkan diri...
beli aiscream smentara tunggu sosej masak.. (lapar dahh...)
mereka yang tak boleh jumpa air...
si pencuri sOsej...(time masak pandai dia ngelak)
Opppsss... api terlebey kuat smpai jadi ayam bakO
sosej banjir sos :)~
Duta Sosej sungai congkak

Setelah plan asal terbantut iaitu mendaki gunung tok wan bersebelahan bukit broga
yang bertempat di semenyih plan disusun semula dan akhirnya
kitaorang bersetuju untuk BBQ di sungai congkak..
plan untuk pergi 5 orang tpi alih2 hanya 4 orang ja yang dpat hadirkan diri
disebabkan seorang lagi iaitu wan keje tadi... isk isk isk..
boss kitaorg keje plak.. wugi arr tak dpat lepak ramai2 mcam zaman2 skolah..
nak tau diaorg ini merupakan geng2 skolah aku time form6 di smk dato lokman dlu...
heeeee.. start berkumpul pda pukul 9pgi di tesco ampang untuk
membeli barang BBQ dan akhirnya tiba di sungai congkak pada pukul 11pagi..
kitaorg pulang dalam kul 3.15ptg

Amaran yang ditampal di SURAU Sungai Congkak...

p/s... jom sertai Contest Baru di Buat hadiah
bernilai Rm100 untuk dimenangi

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More