Friday, April 29, 2011

Video Lucah Dato Anwar Ibrahim Part 2

25

adehhhh... wah wah wah.. skrang dah senang dpat video lucah..
thanks to SESETENGAH blogger anda sungguh BIJAK dalam mempromosikan
video-video lucah... terutama yang baru2 nie
kes tentang video lucah dato anwar ibrahim

time ngutuk orang bukan main lagi.. orang ni jahat la..
orang ni silap la.. orang ni terkutuk la.. tpi tak sedar
dengan promosikan video dan gmbar2 lucah tuh anda sebenarnya
menunding jari kearah diri sendiri...

tak kesah la siapa salah, video itu betul atau salah..tapi yang pasti
dengan menyiarkan video lucah atau gambar itu dalam blog
ANDA ADALAH SALAH..
Selamat Mengumpul Dosa
Untuk Setiap Orang yang Play Video Itu..

TERIMA KASIH JUGA KEPADA TV.....
yang memberitahu di mana boleh menonton
VIDEO LUCAH itu...

p/s...tak semestinya nak traffic tinggi kena
letak gambar atau video lucah tuh...

Apa Itu SEO ?

10

SEO - Search Engine Optimization

selalu kita dengar SEO diperkatakan oleh blogger2 otai... tpi tahukah
kita apa yang di maksudkan dengan SEO ? dan apakah kaitan SEO
dengan blog kita ? apa pula kaitan SEO dengan Traffic ?
kali ini ferOz nak berkongsi sket apa yang ferOz tau tentang SEO nie..

APA ITU SEO ?
SEO bermaksud Search Engine Optimization
ataupun lebih dikenali sebagai Pengoptimuman Enjin Carian

Bagaimana SEO Berfungsi ?
SEO berfungsi membantu mempromosikan dan meningkatkan traffic blog
menggunakan kata kunci @ keywords

SEO merupakan teknik pemasaran melalui keyword / kata kunci supaya
blog anda mesra carian enjin dan mendapat traffic yang tinggi...
keywords yang tiptop @ pemes akan mendapat
carian utama di enjin carian...
 contoh keyword SEO yang slalu digunakan
Awek Seksi @ Gadis Melayu @ Nama Artis @ Biodata

Sebenarnya SEO banyak membantu blogger untuk mendapatkan
traffic yang tinggi.. walaupun kadang2 ada pertelingkahan antara blogger
mengenai penggunaan SEO dalam blogging.. akan tetapi SEO tetap
digunakan bagi menambah Traffic, Earning @ Pendapatan blogger..

p/s... SEO banyak bantu traffic aku seharian 100-200 visitor :)
anda bgaimana ?

Thursday, April 28, 2011

AbgferOz waktu keCik cOmei tak ?

20

aku 23 thun lepas..
gaya seorang pemain gitar popular
aku di zoO negara 23thun lepas..

entri kali nie wujud coz perasaan jeles terhadap
mereka-mereka yang sibuk pamer gmbar mereka waktu kecik..
so disebabkan gmbar waktu kecik ku ada lagi
so aku wujudkan entri ini untuk tayangkan kecomelan aku waktu kecik
hik hik hik comel ka ? hahaha...
(perasan sketika)

weee... baru puas lepas tayang gmbar waktu kecik2..
kepada mreka2 yang dok suwuh komen gmbar mreka waktu kecik
skrang time anda plak untuk komen gmbar feroz waktu kecik...

p/s.. comei kan kan kan ??
sape kate tak memang nak kna sekeh..

Wednesday, April 27, 2011

Cik Epal Kiss Heliza Helmi untuk AbgferOz

11

cik Heliza Helmi yang cOmei

weeeeee.. 1st skali aku nak mintak maap kat cik epal coz slama
 ari nie ku ingat dia nyombong.. so aku p0wn mlas la nak tgur2.. hihihi
ampunn makcik eh eh cik epal hahaha..

masuk balik story mory tentang cik epal dan heliza...
waaaa... jelesnya aku bile aku terbace si cik epal
akan bertemu dngan cik heliza kecik comei tuh..
lantas aku p0wn dngan muke tak malunya kirim kiss kpda cik epal
utk cik heliza walaupun tak pnai knai cik epal mahupun cik heliza..
hik hik hik.. tak malu kan aku ni ? hahaha...

aku mmg tak jangka plak si blogger pemes makcik epal nie
sudi plak blas kumen aku kat facebook..

untuk tahu lebey lanjut bley bace kumen kat bwah nie k..

Cik Epal dan AbgferOz berbiCara..

p/s... lepas nie nak ngusik sape plak ekk ??

Sesat di UTM Skudai

14

Sesat di UTM Skudai
Buat muke tak bersalah walaupun sesat :)~
Sempat lagi bergaye sblum penyelamat tiba..
my dad and my mom togede gede...

hik hik hik.. kalu korank prasan entry aku nie asyik sesat je kan..
hahaha maklum la malu bertanye sesat jalan.. then takda GPRS lagi..
mmang tmbah sesat la :)~
hik hik hik..

tpi kadang2 sesat nie besh gak.. bley enjoy2 lagi
pusing2 mrata-rata tempat, mcam2 ley tgok..
hik hik hik.. walaupun minyak kureng.. tpi dpat gak
tgok mcam2 menda di sekeliling..
weee.. kesian pnyelamat kitaorg terpaksa jemput di UTM skudai..
hihihih.. mekaceh akak aishah sudi jemput kitaorg
yang slalu sesat nie.. hahahaa..

p/s... amalkan slalu malu bertanya.. anda pasti SESAT :)~

Tuesday, April 26, 2011

Ben Ashaari Or Ben'Shaari si jUtawan Klik

12

Ben Ashaari or Ben'Shaari ...

weeee...tgah sedap2 santai tgok blog sndiri tetiba terperasan
1 nama yang agak2 pemes dlam dunia blog nie si ben ashaari..
tpi ble di skodeng elok2 di teliti bagai2 rupe2 nye den tersilap sket
rupe rupenya si Ben'shaari..
adesss.. tokono la denn...
jutawanklik p0wn jadila.. hik hik hik..

p/s... ble la diaorg nak pkai nama aku plak utk spam ? hahaha..
jgan wOoooOo aku nangis nnti :)~

Monday, April 25, 2011

Cuci Mata Di Plaza Angsana & Bazar JB

10

pekena rOti canai dan Nasi Lemak gOreng ayaM
gilir2 pekena roti canai smentara tgu nasi lemak goreng ayam smpai..
Cuci mata awek yang coMey2 di Plaza Angsana, JB
mereka yang bershopping di Bazar JB  
aku yang meNcari Sluar tpi terbeli ASAM
Selamat Tinggal BAZAR JB

sehari suntuk pusing2 JB smpai pewut p0wn boroi coz asyik mkan
mcam2 yang sedap kat sini...balek2 kul 11.30mlm trus tertido
keletihan O.o bgun esok pagi trus ngemas rumah abangku
yang berpindah dari johor ke perlis...

p/s... cerita bergmbar ditaja oleh AbgferOz.inC

Sunday, April 24, 2011

vOte Untuk Blogger Popular aNda...

4

aku yang berada di tangga ke 5...sob sob sob..

sebenarnya semua blogger boleh popular..tak semestinya kita ramai follower
kita dah popular.. kdang2 kalu nak popular kita perlu rajinkan diri kita..
juin saja ape yang di anjurkan untuk blogger..
walaupun aku tak popular.. tpi aku still bersemngat utk upkan
blog aku untuk lebih maju kedepan..untuk lebih dikenali
dan dikunjungi..

bukan popular yang dikejar sebenarnya..
sebenarnya yang dikejar pembaca dan pengomen harian
yang diperlukan untuk entry2 yang dipost..
hik hik hik..

mintak tolong Blogger untuk vote blog aku..
aku masuk untuk category must follow personality

so nak mintak tolong blogger ramai2 nie vote
 blog aku yang tak brape nak pemes nie...
diharap ada la yang sudi vote..

p/s... thanks kepada semua yang sudi vOTe utk ferOz..
smoga murah rezeki mreka2 yang vOte..

Saturday, April 23, 2011

burung puyuh masak kunyit di gelang patah

11

Burung Puyuh masak kunyit

weee..akhirnya setelah 5 jam dari KL akhirnya tiba gak aku kat
gelang patah, jOhor...fuhh..

walaupun pening tak hilang lagi akibat maen facebook dalam keta
slera makan ku tetap maintain..wee.. mane tak nye..
smlam abg aku blanje mkan mlam kat gelang patah..
menda free tuh yg jadikan mkanan tuh bertambah sedap :)~
hik hik hik..
smlam kitaorg order burung puyuh masak kunyit 2 ekor, udang masak kunyit,
tomyam, khailan ikan masin...
perrggghhh mmang sedap tmbah2 lagi tgah lapar..
siap tapau sekor lagi burung puyuh untuk di ratah..
hik hik hik..

sedap sedap sedapppp..

p/s.. pagi nie dia nak bwak kitaorg makan
nasi lemak goreng.. ada ke ??

Friday, April 22, 2011

Follower ke-2000 daN Penghargaan yang diterima

8

Follower ku ke 2000(sblum ada sorang tarek diri..)

Inilah Orangnya fOllOwer ke 2000 aku...

Penghargaan dari seorang blogger kepada blogger lain..

antara katanya2 yang membuatkan aku terharu.. hik hik hik..

"Siapa kata blogger kat Malaysia ni mengadap laptop 24 jam dan
 tak tahu isu semasa?Siapa kata blogger kat Malaysia ni tak sayangkan
alam sekitar? Ada antara kami yang sanggup buat entri sebab nak sedarkan
masyarakat tentang kepentingan menjaga alam sekitar."

TAK PERCAYA ? bace DISINI...

to all reades : sya sememangnya pencinta wanita alam sekitar..
di rumah sya dah penuh tumbuhan...walaup0wn kaki online/blogger tpi
sya seorang yang suke menjimat elektrik hanya tv/pc ja yang on
 lampu hbis off kasi gelap.. baru romantik O.o"

to Pak Cek Biola : thanks to pak cek biola.. entry anda buat sya rase dihargai...
walaupun niat dihati cuma untuk berkongsi dan mengingat sesame sndiri
 tpi tak sangka dihargai oleh orang laen :)
 thanks skali lagi..

p/s.. TIDAK DILUPAKAN kepada semua FOLLOWER dan READERS
yang RAJIN singgah ke blog ini saya dengan rendah diri mengucapkan
TERIMA KASIH FOR SUPPORT...

22 April Hari Bumi Sedunia

5

Happy Earth Day
22 April 2011

Selamatkan BUMI KITA

Cara Mudah Selamatkan Bumi Kita...
* Tanam Tumbuhan di Sekitar rumah anda
* Jimat Elektrik Sekiranya tidak memerlukan
* Berkongsi Kenderaan ke sekolah @ tempat Kerja
* Jangan Membuang Sampah di merata-rata tempat
* Kurangkan Penggunaan beg Plastik

Lu Pikir La Sendiri...

Zainal Abidin - Hijau

P/s... kalu beli 1 barang p0wn nak beg plastik ka ??
SEKEH krang...

Wednesday, April 20, 2011

Lepak Bersama Blogger di FaCebOok

7


yeshhh.. akhirnya cecah gak 400 members blogger
yang juin lepak kat pOrt blOgger nie..
aku harap angka nie akan bertambah dari masa ke semasa..
thanks to Izzuddin yang sudi design banner baru pOrt blOgger..
diharap dengan adanya banner yang comey nie
makin bertambah la blogger yang sudi juin..

kelebihan pOrt blOgger..
* Boleh Tambah Kenalan Blogger
* Ping Entry Terbaru
* Tambah Follower
* Gath/Lepak Bersama Blogger
* Berkongsi Isu/Info Terbaru
* Bertukar Pendapat
* Berkongsi Code/html blOg

aku harap dengan adanya entry nie makin bertambahlah
blogger yang sudi juin kitaorg kat faCebOok..

p/s... sape tak juin aku ceraikan dia talak 15.3

Tuesday, April 19, 2011

Telinga Arnab Angora ku dah Makin baik

16

Telinga Mereka yang dijangkiti kuman...

fuuuhhhh... rupe2nya bela arnab ni tak sesenang yang kita sangka..
kdang-kadang tak makan.. kadang2 taknak minumm..dan kadang2
ada penyakit plak...isk isk isk..bukan senang nak jaga arnab nie...
makin dewasa arnab tuh makin bnyak plak masalah...
saboe je la...
tapi tak branak2 gak arnab nie..penat aku bela takmoh branak plak..
ada gak yang kena sekeh krang...hik hik hik..
tpi syukur telinga arnab2 tuh dah makin baek
cuma kaki dia je lambat sket baek...
mintak2 lepas sihat nnti arnab tuh branak la cepat ekk
tak sabor plak nak jadi datuk kepada arnab
hik hik hik O.o
p/s.... lepas nie nak bela unta la..weee...
bley tak ?

Monday, April 18, 2011

AMARAN : Tukar Login Id blog ke Akaun Google

21



Amaran Dari GoOgLe
Setelah 8 tahun Google membeli perkhidmatan percuma Blogger, Google mengumumkan mereka akan menghentikan sokongan untuk pendaftaran masuk ke akaun Blogger menggunakan akaun selain daripada akaun Google. Selepas 25 Jun 2011, mereka akan memadam akaun tersebut, bersama blog-blog yang didaftarkan pada akaun tersebut.
1. Create akaun gmail Dah ada? Kalau dah ada baru kita mulakan kelas. Kalau belum, create akaun gmail dulu.
2. Sign in blog macam biasa ( guna email yahoo -contohnya ). Pergi Settings > Permissions > klik Add Authors > Masukkan email gmail > klik Invite.
3. Login akaun gmail > ada email jemputan > klik link untuk pengesahan . Ada notis ” To join this blog as an author, accept the invitation by signing in with your Google Account here”. Jangan takut, klik saja ‘here‘ dan kita dibawa memasuki dashboard blog tersebut.
4. Logout dari akaun gmail tersebut dan login pula menggunakan email yang mula² ( yahoo )
5. Pergi kat Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.

6. Nickname lama dan email lama boleh di remove, Sekarang blog tersebut menggunakan akaun gmail sepenuhnya.
Sumber Daripada Kujie KancilBiru BuzzBlogger

p/s... Entry Ini untuk mereka yang tak LOGIN sejak 2007
SAHAJA

Saturday, April 16, 2011

Ada Orang merajuk dngan AbgferOz ?

11


Maafkan Kami by P.Ramlee

adesss... macam tak sedap ati je.. bile dpat tau ada orang
merajuk or terasa dngan feroz..isk isk isk..
mcam sedey la plak moOd hari ni bile dpat tau ada orang tgah
mrajuk dngan ferOz.. isk isk..
maafkan kami... maafkan kami.. maafkan kami...

weee... mintak maaf banyak2 kalu terasa dengan perangai feroz
yang peramah, manja dan kdang2 baran.. so kalu baru kenai tuh
mmang kadang2 tak prasan kalu tersilap sana sini..
so nak mintak maaf sepanjang kita berkawan.. kalu ada
silap salah kat mane2 harap maafkan la..

tak semua orang perfect.. dan tak semua orang sedar
kadang-kadang mereka silap kecuali kalu ada yang tegur..
kdang2 ego tuh yang buat kita tak nampak kita silap dngan orang
so sekiranya den ada buat silap mane2 den nak mntak maaf byak2..

p/s.... kalu tak sudi berkawan takpa la....
just maafkan ferOz k.. sekiranya ada silap mane2..
i'm not a perfect person..
i'm just a simple person with simple life..

Gambar Justin Bieber

7

Picture of Justin Bieber

p/s... jeles arr plak tgok gmbar mamat justin bieber nie kat kebanyakkan
 blog time blogwalking... weeee.. jeles jeles...

Thursday, April 14, 2011

Apa Itu Katarak ?

7

katarak

Apa Itu Katarak ?
Katarak adalah keadaan dimana kanta mata bertukar daripada
jernih kepada kabur.

Penglihatan anda menjadi kabur disebabkan oleh cahaya
tidak dapat melalui kanta yang telah legap untuk ke bahagian
belakang mata.(retina)

Punca-Punca Katarak
* Peningkatan Usia
* Kecederaan Mata
* Dadah (steriod)
* Terdedah kepada radang mata berpanjangan
* Penyakit keturunan (kelahiran tidak cukup bulan)
* Kecacatan sewaktu dilahirkan

Tanda-Tanda dan Simptom Katarak
* Penglihatan yang kurang jelas dan kabur
* Melihat imej berganda
* Kesukaran membaca perkataan yang kecil
* Sensitif kepada cahaya yang terang atau berkilau
* Penglihatan malam yang tidak baik
* warna kelihatan tidak terang (tidak seterang seperti sebelum ini
dan kelihatan lebih kekuningan)
* Kesukaran untuk melakukan tugas-tugas yang biasa dilakukan
* Kerap menukar cermin mata atau kanta lekap

Bagaimana Mengesan Katarak ?
* Ujian ketepatan penglihatan
* Ujian pengembangan anak mata
* Tonometri

Cara Rawatan Katarak ?
* Menggunakan cermin mata, kanta pembesar atau
menggunakan cahaya yang terang
* Pembedahan

Sumber Daripada Harian Metro..

Sunday, April 10, 2011

Gadis Litar Sepang yang Seksi

21

Awek @ gadis Litar Seksi :)~ hahahaha...
Tiket Formula 1 yang aku dapat free...
AbgferOz
Mereka yang menemani ku Firdaus dan Amy

Sepang Here i cOme..

Aku yang Salah mAsuk pIntu... hik hik..
Mereka yang kusyuk tgOk lumba kereta...

raMai wOooo yang pergi..
Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix
Kuala Lumpur 08/09/10 April 2011

Video Formula 1 yang aku berjaya Ambil..

p/s... sedey wOoooOoo tak juMpa gadis Litar...

Friday, April 8, 2011

Gambar Usop Wilca di Hotfm

29

Usop Wilcha yang stady
Usop Wilcha yang Happening..
Usop Wilcha yang pening :)~

sebagai peminat tetap si ucop wilcha nie
terase wugi arr plak pagi tadi
tak tengok usop wilcha di hotfm..
tpi still sronok bile nmpak gmbar usop wilcha di web hotfm..


Pencapaian blOg JiwarOsak...
thanks untuk mereka yang follow seramai 1826
dan pelawat sehingga 100,000
TERIMA KASIH SEMUA...

p/s... semoga lepas ni makin bertambah la rezeki aku yekk...
hik hik hik..

Thursday, April 7, 2011

BerbOrak saMpai 3 Jam di Jaya Jusco Maluri

5

Jaya JuscO Maluri

weeee... derma suda 10 tiket F1 untuk sabtu dan ahad nie..
tiket free F1 untuk sukarelawan hari belia tinggal 14 je agi..
kepada volunteer2 berkenaan sile la roger aku cepat2 ekk..
start dari kul 2.00ptg sehingga kul 5.15ptg berborak tanpa henti...
pergghhh.. tuh la yang terjadi bila jumpa kawan lama..
isk isk isk.. dari cerita sukarelawan, cerita program
sehingga la cerita zaman skolah2 dulu...

adesss... back to school plak...
hhahahaha.. sampai lenguh lak mulut aku dok bebel 3 jam..
lepas letih borak smbil makan kitaorg pun jalan2 la kat JJ maluri
smbil cuci mata weeee... ramai juga orang kat Jaya jusco nie
walaupun hari dan time bekerja.. pemes beb jaya jusco nie.. walaupun
tak besar tpi mmang port terbaek la untuk cuci mata...
hik hik hik...

disebabkan terlampau lame berborak driver aku dah lari dulu..
terpaksa la aku balek dengan driver awam... weee..
kesian aku kan.. hak hak hak..

p/s... sukarelawan mane yang nak datink dngan aku
hari sabtu dan ahad nie tgok F1 ??

Tuesday, April 5, 2011

Bowling + KaraOke di Ampang Point

5

Ampang Point

weeee... ahad lepas aku lepak dengan kawan aku dan tunang dia..
besh wOooo.. ingat nak byar digi broadband kat tesco ampang ja..
tpi disebabkan adik aku sudi jadi driver.. so kitaorg buat keputusan
untuk jalan2 kat ampang point tpi tersilap jalan la plak..
trus singgah ke kdai nasi ayamk ampung pandan singgah makan
nasi ayam + ABC.. sedap nya panas2 mkan ABC ...

 habis ja mkan kitaorg mulakan perjalanan kitaorg ke ampang point...
mula2 ingat nak cuci mata jela..
tapi bile jalan borink la plak.. awek p0wn takda nak cuci mata..
isk isk isk.. so disebabkan terlalu borink kitaorg p0wn trus pi maen bowlink..
1 game jela.. mahal la plak kat sni.. isk isk.. rm12 psal takda stokin
hik hik hik...

lepas habis ja main bowling tgok time awal la plak nak balek..
so kitaorg pun singgah la kat karaoke menderma suara...
weee.. aku da segan2.. pastu disuruh karaoke plak..
isk isk isk.. malu wOooOo..
segan tak segan 2 buah lagu gak la aku nyanyi
1. lagu waliband - baik-baik sayang
2. lagu saleem - kenangan ...

weeee.... seronok gak karaoke kadang2..
ilang habis msalah2 kat kepla otak..
hahahaha.. mcam bnyak msalah la plak ekk :P
hik hik hik..



p/s... smoga terhibur dngan video tarian senget abgferoz..
hik hik hik...

Saturday, April 2, 2011

AbgferOz Memerlukan Pertolongan Anda Semua..

17


1st time nak main vote-vote nie...
ntah kenapa tetiba mood nak like2 nie datang..
selalunya tolong orang vote atau like ja..
kali ini aku plak nak meminta tolong kawan2 untuk
 like gambar arnab aku nie.. hik hik...

kepada kawan2 blogger yang sudi tolong aku
 like la gambar aku tuh ekk..
like disini k http://bit.ly/hhR3hg

kepada yang dah like aku ucapkan terima kasih banyak2
jasa korang takkan aku lupakan..
lepas nie kalu korang nak suruh aku vote atau like ape2
roger ja aku di facebook okie..
thanks...

p/s... sape yang tak like aku ceraikan dia...

Hasil Blogwalking AbgferOz Untuk 3 Hari...

12

Blogwalking...

1st skali aku nak ucapkan terima kasih kepada mereka-mereka yang
sudi singgah dan follow blog aku yang tak ensem nie...
kehadiran anda semua membuatkan aku lebih ceria setiap hari...
(ayat pancing undi)

fuhhh.. dah lama juga aku tak blogwalking bergaban....
tapi syukurlah hasil blogwalking tuh membuatkan aku bertmbah semangat nak
blogwalking hari2 cuma keadaan dan masa tidak mengizinkan...

semasa blogwalking banyak gak yang aku jumpa..
macam2 jenis blog yang aku terbaca... ada yang menarik.. ada yang simple..
ada yang gempak.. dan ada juga yang lucah.. hihihih..
tapi isi yang cuba mereka sampaikan mmang mantap...
terutama mereka-mereka yang dah bertukar pakcik or makcik .com

untuk menjadi hebat seperti mereka mungkin mengambil masa yang lama..
tapi mungkin lebih cepat sekiranya mendapat bantuan dan
pendapat dari blogger2 lain... jesteru itu
aku dengan muka kesiannya meminta pendapat blogger2
tentang blog aku.. apa yang patut diubah ? apa yang patut di tambah ?
dan apa yang patut dibuang ??

p/s... apa pendapat korang tentang blog aku ??

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More