Monday, February 28, 2011

Blogger Si Penggali Kubur

12

Blogger Si Penggali Kubur...

Ahaksss... baru seminggu tak berblogging rupenya aku da
tercicir jauh.. isk isk isk..

baru² nie kedengaran lagi blogger bertengkar btoi ka ?
adess... knapakah ? tak hbis2 lagi ka ?
bukan blogger kecik ja siap2 dgan blogger besar skali tumpang kaki..
wahahahaha... dah mcam wayang aku tgok..
ngeh ngeh ngeh...

alarhhh.. ok wat.. ada gak pengkritik tak bertauliah nak gomel2 blog kita ?
tapi biarla bertamadun sket nak gomel2 tuh kan kan :)
jangan kerna jari poket merana...
hahahaha btoi ka peribahasa aku nie ??
hik hik hik..

suda2 la.. biarkan ja dia...
bdak2 kalu salah kita tgur2 ja.. xyah jolok2..
bdak2 skrang lagi di jolok lagi sronok.. kan kan kan..
bapak budak p0wn same ja :)~

p/s....kalu da tau banjir jangan la disimbah air..
biarkan ja.. lama² ilang juga...

Mulut Unta bley tutup mulut manusia xbley owhh :P
rasuah bley kowt ??
HARAM LA...

Peta Thailand @ Thailand Map

1

Thailand Map
Peta Thailand

p/s... sawadikap... masuk ikut pintu keluar ikut tingkap..

Peta Vietnam @ Vietnam Map

0

Vietnam Map
Peta Vietnam

p/s... dalam proses pemilihan tempat perlancongan :P

Peta Singapura @ Singapore Map

0

Singapore Map
Peta Singapura

p/s... tengah cari port nak melancong nie :)~

Wednesday, February 23, 2011

Program Sukarelawan Rakan Muda Antarabangsa Cambodia, Laos dan Vietnam 2011

10

Jom Sertai Sukarelawan

PROGRAM RAKAN MUDA ANTARABANGSA CAMBODIA
LAOS DAN VIETNAM AKAN DIADAKAN PADA 16-23 JULAI 2011.

PENYERTAAN TERBUKA UNTUK SEMUA 18 TAHUN KE ATAS
DAN TERBUKA UNTUK PEMIMPIN PERSATUAN BELIA,
RAKAN MUDA,SEKETRIAT UNIVERSITI,MAHUPUN ORG AWAM.

BAGI YAG BERMINAT SILA ANTAR RESUME LENGKAP
BERKENAAN LATAR BELAKANG PENDIDKAN,
PENGALAMAN DALAM PERSATUAN,DAN
PENGALAMAN DALAM AKTIVITI KESUKARELAAN.

SILA EMAILAN KEPADA ABANG SAM....
tarikh tutup permohonan adalah pada 6 march 2011
untuk keterangan lanjut
sila berhubung dengan abg sam di 0175855563

P/s... Saya Sudah Sertai Sukarelawan... Anda Bagaimana ?

Sunday, February 20, 2011

AbgferOz si anak ikan ?

13

 AbgferOz
salah satu bukti...

adesss....btoi ke muke aku ala ala anak ikan gitu.. ?
mana tak nye..
 baru awal tahun tapi da dkat 10 orang ckap muke aku
same mcam member diaorg la, imam muda la, ex diaorg la dan ada juga yang
cakap muke aku same mcam bro ben ashaari..
adesss...btoi ke ? same ka ??
isk isk isk...
lawak p0wn ada ble dok pkir... hihihihih...O.o

nak buat macam mane da naseb....
tpi sebenarnya aku bersyukur gak dikurniakan wajah sperti nie..
dngan wajah inilah aku dpat ramai kwan2..
terutama mreka2 yang ckap aku nie mcam ex diaorg :) hihihih..
mak cakap rzeki dpan mata cekup je :)~

hik hik hik...
anyway aku suke la aku suke la...
hahahaha...
alhamdulillahhh...
smoga lagi ramai yang sudi berkawan dngan anak ikan ferOz

p/s... siapa yang sudi berkawan dngan aku kna follow blog nie k :)~
hak hak hak....

Saturday, February 19, 2011

jOm ke teScO aMpaNg

13

tgah dok mikir masa depan O.o

alaahhhhhaaaiiiii fafau... eh eh
alahaaaaiiiii ferOz... isk isk isk...
bowink arr plak minggu nie xda program...
bajet da la kureng program plak takda... adess..
parah mcam nie.. isk isk...

da xda program terpaksa la bantu mak beli barang..
nie smua adik pnye pasal.. mementang da dok kat politeknik
time2 tuh la dia ngade2 nak start ngidam plak...
adesss... dan2 je dia nak agar-agar kelapa la.. nasi ayam la...
aku gak yang kna beli bahan-bahannye...
isk isk isk...
mlas nye nak mandi then kna pergi tesco agi...
kna cari agar2 kna cari kepala kelapa...
aiyooookkk....

kan besh kalu ada teman pergi tesco bley lepak2 dlu..
makan2 dlu.. hik hik..
lagi besh kalu ada orang blanje mkan hihihihi...

p/s.... ada kew orank nak blanje aku mkan ??
hik hik hik...

Friday, February 18, 2011

Tips Menjaga Haiwan @ Binatang Peliharaan

20

Arnab Angora AbgferOz

Tips Memelihara Atau Menjaga Haiwan Peliharaan Anda
kat sini aku sediakan simple2 tips yang aku rase berguna
untuk mereka2 yang suka akan binatang..

1. binatang peliharaan tidak suka di angkat selalu
tetapi suka dibelai terutama di bahagian kepala..
2. Pastikan sangkar atau tempat peliharaan sentiasa bersih
bagi mengelakkan penyakit kepada haiwan mahupun tuannya..
3. Pastikan anda memberikan makanan yang sesuai kepada haiwan peliharaan..
dan bukannya makanan lebihan anda...(jangan terlalu jimat)
4. Pastikan Sangkar tidak dimasuki binatang2 lain bagi
haiwan yang kecil seperti arnab dan hamster.
5. Belajar berkomunikasi dengan haiwan anda..
(cth : menggoncang mkanan utk memanggil binatang tersebut)
6. Bersihkan haiwan peliharaan anda sekurang2nya sekali sebulan
(mengelap, memercikkan air, memandikan..)
bergantung pada saiz dan haiwan tersebut..

p/s... pastikan haiwan peliharaan tidak membuang baja di merata-rata
tempat terutama rumah jiran bagi mengelakkan pendek umur..
(kpada yang ada tips2 lagi bley sharekan dngan sya okekk..)

Wednesday, February 16, 2011

Cerita AbgferOz Di Langkawi

8

lepakking di Langkawi
aku yang buat muka comel (comel ke ?)
aku yang lapar...
posing dngan akak siti
mereka yang gila²

p/s... Jom pergi Langkawi.. bebas cukai wOooo...
sape da pergi angkat pusat plz..

Koleksi Peta Malaysia

9

Peta Malaysia dan Pulau-Pulau Di Malaysia
Malaysia Map
Peta Malaysia
Peta Malaysia
Koleksi Peta Malaysia

p/s... keywords peta Malaysia meningkatkan
traffic aku setiap minggu 200-250

smoga anda juga menikmatinya...

Sunday, February 13, 2011

Happy Valentine Day

11


sambutt valentine day ??

WOIIII....
HARAM LA MANGKOK....
HARAM
HARAM
HARAM
(untuk yang beragama ISLAM SAHAJA...)

p/s.... Valentine day disambut bagi memperingati hari kematian
paderi yang bernama valentine...

btoikan aku kalu silap....

Saturday, February 12, 2011

jOM Kita kahwiN

10


tak ada yang sudi....


He he he he....
Mingu lpas lepak kat shah alam sdara kawen... Walaupun baru balek dri blayar
dgan kegelapan melanda aku tetap kuar utk
menyambut hari bahgia mereka..

Ades... Byak gak la gmbar yg aku tangkap tpi gmbar aku ada 2 je...
he he he segan ar plak gelap2 nie...
Naseb naseb... xdpat nak ngorat awek2 kat situ hu hu hu..
Kalu ngorat tkot diaorang xnampak plak
he he he...

P/s.... Ada tak yg nak ngorat aku yg dah gelap nie ?

Tuesday, February 8, 2011

Cerita Bersama KLD Tunas Samudera

16

Mat Rempit Sopan..
Panjat Jangan x Panjat...
Helikopter Datang Mnyelamat...
Training Menembak...
Lepakking Tymee...
Perbentangan Logo kUmpulan
Poco-pOco atas kapal
KLD Tunas Samudera
Group aku...
Tengah Set Layar Jip Sail
Social Nite... makan tyme...
muke serius je set layar...

p/s... pengalaman diatas kapal...
harap gmbar2 ini dpat ceritakan
pengalaman aku utk dikongsi dngan smua....

Sunday, February 6, 2011

Pengalaman Bersama Kapal Layar Diraja Tunas Samudera Voyage 262/11

22

Kapal Layar Diraja Tunas Samudera
Pengalaman Belajar Menembak dari atas Kapal yang bergelOra
aku yang mabuk laut untuk 2 hari...

hik hik hik...
fuhhhhh... akhirnya habis gak 2 minggu aku
belayar bersama KLD Tunas Samudera
dari lumut ke langkawi patah balek ke penang dan trus ke lumut...
walaupun aku pakar gulink2 di darat aku tetap tewas di atas
kapal layar.... mula2 naik ok lagi.. tpi ble dah 5 jam blayar trus terase pening
ala ala kepla di lambung ombak.. rase goyang goyang gitu..
isk isk isk...

dlam perjalanan dkat penang angin kuat..
bkan aku saja yang tewas bahkan kwan2 aku juga
ramai yang tewas... lebey separuh geng2 aku muntah..
termasuk la aku yang menaep nie...
hik hik hik... alaa... malu arr plak muntah naek kapal...
isk isk isk..

tpi pengalaman nie memang tak dpat dilupakan..
coz kapal nie hanya ada 2 sahaja di dunia.. satu milik Malaysia
dan satu lagi milik Australia... dan kapal layar ini telah belayar mengelilingi dunia...
bkan itu saja..aku juga blajar mcam mane nak bukak layar dan gulung layar
serta mengemudi kapal layar.. dah mcam kapten da pegang stereng kapal..
besh besh besh... mmang tak dpat digambarkan...

p/s.... sesiapa dpat peluang naek kapal layar jgan lepas kan k..
muntah jangan tak muntah O.o 

Thursday, February 3, 2011

BlogWalking List 2011

39

Blogwalking list 2011

fuhhh... leteynya baru balek dari lumut.
mabuk laut p0wn x hilang agi trus buat list
seperti yang di janjikan...

AbgFeroZ ♥♥ http://jiwarosak.blogspot.com/ ♥♥

p/s... kalu ada terlepas pandang inform ekk..

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More