Wednesday, December 21, 2011

Ketahui Keuntungan Anda Sebelum Join Segmen

16

Awas Penipu di Hadapan

heee.. assalamualaikum semua.. hari nie aku nak share
sikit perkara dengan rakan2 blogger yang lame mahupun yg baru..

macam yang kita tahu setiap hari ada sahaja contest mahupun
segmen yang dianjurkan oleh blogger2..
tapi sedar tak kita ada sesetengah segmen hanya
menguntungkan sebelah pihak.. ?
iaitu pihak penganjur segmen..

heee.. kat sini aku takmoh condem sape2..
so apa yang perlu kita lihat sblum join segmen yang dianjurkan..

Apa yang Perlu Diperhatikan.
1. syarat utk join segmen
kna follow, kna backlink, kna like, kna +1, kna letak banner
2. keuntungan kepada pihak yg juin
selalunya tidak dinyatakan

syarat yg pertama dah byk tolong penganjur utk
upkan lagi blog dia tpi tidak dinyatakan keuntungan
kepada pihak yang juin segmen tersebut.

maka dengan ini.. lu kena beb..
tertipu suda..
tapi selalunya mereka akan letak senarai yg join sahaja..
(itupun kalu yg rajin @ bertanggungjwab)
thats all.. tak follow balik, tak like, tak +1
kadang2 tak singgah pon blog yang join segmen diaorg..

so semuanya terpulang kepada anda..
berblogging lah dengan bijak..
jangan hanya majukan orang lain sebaliknya cuba untuk
majukan diri sndiri :)

p/s.. senyum tak perlu kata apa-apa..


16 GigitaN:

mcm tuh pulak dah. lepas nih tanak join segmen da la. -.- hee. :b

starziete : hee.. kalu ok tak salah nak juin...

keuntungan bace post nie ? haha ..that right .tapi tetap ade orang nak join .sebab ? sebab dieorang taktau .haha .

sicomei : heee.. tuh la nak kasi tau :) snang sket.. lai lai atok2 nenek2 meh nak habaq mai..

alah .nanti pembuat segmen mesti cakap camni "Eh .ade keuntungan lah .kan dah baik hati buatkan bloglist untuk die .baik hati bagi topup free untuk die ."

hahahahaha... sebab dah nampak perkara inilah saya stop dari join mana2 segmen, contest dsbgnya... melainkan ternampak ada keuntungan bg kedua-dua belah pihak barulah saya join... hehehehehe

sicomel : owhh.. kalu bubuh kat bloglist dngan topup kira oke la.. nie yg jenis tak buat ape2..

queen : heee. bgus2 tpi kna sebarkan kat kwan2.. tkut sampai kesudah la diaorg pelik.. segmen da byk juin tpi blog dia tetap mcamtuh gak..

Ni join syOk sendiri namenye, haha~

akufiza : hehehe.. pandai je kasi nama hahaha :P

betul3...hehe
abgferoz tak cmtu kan?? haha :)

izz : heee.. tak tak.. sya bgi dedua dapat :) same2 dpat..

owh rupa2nya tersembunyi udang di celah mee bandung...=)

dulu2 rajin join sebab rasa seronok dan jumpa ramai kawan baru...perasaan masa bersegmen tu sangat2 berbeza...sebab segmen pun yang lain dari yang lain...alhamdulillah tak pernah lagi rasa ditipu...

no win-win situation!!!
saya sokong

eyza : heee.. sotong tada ka ? hihiih

sunah sakura : heee.. bgus la kalu mcam tuh :) yg penting happy :)

hanif : heee.. nak org tlong kita kna la tolong org same :)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More