Friday, December 30, 2011

Kantoi Isteri Curang ?

6

Cerita Lawak : Kantoi Isteri Curang ?

Tersebutlah kisah dua orang hantu.
Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi
masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka,
Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang
kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"
 "Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!"
Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.
 "Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation?
 Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu,
aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku.
So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje
tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je.
Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku.
Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik.
Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki
kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab.
So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh.
Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat
berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack.
And aku tak sangka aku mati lak..."
kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A.
Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk?
 Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.


p/s... adeiii..jumpa juga dia dengan pakwa bini dia..
hik hik hik

6 GigitaN:

singguh n fulluww ..~ ouh ~ terpengaruh dengan ejaan kumen anda di atas .. hehe

mizz miza : hehehee.. adeiii kna balik.. heee :P

budak ensem : heee.. saboe jela :P

persoalanya..kenapa dia berada didalam peti ais?hehehe

mimi : heee.. tuh kna tnye dia la.. hahaha :P

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More