Tips Tingkatkan Rank Alexa Blog



Alexa Rank

errr.. 1st skali aku nak cite apa binatang alexa tuh...

alexa ni kira macam pengukur rank sesebuah blog or website..
bukan aja rank.. malah kekuatan, keyword dan backlink
habis semua dia kira...
alaaa.. kira mcam jaga tepi kain orang gitu...


rank : kira mcam blog anda rank ke 800+++++ rank dunia
links in : kira mcam backlink yang diaorg detect

lagi kecil angka rank anda lagi terer blog anda...

macam mana nak up rank alexa..?
1. rajin-rajin kan diri korang untuk blogwalking coz traffic juga effect
dalam pengiraan alexa rajin2 blogwalking
 seperti si sis fyna

2. rajin-rajinkan diri korang untuk tidak berkira dalam backlink
rakan-rakan anda dalam entry seperti
yang dilakukan oleh si fathiah

3.  rajin-rajinkan diri anda mengomen entry orang lain
seperti yang dilakukan oleh si Zul Fattah..
komen menggunakan Nama dan Url dan bukannya profile blogger.

4. kata orang review di alexa juga mampu utk buatkan alexa
mesra dengan anda.. seperti yang bakal anda lakukan utk saya
di sini... ALEXA REVIEW

p/s... ini penilaian saya.. kalu ada silap mana-mana tolong
sharing sesama k...


11 comments

susan said...

waa..nice info... kita cuba!

AbgFeroZ said...

susan : heee.. oke2 gud luck :)

Mr.PinGu said...

tips yang baik nih~~~

AbgFeroZ said...

mr. pingu : heee.. thanks

Aesya Zealous said...

ohh..blog aku 546126.. ok la tu kan..hoho

Penulis Maya said...

terima kasih info menarik

AbgFeroZ said...

Aesya : heee.. oke.. tpi try la dpatkan 100k kebawah.. :)

penulis maya : heee.. ok thanks :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tq feroz..tak tau lak bg backlink meninggalkan kesan yg baik.tq ye

AbgferOz said...

sis LM : err.. sbnarnya backlink tuh beri kesan kat org yg kita backlink la.. so kna ajak kwan2 la tkar2 backlink dlam entry :)

Berbagi Kreativitas said...

Terima kasih tipsnya.. Salam kenal.

Dapah blog said...

Terima kasih buat tipsnya, bermanfaat sekali buat saya.

Powered by Blogger.