Tips Tingkat Pelawat Blog Melalui Gambar



Tingkat Traffic Blog Anda

heee.. hari ni aku nak share 1 lagi tips
untuk tingkatkan traffic atau pelawat blog anda..

selalunya kita tarik pelawat blog melalui entry yang kita hasilkan...
ada juga yang tarik pelawat melalui tajuk dan juga blogwalking..

so hari ni kita try benda baru untuk tingkatkan traffic blog..
ada tak yang perasan setiap entry aku ada gambar-gambar tersendiri... ??
heee.. maybe korang tak prasan....

so aku nak share sikit tips macam mana nak  tarik traffic blog
melalui gambar...

1. pilihan gambar yang menarik utk di upload di dalam blog..
orang akan search dan akan memilih gambar yang kelakar
atau yang cantik utk di tengok.

2. tukar nama gambar anda bersesuaian dengan
gambar anda
cth :
tengok nama gambar tersebut...
increasing blog traffic

bila orang search gambar increas blog traffic
akan keluar gambar anda dan orang akan singgah
utk mengambil gambar or melihat entry anda...

3. untuk menambah kekuatan pencarian gambar tersebut repeat 2 or 3 kali
nama gambar or nama tajuk anda di dalam entry.

4. bold atau TEBALKAN 1 or 2 tajuk entry ataupun nama gambar 
dalam penceritaan anda bagi memudahkan pakcik
 google detect atau kesan blog anda untuk
di listkan dalam index cariannya...

p/s... semoga kita semua dapat manfaat dari sharing ini...
kalu ada silap mana-mana harap di kongsi..


13 comments

Fathiah Hamim said...

ohh saya penah dapat masuk masa orang tengah sibuk cari gamba transformers dotm
teruja rasa. hehe

ada cara rupanyaaa! mekasehh!

AbgferOz said...

fathiah : heee.. tuh la.. kalu time raya kad raya ramai yg search :)

cecame..

Alin Marlini said...

kalau bubuh gambar sendiri nak tulis tajuk camner?

AbgFeroZ said...

tajuk terpulang takpe.. tpi kalu gambar sndiri boleh letak nama gambar tuh guna keyword tiptop : awek melayu bertudung :)

fairus said...

AGAK BERGUNA TIPS INI...

Cik Nurul said...

best tips bro.. ^^

feza said...

pak cik google dah tua.. nak detect kena bagi ayat yang jelas dan betul.ekeke..

nice entry

Aiman said...

sedikit perkongsian daripada apa yang saya tahu..

seperti yang abg feroz tahu,, cik google memang tak reti baca gambar.. just baca ayat~~ jaa...

kes gambar,, macam mana terindeks ?
di nama sebelum gambar diupload ke dalam blog, contoh abc.jpg so, gambar tu akan di terindeks kalau abc yang orang cari.. macam yg abg feroz terang tuh..

btw, the most efficient way is,, put a tag,,

bukak html letak alt="apa kaitan gambar tuh ?" di dalam html gambar tuh :)

terima kasih :)

mesti tau cara letak target="_blank" dalam link kan . ?

sama ja caranya :)

kalau salah,, mohon maap :)

the::bored::sha said...

thanks for the tips...selama ni tak sedar pun nama ape yg i save kat gambar tu..huhu...

AbgferOz said...

fairus, cik nurul, feza : heee.. thanks gak sudi baca :P

aiman : owhh.. patot la ramai yg letak benda alah tuh... tpi mlas la plak nak edit setiap kali upload hahaha :) anyway thanks for sharing :) nice tips bro..

Myvitrd said...

memang betul cara ni bro.. aku pon pernah guna teknik ni berkesan juga..lagi2 nama tu benda2 yang popular

AbgFeroZ said...

myvitrd : heee.. thanks for sharing :) heee.. aku pown dapat terutama time perayaan :)

Anonymous said...

obviously like your website but you need to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll definitely come back again.

Powered by Blogger.