e-Belia Blog Contest



e-Belia Blog Contest

errr... sebenarnya dah lama nak juin tapi 
disebabkan internet slow menyukarkan 
aku untuk mencari maklumat dan segala yang diperlukan untuk
juin contest yang dianjurkan oleh geng ITYM

so hari ini baru berkesempatan untuk juin contest ini coz
internet dah kembali cergas baru keluar wad iCu

ok for starting mari kita ketahui 

Tujuan Contest..?
Contest ini adalah bertujuan untuk mempromosikan 
sistem Pendaftaran Profil e-belia yang digunakan oleh 
Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia IPPBM.

Apa itu e-Belia..?
 e-Belia merupakan satu Portal Pangkalan Data Maklumat Belia
yang mengumpulkan data maklumat yang berkaitan dengan
belia yang berumur 15-40tahun.

Tujuan E-Belia diwujudkan.. ?
Tujuan E-Belia diwujudkan adalah  untuk menilai dan mengkaji 
kehendak dan segala keperluan belia di Malaysia 
khususnya generasi Y. 

Dengan adanya sistem E-Belia ini pihak 
Kementerian Belia Dan Sukan Malaysia 
 dapat mengenalpasti segala kekurangan yang perlu diperbaiki 
bagi memantapkan lagi pembangunan belia di Malaysia 
mengikut cita rasa belia masa kini, Oleh itu sistem ini 
adalah amat penting bagi membantu belia menyuarakan kehendak 
dan keperluan mereka melalui Pendaftaran Profil yang dijalankan 
seterusnya memudahkan pihak kerajaan untuk mengenalpasti 
dan mengkaji apa yang perlu disumbangkan kepada belia dan 
apa yang tidak perlu disumbangkan.

Keistimewaan Menyertai e-Belia..?
* Berpeluang Menerima Jemputan menyertai Program-program KBS
* Berpeluang Mendapat Maklumat berkaitan Pembangunan Ekonomi Belia
* Membantu Dalam Penyelidikan dan Pembangunan Belia
errr...sebenarnya ferOz sendiri dah lama register 
dalam e-belia nie dan dah beberapa kali jawab survey yang di hantar
oleh IPPBM ke email bagi membantu or mengetahui
kemahuan dan minat belia dalam program yang dianjurkan...
errr.. dah rm20 gak dapat untuk survey yang di jawab..
hik hik hik..

so....
kepada rakan-rakan yang belum menyertai 
atau mengisi maklumat anda di E-Belia boleh berbuat demikian

kepada yang berminat untuk juin contest ini
boleh melawat VREC

...Berkhidmat Untuk Negara...


6 comments

Cik Purple Pinkypuff said...

cp pon nak join la.. ^_^

AbgferOz said...

cik purple : meh meh juin tak rugi kan :)

yqnq ellyana said...

wahh macam best..tp tenet pon tengah tenat skang ni nak selongkar2..hehe

AbgferOz said...

elly : heee.. same la.. takpe godek plan2 :)~ cayok2..

sha my heart said...

Nak join jugak.

Tengah daftar. Sistem menyusahkan orang, macam mana nak tarik orang daftar? not user friendly. nak daftar tarikh lahir kena klik, kalau umur 40, 40 kali la kena klik? Argh, tak sukanya..

sebab ni malas nak berurusan dengan laman web kerajaan. Web mesti lembab punya.

AbgFeroZ said...

sha : errr... ce tekan ja terus nombor 4 mane tau dia trus run ke 40 :)

Powered by Blogger.