Thursday, October 27, 2011

Tutorial Tukar Blog to Private Blog

6

Private

heee... hari ni aku nak share sikit bagaimana
nak tukar blog umum kepada blog private..

tutorial ini untuk mereka-mereka yang dalam proses
ingin bersembunyi atau dalam proses bersedih.. atau
hanya ingin buat blog peribadi...

caranya senang sahaja..
1st. login to blogger.com
2nd. klik pada SETTING
3rd. klik pada PERMISSIONS
4. dan klik pada
anda ada 2 pilihan samada people i choose atau anda shaja
terpulang kepada anda....

Ini yang berlaku apabila anda set 
private blOg


heeee.... kalu dah set private blog tuh takyah la gatai2
tangan nak blogwalking coz orang memang
tak bley nak masuk blog anda :)

hik hik hik

6 GigitaN:

Terima kasih sangat-sangat, saya baru nak buat benda nie, macam-macam tahu jer, saya tengah bersedih,,, terima kasih jiwa rosak.

wah.....semudah itu jew ? mekasih-mekasih :)

hidayah : heee.. mmg da tau dahh tpi bile dah tak bersedih jgan lupe open balek :P

is : jgan la private mcam mane den nak skodeng nnti :P

atish : heee.. semudah tuh jew :)

fathiah : hihihih.. secomel tuan dia :)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More