Kesan Lokasi Anak/Rakan Anda Melalui Friend Finder



Friend Finder

heee.. benda nie sebenarnya dah lama ada.. tpi
aku baru ja menggunakan services ni..
besh la plak bila kita 
dapat ketahui dimana rakan kita berada
dengan menggunakan sms

Caranya Mudah Sahaja...

1. dail *100# (MAXIS)
2. reply 6 - Servis
3. reply 6 - Friend Finder
4. reply 1 - Cari Lokasi Kawan
5. reply no rakan anda

Pastikan hp rakan anda berada dengan anda semasa
anda membuat Friend Finder untuk kali PERTAMA

KERANA
rakan anda akan menerima 1 sms dari servis ini
samada membenarkan atau tidak membenarkan
anda mengetahui LOKASINYA pada Bila-bila masa..

Anda Perlu Membalas menggunakan hp rakan anda
Yes ke 22001 
untuk membenarkan Servis tersebut (kalu tak silap)
tengok pada msg tersebut..

so selepas ini anda boleh ketahui
dimana rakan anda berada dengan hanya sms
Sms find 012673---- hantar ke 22001

dan anda akan menerima lokasi rakan anda...

Servis Caj rm0.30/lokasi

p/s... Jangan lupa delete sms yang di hantar
di handphone rakan anda untuk mengelakkan 
mereka tahu yang mereka di skodeng oleh anda :)

servis ini juga BERGUNA kepada ibu dan bapa 
bagi mengawasi anak-anak mereka 
dimana mereka berada....


3 comments

Zul Fattah said...

nampaknya, tak berguna utk kluarga aku.. hehe

misyamissyou said...

haha..lepas tu satu masalah, macam mane nak block atau tamatkan perkhidmatan friend finder ni? bhaye kot untuk bekas2 pakwe ke, bekas2 awek ke..sbb ade kwn tgh mengalami masalah ni..kesian dia..

AbgferOz said...

zul : heee... knapakah ?

misya : heee.. utk bekas2 tkar nombor jew :) hihihih.. nie lebih manfaat utk keluarga :) terutama yg ada anak2 perempuan :)

Powered by Blogger.