Wednesday, September 14, 2011

Tips Tingkatkan TraffiC blOg

50

Tingkatkan Traffic blOg

tak semua orang berblogging untuk meningkatkan traffic
tak semua orang berblogging untuk mendapatkan duet..
tapi tak kesah la apa pun niat anda janji apa yang anda buat
tidak mempengaruhi atau menjatuhkan orang lain..
dan yang paling penting anda tidak buat kerja HARAM...

kat sini ada beberapa tips atau cara untuk
tingkatkan traffic blog anda secara langsung mahupun
secara tidak langsung...

1. Blogwalking
- singgah dan tinggalkan jejak di blog rakan-rakan anda.
kalu boleh singgah di blog yang belum anda singgah
untuk promosikan atau perkenalkan blog anda 
bagi mereka-mereka yang belum tahu..

2. Beramah Mesra
- Tegur menegur sesama blogger untuk memancing
blogger tersebut ke blog anda selalu..

3. Blog Ringan
- Sekiranya blog kita ringan orang tidak akan
segan silu untuk singgah lagi.

4. Tajuk Entry
- Pancing traffic dari google atau mana-mana search engine
menggunakan keyword yang betul.
(cth : mandi manda di sungai gabai, langat)

5. Upload Gambar
- kalu boleh bubuh gambar untuk setiap entry anda
kerana gambar juga mampu tingkatkan traffic.
(edit nama gambar tersebut cth : mandi sungai gabai.jpg)

6. Ping entry
- Ping Entry anda di Group blogger Facebook
yang kira2 ada lebih dari 50group

7. Follower
- Tingkatkan Follower Anda kerana follower juga 
membantu sedikit sebanyak traffic ke blog anda.

ini sedikit sebanyak yang saya amalkan dan 
ingat untuk saat ini.. sekiranya ada lagi sya akan update
untuk kita kongsikan bersama...

selepas ini saya akan buat tips utk 
tingkatkan follower blog

50 GigitaN:

tQ selalu dah praktikkan yg penting jgn jemu utk berusaha

mila : hik hik hik btoi2 :) kalu stgah jalan ja smpai bile2 tak berjaya :)

wow.. terbaek la feroz..
tips2 ni.. nak follow
la barulah blog mantap
macam abg feroz ni .. yeahh
tanx ek tuk tips ni ;)

nazirah : heee.. ngade2 la cci nie.. tarek tlinga krang.. blog anda da ckup pemes da tuh :)

anis pun tgh prktikkan..tp kan susah nak dpt follower yang loyal:-(

posh : thanks dear :)

nick : takpe.. plan2 kayuh.. dapatkan ape yang boleh dlu :) hasilkan entry yg baik nnti dtang la follower yg loyal :P

abadi : thanks :)

paris hilton : adehhh paris hilton ? meh sini satu hotel kat sya :P

wahhh , membantu &_& tapi malas blogwalk , sebb blog berat :)

cikAnyss : tamo blogwalking tape :) byk lagi cara :) pilih ja mane yg suke..

Gaara : heee.. thanks :P skadar berkongsi

nice info. patot lah belog u meletop jer kan

http://heysalman.blogspot.com/
hahaha..
nk gak pr0mote~

haha.. tip yg berguna.. huhu..
semua dah buat dah..

ni komen ni dikira promosi blog jugakkan ?

tqvm 4 tips ni...
sy pon bru nk tatih2 niwh...huhuhu

cik ferra : takda la.. biase2 ja :)

salman : promote mcam nie mmg ssah dpat traffic :)

fattah : heee..thanks2...

pokcik botak : heee.. komen also kire promosi gak :)

unty : oke2.. sesame :P

roza : sesame :)

usaha tangga kejayangggggg :D

mrdaha : thanks bro...

meaw : usha tangga syang ? heee.. O.o"

reyna : heee.. thanks :)

ehem2...nice info la abgFeroz..hikhik

ieyla : thanks sis :) lame tak singgah :P

idea yang simple tapi memang praktikal kalau buat :-)

fOurGie : heee.. thanks bro :)

TQ sebab singgah kat blog saya ... padat dan ringkas ... cuma pasal keyword tu ada blur sikit ... :)

nice info..thanks share it :)

abah : sesame :)

peah : sesame :) thx for read :)

add remove : keyword tuh lebih kurang perkataan yang sesuai yang org slalu search... kalu guna ejaan yang silap mmg susah la dpat traffic dari search engine :)

aku : heee.. traffic sya dah ok.. so share2 la utk kwan2 plak :) wc

atikah : sesame :) thx for da read :)

alamak.. pecah rahsia.ni la yang akak wat selalu... hehehehhehe

p/s: siap promosi port blogger lagi... terbaikkkk!

sis mia : heee... alamak.. kantoi sda :P hihihi mesti la :) group sndiri kna la promote :P

tips yang menarik untuk dikongsikan bersama...best...:) thanks for the info..:)

Jalan2 dr blogwalking list.

Waaaah bgs tu bro. Thanks sebab slalu kongsi info blogging. Hihihi.

memOri : thanks gak sudi baca :P

pOruman : thanks..

Azura : thanks gak sudi singgah baca :P

gua praktikkan tips ni sekarang
bagus2 de kemajuan

khairul : congrats :) truskan usaha

info yg membantu dan menarik..thanx ok!thumbs up.!

tq for info...follow my blog ya...
abdulwalidali.blogspot.com

TQ sharing Jiwa Rosak....he...he...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More