Header Ads

kOrek Hidung nak salam tak ?



korek hidung

heee...aku tau semua orang pernah korek hidung.. takda yang terlepas
dari mengorek hidung mereka.. tpi berapa kerap anda korek ?
time bila anda korek ? dan berapa lama anda korek ?
semuanya melambangkan peribadi dan perangai anda
di mata pandangan umum...

cerita yang aku nak sampaikan ini bukan sejarah, bukan juga cerita lagenda
tapi cerita sebenarnya yang berlaku sebaik sahaja habis beri salam solat..
selalunya lepas beri salam jemaah akan bertasbih, berzikir...
tpi mamat sebelah aku ni sibuk korek hidung laa.. gosok-gosok kaki la..
dengan muka tak bersalahnya mamat nie mengorek
tanpa ada belas kasihan terhadap hidungnya...
hek hek hek..
eeuwwww... geli nyah ok..

tak kesah la kalu nak korek banyak mana pun.. tpi tengok tempat la..
ni kat surau orang ramai2 dia selamber ja korek..
bab korek tuh memang tak salah coz hak dia..
takda orang boleh saman.. tpi bile dah habis solat imam dah habis
baca doa tetiba dia boleh hulur tangan dengan selamber nya nak salam..
heeeeee.... nak tak nak terpaksa gak sambut salam  tangannya itu...
heeee.. tersenyum panjang aku...

lain kali kalu nak korek ke nak gali ka hidung tuh biar
la lepas habis doa.. lepas habis bersalaman..
takda la tempias tuh kna kat orang sebelah yang
nak tak nak terpaksa gak sambut tangan tuh...
kalu tak disambut kecik hati plak krang...

so kepada sesiapa yang pernah buat begini... pikir-pikir la ekk
JANGAN sampai satu hari nanti ada orang yang tolak
untuk bersalaman dengan anda...
malu juga anda nanti...

p/s... kalu korang nak salam tak ?

17 comments

Dududu said...

semalam saya nampak org kat kete sblh korek hidung . . hmm =="

Gee said...

wah..heee..xnak2..moral of da story..tiap kali mandi sila bersihkan idung anda keyh...xde la nak korek in public kan..hehe nice entry..(^_^)

manja said...

hehe....cikgu adik sy penah korek hidung lam kelas....hehe tp dia cover sket....dia ttup ngan tangan...hehehe

Aida Azryn said...

abgferoz korek bpe kali seminggu?errr. -__________-"

Ct Aja said...

SAYA PERNAH TENGOK MAK CIK ROCK KOREK HIDUNG DALAM BAS DEPAN SKALI SAMBIL NGORA DRIVER, PASTU ADE HATI NAK SUAP NUAH MANGGA KAT MULUT DRIVER, YARKKK...HI3..

TAPI ANDA SNGGUH MULIA KRNA MNYMBUT SALAM BELIAU..

fairuz alwani said...

EEEuuwwwww ! *pengsan* taknak la~ tp kalau terpaksa jugak. lepas salam dgn dia tu. terus g basuh tangan dengan sabun byk2 kali.

fyna said...

erk..
speechless.
0_o

geli mak!!

fahmie firas said...

jumpa lagi blogger yang hebat...
inspired me lot..
best dapat follow blog ni :)
kalau free singgah la ke blog saya, bg comment and nasihat.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Fathiah Hamim said...

kalo ada bas kat sebelah jangan korek idung, nati orang dalam bas boleh nampak kita dalam kete. :D

AbgFeroZ said...

dudu : knape tak tolong :P
gee : menda nie dtang tak kire time :P hihihi
manja : dia mahu tpi malu :)~
aida : ikut mood.. kalu rase nak manje2 dngan hidung korek la :P
ct : hihihi tuh tips nak kekal setia :P
fairuz : mmg basuh pown.. tpi bukan depan dia la :)
fyna : heee... kna sambut wooOo kalu tak dia malu nnti :)

cik panadol said...

adeh! nk korek pon tgk la keadaan....tp port paling sesuai adalah toilet! kalo masuk toilet awam, jgn la ngada2 nk p pegang dinding tepi jamban tu....hahaha!!

AbgFeroZ said...

fahmie : takda la hebat mane pown biase2 ja.. fun2 only :P

fathiah : mcam da biase jew : hihihih..

cik panadol : hahahah mcam slalu buat ja hihihih :P

myr amyra said...

cuba ikut perangai ARMAN(sekali lagi)...

Mak kita pesan kalau nak salam ngan orang tangan kene bersih (sambil lap-lap tangan kat baju)-ARMAN-

AbgferOz said...

amyra : heee...diaorg lupe kowt :)~

nashanadz said...

eeeeiii yang bace entry ni sambil korek idung, mesti termakan dan tertelan secara tak sengaja kan? haha

AbgferOz said...

nash : hik hik hik... opsss... anda pon same ek ? hihihi

putra suki said...

lau dia korek hidung kat sblh sy, dh lama sy cabut. waaa... hahaha. :D

Powered by Blogger.