Header Ads

Apa Lelaki Selalu Buat Bila Jumaat Tiba



Solat itu tiang agama..

heee.. entry ari nie berbeza sket dari entry sblum nie..
hari ni nak share ape yang lelaki selalu buat
bila tibanya hari jumaat :) terutama time solat jumaat :)~

YANG TAK PERGI SOLAT
- Kerja ( biasa la adat bekerja kadang2 tak dpat pergi )
- Makan ( time ni la nak makan lame2 smbil bergosip )
- Wayang ( nyorok dalam panggung )
- Shopping Kompleks ( Jenis Muka tebal )
- CyberCafe ( ada yang bekerja tpi ada juga yang nyuruk smpai habis solat )
- Dating ( adehhh tak bley buat calon langsung )
- Tidur ( heee.. yang ni banyak kOwt )

YANG PERGI SOLAT
- Berborak ( tak dapat pahala khutbah wOooo )
- Tidur ( heee.. sempat lagi sblum sOlat )
- Sms ( bOrink dengar ceramah kowt )
- Curi Kasut ( datang pakai kasut buruk balik pakai kasut baru )
- Derma ( murah rzeki diaorg nie..amin... )
- Kusyuk dengar Khutbah ( mudah-mudahan mendapat rahmat.. amin.. )

p/s... tapi tak semua seperti yang di nyatakan.. hanya sesetengah ja :)
yang laen semua baik maCam saya ( mood - PERASAN )
hik hik hik...

21 comments

Mila Ahmad said...

Suka part makan 2..td makan ikan bakar kat tangling...mcm byk lelaki dari perempuan..dlm ati ckp uzur kOwt..haha..muka suma xbersalah....

Isteri Encek Bard said...

hahha nice entry nie

Black_roses92 said...

haha..tu dia. kot2 si feroz pn pnh tergolong dlm ktgori ats tuh en.. haha...tp time kecik2 dulu la. time belum akil baligh. hahah

kemang~ said...

haha aku stuju tu bro..

Siti Suriani said...

yg dating tu mmg btul2 nak buat calon. haha

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/07/facebook-baik-ke-tak-baik.html

s.y.a.r.q said...

suka nengok budak2 laki gi solat jumaat. pakai kain pelikat.sejuk je mata mandang. Kah kah kah :D

AbgferOz said...

mila : hahaha ce azan sket tgok diaorg prasan tak org perli :P

IEB : heee... mekaceh :P

BlackRoses : heee.. dlu jew.. tertido tuh kdang2 gakk ble letih jew la..

kemang : heee thanks :P

siti : hahaha calon ta bley pakai :P
syarq : tamo pkai kaen plekat.. nnti terlucut susah :P hahaha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

hambaoii..yg tidur lama tuh tak reti2 nk bangun pi solat ker..haha :D

Farhah Azman said...

Nice Entry la feroz..suka sangat..hehe.

fArhah nak share boleh ker..hehe

AbgferOz said...

fee : heee.. tertido kowt tuh :P hihih

farhah : sile2.. mekaceh :)~

ciknabil-a said...

menarik entry! :P

AbgferOz said...

ciknabil + a : heee.. mekaceh :)~

Azmie said...

ske entri neh.. mcm penah buat je semer tu.. hihi..

nyway ucapan time kasih utk abg ada diblog sy.. sudi-sudikanlah..

AbgferOz said...

azmi : mekaceh2 akan di skodeng nnti :P

haney said...

yg part nyorok dalam wayang tu paling tak boleh blah :)

AbgferOz said...

haney : hihihih ble hbis wayang dia kluar la konon2 dah hbis solat :)

najihah sahami said...

hahha..semua ni feroz penah buatkah??auwww..:P

AbgferOz said...

najihah : tak smua.. tpi dlu2 laa.. skrang tak buat daa.. insap sudaaa

Si kOtAk HaTi said...

ahaaaaaa....nice entry la abg feroz...(^_^) SKH pn pelik kdg2 lelaki melayu y x p solat jumaat nie...malu la org taw dorg x solat jumaat...haiysshhh

AbgferOz said...

SKH : mekaceh :) ntoh la.. diaorg kdang2 slmber jaa.. tak kesoh..

putra suki said...

nice info bro.. nanti blh amalkn. :D

Powered by Blogger.