Apa Itu SEO ?



SEO - Search Engine Optimization

selalu kita dengar SEO diperkatakan oleh blogger2 otai... tpi tahukah
kita apa yang di maksudkan dengan SEO ? dan apakah kaitan SEO
dengan blog kita ? apa pula kaitan SEO dengan Traffic ?
kali ini ferOz nak berkongsi sket apa yang ferOz tau tentang SEO nie..

APA ITU SEO ?
SEO bermaksud Search Engine Optimization
ataupun lebih dikenali sebagai Pengoptimuman Enjin Carian

Bagaimana SEO Berfungsi ?
SEO berfungsi membantu mempromosikan dan meningkatkan traffic blog
menggunakan kata kunci @ keywords

SEO merupakan teknik pemasaran melalui keyword / kata kunci supaya
blog anda mesra carian enjin dan mendapat traffic yang tinggi...
keywords yang tiptop @ pemes akan mendapat
carian utama di enjin carian...
 contoh keyword SEO yang slalu digunakan
Awek Seksi @ Gadis Melayu @ Nama Artis @ Biodata

Sebenarnya SEO banyak membantu blogger untuk mendapatkan
traffic yang tinggi.. walaupun kadang2 ada pertelingkahan antara blogger
mengenai penggunaan SEO dalam blogging.. akan tetapi SEO tetap
digunakan bagi menambah Traffic, Earning @ Pendapatan blogger..

p/s... SEO banyak bantu traffic aku seharian 100-200 visitor :)
anda bgaimana ?


10 comments

Cik Cammy Lia said...

blog kami xpenah pon ade kata carian nih.hahaha..blog xpemes katekn

AbgFeroZ said...

adess..smua blog ada.. cume jarang pakai je..

dhilla nazli said...

tak pernah tau un pasal seo ni..
=.='

AbgferOz said...

dhilla : hihihi kna ambik tau sket2.. paling kureng nnti org tnye dpat jwab :)~

Luqaz said...

nice info.. tp mcm mne nk dpt top seo tu?
-http://luqaz.blogspot.com/

AbgferOz said...

top seo ? gunakan keyword yg paling dicari di internet :) utk tajuk dan entry

siti sarah said...

tak paham lah abgferoz.mcmne nak tau lbih detail pasal tu...???macamne saya nak join SEO tu..???

http://sarahpremiumbeautiful.blogspot.com/2011/04/again.html/

AbgferOz said...

sarah : SEO nie mcam keywords.. tak yah juin mane2 pown.. just gunakan keywords yang btoi ja..ejaan, untuk tarik traffic ke blog..

mohamadSaleh said...

seo2... itu selalu dengar, tapi mcm maner nak wat eh supaya dapat tarik traffic ke blog... tekniknya?

diana said...

tak pernah praktik kan SEO dalam entry akak..
pengunjung setia akan boring..
dan tak ramai yang komen..

Powered by Blogger.