Pengalaman Bersama Kapal Layar Diraja Tunas Samudera Voyage 262/11



Kapal Layar Diraja Tunas Samudera
Pengalaman Belajar Menembak dari atas Kapal yang bergelOra
aku yang mabuk laut untuk 2 hari...

hik hik hik...
fuhhhhh... akhirnya habis gak 2 minggu aku
belayar bersama KLD Tunas Samudera
dari lumut ke langkawi patah balek ke penang dan trus ke lumut...
walaupun aku pakar gulink2 di darat aku tetap tewas di atas
kapal layar.... mula2 naik ok lagi.. tpi ble dah 5 jam blayar trus terase pening
ala ala kepla di lambung ombak.. rase goyang goyang gitu..
isk isk isk...

dlam perjalanan dkat penang angin kuat..
bkan aku saja yang tewas bahkan kwan2 aku juga
ramai yang tewas... lebey separuh geng2 aku muntah..
termasuk la aku yang menaep nie...
hik hik hik... alaa... malu arr plak muntah naek kapal...
isk isk isk..

tpi pengalaman nie memang tak dpat dilupakan..
coz kapal nie hanya ada 2 sahaja di dunia.. satu milik Malaysia
dan satu lagi milik Australia... dan kapal layar ini telah belayar mengelilingi dunia...
bkan itu saja..aku juga blajar mcam mane nak bukak layar dan gulung layar
serta mengemudi kapal layar.. dah mcam kapten da pegang stereng kapal..
besh besh besh... mmang tak dpat digambarkan...

p/s.... sesiapa dpat peluang naek kapal layar jgan lepas kan k..
muntah jangan tak muntah O.o 


22 comments

farasakura said...

gayat tak bro ??? fara penah naik KD Jebat yang TLDM punya jerr

ejulz said...

waaaa.. menarik.. teringin nak join bende2 camni tapi x reti berenang laa.. hiHi

amny.. said...

bestnyeee.....

(^^)

AbgferOz said...

gayat takda lew...
besh gak :)
same la x reti brenang :) ada life jacket xpe la :)

mira_nas said...

wah..memang best tu.. pengalaman yang tak boleh dibeli..

nur chahaya Abadiey said...

wah..bestnye dpt nek kapal.....nk jgk rse naek kpl..tp..huhu..entah ble lah wktunye akan tbe...papepon..thniah anda berjaye!!hehe

tarie said...

bestny,.hmpir2 sama cem kapal yg sy nek dlu,.

AbgferOz said...

hihihih... aktif dngan belia bley la naek.. free je.. kbs byar..
hik hik hik.. thanks to kbs utk pngalaman nie...

AbgferOz said...

hihihih... aktif dngan belia bley la naek.. free je.. kbs byar..
hik hik hik.. thanks to kbs utk pngalaman nie...

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh, besh nyeh!
penglmn tu pentim. xD

AyinAyob said...

kachak tapi mabok laut lah. hahahahaha. :)

AbgferOz said...

hahahaa... sot je hihihih...
nak buat mcam mane.. da nasebb...
hihihih syhhhhh... diam diam...

nur intan hazirah said...

bestnyerrrrr sy ri tue dpt gak peluang naik kapal tp mak xkasi p huhuhuhu kebetulan lak time tue der kelas...lau x....dpt gak merasa heehehe

AbgFeroZ said...

hik hik hik... xpe.. pasni mesti ada peluang pnye :)

TheChekJah said...

wah kapal layar.. Jah ingat dulu dak sekolah jah ada yang memang pelayar ni.. punya la bangga sampai semua orang panggil dia kapal... pape pon, ktorg tak kisah.. mesti dia gembira dpt jadi pelayar... mesti abg feroz pon gembira gak... jah yg bace ni pon dah terbayang-bayang nak naik kapal layar tu.. alamak, terpanjang berjela-jela plak...

Blur said...

nampak menyeronokan...


Jom baca dan komen post terbaru Blur Pelancaran Live Blog

senydream said...

haha2!...muntah erk?..xpe2 pengalaman to y penting bukan sume org dpt peluang to kan..saya xpayah naek kapal naek bas naek kete pon muntah!..haha2...

r-5 said...

wah abang feroz nak join jugak lah~ abang feroz ni tentera laut eh? :) gud luck dalam membanteras lanun2 di samudera. hehehe. :)

AbgferOz said...

hihihih... bkan tentera laut.. just program with tentera laut dngan kbs... tumpang2 je :)

Mujahadah said...

gilo best.... TLDM ke? abang mJ TLDM, tapi dia xda pon belayar2 ni... yg kat sabah tu je asyik belayar.. best ar tgk gmbar... :)

misza said...

owhh..dh mabuk rupanyer. penah gak naik kapal TLDM dulu kat Butterworth. tapi dah lupa nama kapal dia.

AbgferOz said...

mujahadah : feroz bkan TLDM... kursus je...tak smua dpat pi blayar.. tgok dia kje bhgian mane la..

misza : hihihi mabuk sket.. 1st time naek kapal layar... kalu kapal besar takda la kowt mabukk..

Powered by Blogger.