Thursday, December 30, 2010

Gambar Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010

7

Safee Sali
Pasukan Bola Sepak Malaysia
Juara Piala AFF Suzuki 2010
Pemenang Kasut Emas, Safee Sali 5 gol
Pasukan Bola Sepak Malaysia Untuk yang PERTAMA kalinya..
MALAYSIA BOLEH AFF SUZUKI CUP 2010

Malaysia tewas kepada Indonesia 2-1 di Stadium Gelora Bung Karno,
 Jakarta, Indonesia malam smalam, tetapi Malaysia Menang
agregat 4-2 apabila menang di Stadium Bukit Jalil 3-0.

TAHNIAH UNTUK PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA
yang berjaya mengangkat PIALA AFF SUZUKI 2010
buat PERTAMA kalinya... ini adalah hadiah paling bermakna untuk
peminat2 Malaysia yang tidak putus2 sokong pasukan negara...

TAHNIAH TAHNIAH DAN TAHNIAH...

p/s... kepada yang cakap Malaysia xbley menang tuh
bley la patahkan mycard korank...
hik hik hik...

Tuesday, December 28, 2010

BlOgger di FaCebOok : Chatting Online, Sharing, Lepakking

14


yesh yesh yeshh..
akhirnya lepas pkir 3 or 4 kali
aku buat gak keputusan untuk collect blogger2
untuk lepak dalam 1 port di facebook..

ape fungsi tempat lepak nie ek ??
*untuk kumpul blogger2
*untuk sharing2 info
*untuk gathering
*untuk chatting online
*untuk post entry terbaru(notice ke smua members)
*untuk lepakking sesame blogger

Jom Ramai2 kita lepak di Port blOgger untuk borak2 online
atau post entry terbaru..
smoga jana traffic kita semua..

p/s... sape x join aku geget dia idop2

Monday, December 27, 2010

Ramalan Arnab Mengena Malaysia Menang 3-0 Keatas Indonesia

23

hik hik hik...
ramalan arnab aku mengena...
Malaysia telah berjaya menewaskan Indonesia
semalam di stadium bukit jalil
dengan 3-0
hip hip hOreyy
hip hip hOreyyyy..

inilah herO² Malaysia..
Safee Sali dan S. kunalan
norshahrul idlan
K. Rajagobal
Pasukan Bola Sepak Malaysia

tidak lupe kepada peminat2 yang menyorak di stadium
dan dirumah terutama yang main lazer tuh..
kah kah kah...
(pencetus goal Malaysia)
yakin bOleh Malaysia Boleh
tanpa Laser :) Ok

p/s... tilikan arnab pastinya btoi coz ada mkanan...
cepat2 teruskan kemaraan di Indonesia...
Malaysia BOLEH

Friday, December 24, 2010

Ramalan Arnab Perlawanan Final AFF Suzuki Cup Malaysia vs Indonesia

34


dup dap dup dap..
akhirnya arnab aku telah menilik dengan baik..
arnab aku telah memilih Malaysia sebagai
johan perlawanan akhir AFF menentang indonesia..
hak hak hak...

aku da letak makanan dia kat atas kertas nama Malaysia
tuh pasal dia pilih Malaysia.. hahahah..
bijak kan kan kan..
hik hik hik..

makanan yang di letak atas kertas tuh umpama penyokong Malaysia
yang bakal membanjiri stadium bukit jalil ahad nie..
30% telah di beri oleh penyokong sebagai pembakar semangat
50% lagi atas usaha pemain pemain Malaysia dan
20% lagi biar takdir ja yang menentukan.... (O.o)

gambar di atas adalah sebagai suka suki(hiburan) semata-mata..
diharap tidak ada pihak yang tersinggung...

p/s.... Imigresen jangan LUPA duduk kat pintu luar stadium
lepas perlawanan k :)
TANGKAP JANGAN TAK TANGKAP

Tips Mandikan Arnab Angora Cara Salah

29


SELEPAS MANDI
lepas mandi puteh ja dia.. hahaha
naseb x lemas kalu lemas
terpaksa aku kasi CPR plak..
hik hik hik..

p/s... Please Do Not TRY WAY
rujuk di KEDAI HAIWAN...

Thursday, December 23, 2010

Gambar Bercuti di Gelang Patah, Danga Bay, JohOr

10

Bercuti Bersama keluarga adalah ubat terbaik
bagi segala penyakit..
terutama penyakit hati yang melanda
remaja dan dewasa kini...
hik hik hik...

p/s... awek jOhor cute2, cOmey2, keCik2 :)
hik hik hik..

Koleksi gaMbar Maher Zain

3

Maher Zain


p/s... minat gilew gaban kat mamat nie :)

Wednesday, December 22, 2010

gaMbar Din BerambOi @ Mior Ahmad Fuad Dalam Kenangan

2

Din Beramboi @ Mior Ahmad Fuad Mior Badri

teringat seketika lawak2 dan aksi2 arwahh
yang mencuit hati..

p/s...Marilah Ramai2 sedekahkan Al-fatihah
kepada mereka yang telah pergi dulu
sebelum kita...

Biodata daN gaMbar Luna Maya

5

Biodata Luna Maya

-BIODATA-
Nama Lengkap : Luna Maya
Tempat Lahir : denpasar, bali
Tarikh Lahir : 26 agustus 1983
Pendidikan : Universitas Paramadina, jurusan Hubungan International
Zodik : Virgo
Tinggi Badan : 173 cm

-SINETRON-
•Di Sini Cinta Pertama Kali Bersemi•Inikah Rasanya
•Tersanjung 6•Dan•Kau dan Aku•Ada Cinta•Rahasiaku
•Dunia Tanpa Koma•Anggun•Cahaya Surga•Sujudku
•Bunga Hati Keladi•Akhir Cinta

-FILM-
•30 Hari Mencari Cinta (2004)•Bangsal 13 (2004)
•Brownies (2005)•Cinta Silver (2005)•Jakarta Undercover (2006)
Pesan Dari Surga (2006)•Ruang (2006)Coklat Stroberi (2007)
•Love (2008)•In The Name Of Love (2008)•Cinlok (2008)


p/s...Luna Maya rank no3 pencarian google Malaysia..

Tuesday, December 21, 2010

teMan baRu AbgferOz, Arnab Angora

25

Arnab Angora

aduyaii... akhirnya dpat gak cari arnab nie..
hahahaa malang naseb dia dibeli olehku..
hik hik hik..
dah puas mencari setelah 3 hari..
di johor, di blog, dan akhir skali di kL..
jumpa gak kedai yang jual arnab cute nie..
berhampiran Pudu..

fuh.. lebey kureng 3 jam gak lew
pusing2 kl dok cari akhirnya jmpa gak dekat kwsan umah..
hak hak hak..
akhirnya dpat gak teman aku nak buli
ble pagi2 or mlam hari :)
hahaha...

p/s... ecOk nak try buat rambut pacak kat arnab nie :)

Biodata @ biography Justin Bieber

2

Justin Bieber biOgraphy

Full name : Justin Drew Bieber
Nick name/celeb name : Justin Bieber
Sex : Male
Religion : Christian
Place of birth : Stratford, Ontario, Canada
Date of birth : March 01, 1994
Ibu : Pattie Mallette
Aliran : Pop, R&B

Occupations : Singer, songwriter
Posisi : Vocals, guitar, piano, percussion, trumpet
Years active : 2007–present
Labels : Island, RBMG
Associated acts : Usher
Terkenal sebagai : Penyanyi
Pekerjaan : Penyanyi, pencipta lagu
Lagu terkenal : Single “One Time” (2009)
Aliran : Pop, R & B
Memainkan Instrumen : Vokal, gitar, piano, drum, perkusi, terompet
Label : Island, RBMG

dia pertama kali ditemukan oleh seorang pencari bakat iaitu Scooter Braun
 di video Youtube. Merasa bakat yang dimiliki oleh Justin inilah,
Scooter Braun akhirnyaterbang ke Kanada untuk menemuinya
dan terus menjadi manager.

p/s... tOp artis nie..

Sunday, December 19, 2010

BiOdata @ biography Pengasas Wikileaks Julian Paul Assange

4

Julian Paul Assange

Biodata Pengasas Wikileaks Julian Assange
Lahir : 3 July 1971
 Tempat Lahir : Townsville. Queensland, Australia
Pekerjaan : Australian journalist
Mula Menggodam : 16tahun

Akhir 1980an : Menyertai kumpulan penggodam di kenali sebagai
"subversif-subversif antarabangsa" dengan nama pena "Mendax"
Ibu bapanya mengendalikan syarikat teater bergerak
1991 : Menjadi buruan Polis Australia sehingga rumahnya di
Melbourne diserbu. Dia boleh mengakses komputer milik universiti di Australia,
syarikat telekomunikasi Kanada Nortel dan pertubuhan-pertubuhan lain
1992 mengaku bersalah atas 24 tuduhan menggodam dan
di bebaskan dengan ikat jamin berkelakuan baik dan denda sebanyak AU$2100
Tidak pernah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki
hasil hubungannya dengan teman wanitanya pada 1989
1997 menulis buku bertajuk Underground: Tales of Hacking,
Madness and Obsession on the Electronic Frontier
2009 menang anugerah Sam Adams daripada Persekutuan Sam Adams
bagi Integriti dalam perisikan

September 2010, Julian Assange diundi sebagai orang nombor 23
di kalangan "50 Tokoh Berpengaruh di Dunia 2010"
oleh majalah British, New Statesman.
Dalam majalah Utne Reader terbitan November / Disember
menamakan Assange sabagai salah seorang "25
Tokoh Berwawasan Yang Merubah Dunia"

12 November mendahului undian dalam majalah Time
sebagai "Tokoh Tahun 2010"

p/s... Assange founded the WikiLeaks website in 2006

siape jUal aRnaB baka angora @ teddybear atau lain2 ?

12

Contoh arnab2 cute :)

alamakkk... dah ngidam arnab plak abang aku nie..
skrang kalu nak beli kat kedai mahal2 la plak harga diaorg letak
so cari2 kat blog la kowt kowt ada harga murah..
isk isk isk...

kepada blogger2 yang menjual arnab baka2
lawa, cute, comel.. dngan harga berpatutan(murah)
bley la tinggalkan no tel. atau email ke abgferoz@yahoo.com
kawasan KL/SELANGOR

p/s... baek beli dari blogger dari beli dari kedai 

Friday, December 17, 2010

Misi gUlink2 Satu Malaysia-Johor

6

bergambar di tgah highway

yeshhh... akhirnya misi aku pusing 1 malaysia diteruskan...
walaupun kini tanpa bantuan kementerian belia dan sukan KBS
tapi aku dpat juga teruskan misi aku singgah di setiap negeri yang
ada di Malaysia...

misi kali ini digelar 'mencium bumi JOHOR'
hak hak hak..
dari pkul 5.30ptg smpai kul 10mlm baru smpai jOhor
di rumah abang di gelang patah..
fuhhh... saket montot beb duk dlam keta 5jam..
nie smua salah keta yang meragam maybe akibat dicerai talak 14.5
isk isk isk.. ari tuh check ok jerk
ble da sparuh jalan tetiba ja bergegar tpi
alhamdulillah smpai gak kat sni..

aku mencium bumi Johor start mlam nie smpai petang ahad
then balek kL balek..
hak hak hak...

misi aku seterusnya di Perlis, Sabah dan Sarawak..
tinggal 3 lagi tempat yang blum aku jejakkan kaki..
agak2 ble la aku dpat ke Sabah dan Sarawak ekk..
harap2 dpat sponser dari KBS laju la aku smpai sane
hahahaha.. Memmm oOoooOooo Memmm..
ble nak buat program kat kinabalu ?
hahaha.. nak melancong free ja keje aku nie..
hik hik hik..

p/s.... ada orang nak sponser aku panjang gunung kinabalu x ?
hik hik hik..

Wednesday, December 15, 2010

Orang Dah Meninggal Sms Orang Hidup ?

38

tOyOl main sms bley ?

petang semalam aku terdengar mak aku membace sesuatu seperti mengeja
aku pown tnye la ape yang di bace..
pastu dia terus serahkan hp dia utk aku bace

mula2 bace nak tergelak p0wn ada...
mane taknya tergelak si bodoh p0wn dah cuba nak menipu.
isk isk isk..

sms yang diterima mak aku...
"top upkan ayah kredit mexis 50RM di nombor barunya
0178936809 ayah lagi ada masalah kat balai police.
tak paya cell.sekejab ayah cell."
dari : +6285217245008

untuk pengetahuan si bodoh tuh.. ayah mak aku dah meninggal dunia...
dan untuk pengetahuan si bodoh tuh lagi orang malaysia
tak panggil 50RM tetapi RM50..
dan sememangnya bodoh ble dia taep cell dan bukannya call...
maxis la bodoh bkan mexis..

disebabkan aku banyak kredit so aku p0wn membalas sms tersebut
"ayah duduk la dekat balai polis tuh..
hidup p0wn menyusahkan orang ja kan..."

p/s... ORANG BODOH p0wn dah pandai nak cuba menipu
so kita orang yang pandai kna lebih berhati²..

Tuesday, December 14, 2010

Pertandingan Battle Of the Band di Pandan Jaya

4

Pertandingan Battle Of the Band

Jom ramai2 saksikan pertandingan under pemuda pandan
datang jangan tak datang
(hadapan LRT Pandan Indah)

contact no yang diberi jgan dok tanye aku
coz aku x kenai p0wn sape diaorg :)
hik hik hik..

p/s... ada tak pertandingan nyanyi lagu sekolah ?
nak try join gak..

Monday, December 13, 2010

gaMbar AbgferOz yaNg bOwink di Jom hEbOh Stadium bUkit Jalil

9

penutup jom heboh kali nie macam bowink ja..
xbyak barang yang dijual.. jualan baju dan aksesori p0wn dah kureng..
gerai2 kebanyakkan menjual benda yang sama ja..
+ makanan dan minuman yang mahal berbanding
pasar mlam...(air kelapa rase air kosong ja.. + air gula..)

p/s... kwan aku segan, xm0h tangkap gmbar dngan aku
dia kate dia x ensem..
bagi aku ensem tuh bkan letak pada paras rupe
tapi letak pada hati kita..
(padahal dia ensem)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More