Tuesday, August 31, 2010

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia Ke-53

8

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-53

Disaat kita menyambut kemerdekaan ke 53 masih ramai lagi
rakyat Malaysia yang masih blum merdeka...
masih ramai yang perlu bimbingan bagi memerdekakan diri
mereka dari minda penjajah....

diharap kemerdekaan yang telah kita kecapi selama 53thn nie
dapat di kekalkan selamanya...

MERDEKA MERDEKA MERDEKA...

p/s... ya allahhh... selamatkanlah negara Malaysia dari
sebarang bentuk penjajahan...
aminn....

Friday, August 27, 2010

Disaat Menyambut Kemerdekaan ke-53 di bulan Ramadhan..

12

Tema Hari Kemerdekaan ke-53
1Malaysia Menjana Transformasi

tidak sampai seminggu lagi negara kita akan menyambut
hari kemerdekaan ke 53 di bulan ramadhan
yang mulia ini ada saja berita2 yang tidak disedap
didengari dari seberang..
berita yang dimaksudkan adalah pembakaran jalur gemilang
 ngara kita iaitu bendera Malaysia...

isk isk isk...
kejamkah negara kita sampai bendera kita dibakar
disaat kita ingin menyambut hari kemerdekaan ngara kita...
bukankah kita bersaudara ? bukankah kita berjiran ?
dimanakah sifat sabar mereka dibulan ramadhan ini ?
bukankah kita dituntut agar bersabar dan berbuat baik di
bulan yang mulia ini....

bagi membantu mereka² ini lebih bersyukur dan bersabar
dalam mengharungi hidup di masa hadapan..
 aku akan BOIKOT
ape saje dari Indonesia..
bukan tanda PROTES atau DENDAM
cuba sebagai ingatan dan pngajaran
jiran, saudara dan kawan...

Bersahabat selagi bolehh...
Bersyukur selagi cukup...
Beringat selagi hidup...


p/s.... say no more to music and filem from indonesia
Bye Bye Bye...

Monday, August 23, 2010

Mencari Sinar Ramadhan...

9

Ramadhan Datang Lagi...

dah hampir sparuh bulan ramadhan kita berpuasa
akan tetapi ramadhan ini tidak dirasai kemeriahannya seperti
ramadhan sebelum ini...
adakah ramadhan tahun ini tidak bermakna ??
atau kita sudah melupakan erti ramadhan itu sendiri ??

waktu aku meronda2 di KL
aku nmpak mcam2 permandangan yang tak indah di bulan ramadhan..
orang islam(lelaki) yang isap rokok dengan selamber tepi banggunan,
yang minum dalam kereta, yang makan gula2(konon2 orang x prasan)
adushhh... sedey2.. kemana ilangnya sifat malu sesama islam ?
sedangkan saudara2 islam mereka ini sedang berpuasa sebaliknya
mereka dengan tidak reti malu selamber yaya makan...

yang perempuan selamber jalan bwa bekal KFC pukul 10 pagi
konon2 cuti puasa... kalu iya p0wn cuti..
tak payah la dok tayang
yang anda dapat CUTI utk berpuasa..

fuhhh... mcam2 lagi karenah kita bley lihat pada ramadhan ini..
adakah kita umat akhir zaman ??
isk isk isk..

p/s... beringat ingat lah kita sesame islam...

Sunday, August 22, 2010

2nd GMUN 2010

3

2nd Global Model United Nation at PWTC, Malaysia

fuhhhh... selesai juga akhirnya tugas aku sebagai volunteer di
program GMUN, Malaysia sebagai tuan rumah...
program yang berlangsung dari 11-19 August nie mmang besh..
lebey 400 wakil peserta dari lebih 100 buah negara United Nation
mengambil bahagian dalam program ini dan aku berasa bertuah dpat
menjadi salah seorang daripada 80 orang volunteer terpilih
dari serata Malaysia...

Walaupun letih melayan karenah wakil2 dari ngara UN
sehingga 2 ke 3 pagi.. tp aku tetap seronok
membawa mereka pusing2 Kuala Lumpur
melihat ngara ku tercinta..
kerana aku bangga jadi anak Malaysia...

p/s... letey bebb tpi... puase tetap puase...
korank puase tak ??

Tuesday, August 17, 2010

Video 2010 Terbaik 3gp

7


Video Lawak Ramadhan...
diharap korank terhibur dngan video ini...
selamat berpuasa....

p/s.... puasa beb jangan tak puasa...

Saturday, August 14, 2010

GMUN 2010

4

Global Model United Nations

2010 - Malaysia dipilih menjadi tuan rumah bagi persidangan
GMUN - Global Model United Nations.
Persidangan ini berlangsung dari 14-18 ogos bertempat di PWTC

p/s... aku bertugas volunteer di sana...
curi tulang post entry pendek :)

Tuesday, August 10, 2010

abgferOz yang seNget

10


abgferOz yang Senget

video ini saje aku post utk hiburan dan tatapan kwan2 blogger
video ini lambang kesengetan diriku..
ahaks..
diharap anda semua terhibur dan sentiasa
tersenyum pabila menonton video ini..
slamat menonton...
 
p/s... please do not try this at home
at office can :)~

Sunday, August 8, 2010

09 Ogos hAppY bIrthdaY abgFerOz

23

Alhamdulillahhh.....

akhirnya hari senget ku tiba lagi...
esOk genap 22thn aku dilahirkan di muka bumi ini...
syukur aku masih lagi bernafas dan terus lagi bernafas...
terima kasih diucapkan kepada semua yang telah wish awal
dan bakal wishh.. bgi yang tak wish tuh
aku ceraikan dia dengan talak 14.6
huk huk huk...
nangis 3saat..

beberapa hari nie bz sket xdpat nak online gulink2 dalam
blog korank2.. so mintak maap eyhhh
anyway thx utk yang sudi2 singgah skodeng sini..

p/s... aku nak hadiah banglo + bmw bley x ??

Thursday, August 5, 2010

peNdapat aNda diperlukan disini

18

Idea Luahan si Mohamad ....... bin ......

semua orang ingin meluahkan idea yang kunun2 nya bernas..
tetapi pernah kah kita berfikir akan kesan or akibat sekiranya idea
yang kita berikan itu diguna pakai... ?

dari mana kita mendapat idea itu sendiri akan
menyumbang ke arah mana hasil itu akan pergi...
bacaan yang baik akan menghasilkan idea yang baik dan sebaliknya..

baca petikan yang aku printscreen dari salah satu
forum pemes di Malaysia dan nyatakan pendapat anda tentang
petikan tersebut...

p/s... luahan anda dihargaii....

Wednesday, August 4, 2010

Buaya Tembaga di Port Dickson

10

TELUK KEMANG 2 Ogos - Bangkai seekor buaya tembaga
berukuran 5.48 meter dan seberat hampir 1 tan ditemui di
Pantai Ixora, Tanjung Agas, Port Dickson.

Penemuan itu menggemparkan penduduk sekitar yang
sebelum ini yang hanya mendengar khabar angin
mengenai kehadiran reptilia itu di pantai berkenaan
sehingga bangkai haiwan itu ditemui terdampar
berhampiran Kolej Uniti Pasir Panjang kira2 pukul 12:45 tengah hari..

Ini adalah gmbar aku bersama team MPOB di Port Dickson
blan 7 hari tuhh... isk isk isk..
seram sejuk denn xsmpai sblan buaya plak yg muncull..
fuhh naseb baek.. program kat PD harituh berjalan lancar
tanpa Buaya tembaga...
syukurr... alhamdulillahhh...
mintak di jauhkann...

p/s... buaya tuh puasa sunat kowt time kitaorg pergi...
ahaks...

Tuesday, August 3, 2010

Tips Untuk Anak Yang Terlalu Kurus

11

Tips Anak terlalu kurus

Kajian mendapati individu terlalu kurus mempunyai daya ketahanan
badan yang lemah dan menyebabkan mereka mudah mendapat
jangkitan dan lambat sembuh jika sakit...

Bagi Ibubapa yang mempunyai anak terlalu kurus
mereka dinasihatkan mendapatkan nasihat doktor atau pakar
pemakanan bagi mengatasi masalah itu...

Sedikit Tips utk anak yang terlalu kurus
* Masak makanan kesukaan anak. sekiranya mereka tidak suka sayur.
hiris halus atau kisar sayur utk dicampurkan dalam masakan
* Sediakan makanan seimbang yang mengandungi protein,
khabohidrat dan lemak.
* Galakan anak makan makanan yang tinggi kandungan kalori, vitamin
dan mineral.
* Galakkan anak meminum susu.
* Elak menyediakan minuman atau snek setengah jam
sebelum waktu makan bagi mengelakkan
selera makan anak terjejas.
* Jus buah baik untuk menambah pengambilan kalori anak
* Rangsang anak untuk makan yogurt, bkan saja enak
bahkan kaya dengan probiotik utk merangsang pertumbuhan
bakteria baik dalam usus.
* Ajak anak utk beriadah kerana aktiviti ini mampu
merangsang selera makan mereka.
* Tutup televisyen ketika makan kerana mampu
membantutkan selera makan mereka.
* Kurangkan Snek tidak berkhasiat di dalam rumah
(gula-gula, minuman berkarbonat)

p/s... semoga anak anda sihat2 selalu...

Monday, August 2, 2010

akU caMeraMan pArt tiMe..

10

Sony Alpha A200 10_2MP Digital SLR Camera

alhamdulillahhh... selesai gak majlis kawen adik kawan ku
setelah 3 hari berkhemah kat shah alam....

fuhhh... mmg besh gak pusing2 kat shah alam smpai sesat2
jalan dia yang putar belit memeningkan kepla...
naseb baek la ada kwan yang pakar jalan kat sana..
hik hik hik...

besh juga jadi cameraman time kenduri kawen nie..
walaupun camera nie pinjam tp da terasa mcam sndiri pnye..
hik hik hik.. ada awek suruh tlong tngkapkan gmbar..
disebabkan aku rapat dngan pngantin so dpat la tngkap gmbar
yang menarik2.. hik hik hik..
bkan saja gmbar pengantin gmbar awek2 cute kat kenduri
p0wn aku tngkap siap ada yang posing2 lagi..
hahahaha ngamuk la tuan pnye camera tuhh...

fuhhhh.. aku da terpikat kat camera dia..
habis la lepas nie aku nak kna beli camera 1
nuffnang tlong kasi buffered nak beli kamera
hahahahaha...

p/s...sempat gak aku promote diri time kenduri
karaoke lagu wali band - cari jodoh

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More