Wednesday, June 30, 2010

Hide And Show html Code

5

1. log in to blogger.com
2. click at design
3. add gadget
4. html
5. copy and paste this code
6. do edit url and topic in that code

<div style="margin: 10px 30px 20px;" align="center">
<div class="smallfont" style="margin-bottom: 2px;"> <input value="Open Saseme.." style="margin: 0px; padding: 0px; width: 120px; font-size: 13px;" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[1].getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[0].style.display != &#39;&#39;) { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[1].getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[0].style.display = &#39;&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Closed Saseme..&#39;; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[1].getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[0].style.display = &#39;none&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;skOdeNg tUtOriaL&#39;; }" type="button" />
</div>
<div class="alt2" style="border: 1px inset; margin: 0px; padding: 15px;">
<div style="display: none;">
<a href="url topic" target="_blank"><b>tOpic</b></a><br />
<a href="url topic" target="_blank"><u>tOpic</u></a><br /></div></div><a href="http://jiwarosak.blogspot.com/2010/06/hide-and-show-html-code.html" target="_blank"><small>get this code</small></a>

Monday, June 28, 2010

prOjek sungai cOngkak 3gp

10

fuhhhhh... letey nyer... pagi2 lagi dah kna kluar programs
kat langat isk isk isk...
lepas programs pergi plak reunion form6 pria2 terhebat smkdl
hak hak hak..
ngeee beshh gak dpat bbQ mkan ayam berempah dngan sosej
kat sungai congkak nie... yg xbesh nye ada barang lupe bwakk..
minyak xbwa xpe la.. ini mancis p0wn x bwa.. nak bkar pkai ape beb ?
pkai batu sungai ? aahhaha 3 thun p0wn x nyala beb..
al maklum la smua x isap rokok so xda la manciss..
terpaksa lew pusing2 pinjam orang pnye hahahaha..
naseb baek ada.. kalu x ayam berempah tuh duduk dlam plastik la...

agak2 sejam gak lew nak panggang ayam dngan sosej tuh..
pekena plak dngan sos.. fuuhh... mantapp..
dalam kul 3 elok2 nak balek hujan plak..
isk isk isk... mandi lew dlam hujan..
dekat2 kul 6 baru smpai rumah...
fuhhh demam bebbb mandi hujan nie..
Uwaaaa... kesian kan kan ... ?
isk isk isk...

p/s... uwaaaaa demam tdo dlu....

Saturday, June 26, 2010

Special mOuse cUrsOrs

16

akhirnya aku share gak benda yg aku syang nie..
special mouse cursors bentuk ekor unta ahaks..
dlu bkan aku xnak share tp xjmpa code utk display
html yg pnjang2 gedabak nie...
ble dah rmai sngat yg mintak so aku cari la gak ..

<style type="text/css">
#outerCircleText {
font-style: italic;
font-weight: bold;
font-family: 'comic sans ms', verdana, arial;
color: #2222EE;

position: absolute;top: 0;left: 0;z-index: 3000;cursor: default;}
#outerCircleText div {position: relative;}
#outerCircleText div div {position: absolute;top: 0;left: 0;text-align: center;}

</style>
<script type="text/javascript">
;(function(){
var msg = "WeLcomE tO AbgFeroZ Blog InC.!";
var size = 24;
var circleY = 0.75; var circleX = 2;
var letter_spacing = 5;
var diameter = 10;
var rotation = 0.4;
var speed = 0.3;
if (!window.addEventListener && !window.attachEvent || !document.createElement) return;
msg = msg.split('');
var n = msg.length - 1, a = Math.round(size * diameter * 0.208333), currStep = 20,
ymouse = a * circleY + 20, xmouse = a * circleX + 20, y = [], x = [], Y = [], X = [],
o = document.createElement('div'), oi = document.createElement('div'),
b = document.compatMode && document.compatMode != "BackCompat"? document.documentElement : document.body,

mouse = function(e){
 e = e || window.event;
 ymouse = !isNaN(e.pageY)? e.pageY : e.clientY; // y-position
 xmouse = !isNaN(e.pageX)? e.pageX : e.clientX; // x-position
},

makecircle = function(){ // rotation/positioning
 if(init.nopy){
  o.style.top = (b || document.body).scrollTop + 'px';
  o.style.left = (b || document.body).scrollLeft + 'px';
 };
 currStep -= rotation;
 for (var d, i = n; i > -1; --i){ // makes the circle
  d = document.getElementById('iemsg' + i).style;
  d.top = Math.round(y[i] + a * Math.sin((currStep + i) / letter_spacing) * circleY - 15) + 'px';
  d.left = Math.round(x[i] + a * Math.cos((currStep + i) / letter_spacing) * circleX) + 'px';
 };
},

drag = function(){ // makes the resistance
 y[0] = Y[0] += (ymouse - Y[0]) * speed;
 x[0] = X[0] += (xmouse - 20 - X[0]) * speed;
 for (var i = n; i > 0; --i){
  y[i] = Y[i] += (y[i-1] - Y[i]) * speed;
  x[i] = X[i] += (x[i-1] - X[i]) * speed;
 };
 makecircle();
},

init = function(){ // appends message divs, & sets initial values for positioning arrays
 if(!isNaN(window.pageYOffset)){
  ymouse += window.pageYOffset;
  xmouse += window.pageXOffset;
 } else init.nopy = true;
 for (var d, i = n; i > -1; --i){
  d = document.createElement('div'); d.id = 'iemsg' + i;
  d.style.height = d.style.width = a + 'px';
  d.appendChild(document.createTextNode(msg[i]));
  oi.appendChild(d); y[i] = x[i] = Y[i] = X[i] = 0;
 };
 o.appendChild(oi); document.body.appendChild(o);
 setInterval(drag, 25);
},

ascroll = function(){
 ymouse += window.pageYOffset;
 xmouse += window.pageXOffset;
 window.removeEventListener('scroll', ascroll, false);
};

o.id = 'outerCircleText'; o.style.fontSize = size + 'px';

if (window.addEventListener){
 window.addEventListener('load', init, false);
 document.addEventListener('mouseover', mouse, false);
 document.addEventListener('mousemove', mouse, false);
  if (/Apple/.test(navigator.vendor))
   window.addEventListener('scroll', ascroll, false);
}
else if (window.attachEvent){
 window.attachEvent('onload', init);
 document.attachEvent('onmousemove', mouse);
};

})();

</script>




p/s... jangan mrajuk2 lagi okeyyhhh....

Friday, June 25, 2010

How to Transfer Old Blog to New Blog

13

1st. Log in to your old blog
2. Click Design/Layouts and add gadget
3. click Html and add this code at top as picture shows
4. paste code below and do change my url jiwarosak.blogspot.com
to your new blog

<script language="javascript" type="text/javascript">
     <!--
    window.location="http://www.jiwarosak.blogspot.com";
     // -->
 </script>


p/s... kalu x paham bley tnye.. kalu x jadi inform balek ok :)

Thursday, June 24, 2010

www.jiwarosak.blogspot.com

4


hahahaah.. ini lah info blog aku yang senget..
tak tau brapa bulan dia x update...
siap ada harga lagi..
$2,980 usd lagii
kah kah kah.. siapa nak beli ??
cepat2 hik hik...

google rank aku mcam nak jatuh ja ble tukar
nofollow kepada dofollow blog
isk isk isk.. siapa la yang ajak aku tukar nie...
ngeee... aduyai...

xkesah laaa jnji rock :)

sekiranya anda ingin info yang sama mcam aku dpat
anda bley try search di google : jiwarosak.blogspot.com
google akan show website yg aku search menda alah nie
hik hik hik aku lupe web dia.. byk sngat tadi aku skodeng :)

GoOgle.cOm Info / Server Location

1

GoogLe.Com Worth aNd raNk
GooGLe.cOM TraffiC / BackLinks
Google.Com Server Location

Top 5 world ranking website

Wednesday, June 23, 2010

siMpLe Tutorial : Text di Comment bOx

6

Tutorial Ini Simple Ja Untuk blogger2 baru dan yang x jumpa2 lagi...

1. Log in to blogger.com
2. click setting
3. click on comments
4. Tinggalkan text/ucapan anda sperti dibwah.. 
Comment Form Message


5. Save dan SIAP..

p/s... senang kan ??

Jadual Perlawanan Piala Dunia FIFA 2010 Tv1

6

FIFA WORLD CUP 2010 South Africa

Jadual Perlawanan Piala Dunia FIFA 2010 Tv1


p/s... slamat menonton.. jgan smpai lewat pergi keje sudaa.. :)

Tuesday, June 22, 2010

Penjara Pudu Dirobohkan...

15

Sejarah Penjara Pudu
Penjara Pudu atau dahulunya dikenali sebagai Pudu Goal terletak
di Jalan Hang Tuah mula dibina pada tahun 1891 di atas tanah seluas 10 hektar.
Pembinaan penjara tersebut telah dibuat secara berperingkat dan
telah siap sepenuhnya pada tahun 1895.
Penjara yang banyak menceritakan kisah suka duka kepada jabatan ini
telah mencatat rekod kerana muralnya yang menghadap
Jalan Pudu dan Jalan Hang Tuah merupakan mural terpanjang di dunia
iaitu sepanjang 384 meter dan tinggi 4.5 meter
telah dilukis oleh banduan dengan menggunakan 2,000 liter cat
Tembok Penjara Pudu sepanjang 300 meter akan dirobohkan
bagi membolehkan kerja pelebaran dan laluan bawah tanah Jalan Pudu dilakukan,
bermula 20 hingga 23 Jun ini.
Pembinaan laluan bawah tanah ini adalah alternatif yang menghubungkan jalan
Pudu Raya ke Cheras dan dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas
yang sering berlaku di Jalan Hang Tuah.


p/s... rase sayang plak x pernah masuk utk lihat peninggalan sejarah
di tengah bandar...

Monday, June 21, 2010

Kemarau Panjang Berakhir...

3

Nestle Coffee Mate Loves SS Buffered Nuffnang
Kemarau panjang yang kufikirkan hingga ke akhir tahun
akhirnya tamat juga...

akhirnya nestle coffee sudi juga meminang aku blog aku..
usha aku meningkatkan traffic sempoi 100-250 akhirnya berhasil
apabila blog aku skali lagi dipinang setelah di ceraikan pada
april lalu dengan talak Rm2.50 shaja...

kini blog aku telah dpat tunang baru dan berjanji akan
meningkatkan kutu mutu blog aku bagi
bersiap sedia menerima istwo isthree dan isfour

p/s... kalu dpat smpai isten cantik gak.. bley kaya beb..
hik hik hik...

Janda Terbaik 3gp

9

Janda Terbaek Dari Ladang 3gp
huk huk huk...

KUALA TERENGGANU, 20 Jun — Dua wanita yang berstatus janda
menyembunyikan 20 botol dadah di dalam coli ketika polis membuat serbuan
di di hadapan tandas awam stesen bas
Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) di sini.

Seorang daripada wanita itu berumur 43 tahun mempunyai
empat orang anak dan cucu, beralamat di Rantau Panjang, Kelantan
manakala seorang lagi berumur 30 tahun beranak satu dari Kuala Lumpur.


ape kes janda kna tangkap bwak dadah dalam coli...
dah xda keje lain ?? orang lain sibuk2 menaikkan nama baik janda
yang sentiasa panas di mata umum...
diaorg dengan selamber nyer masukkan dadah dalam coli...
aduyaiii...
mcam2 cara nak cepat jadi kaya...
last2 kna tangkap dok cangkung dlam lokap la jwabnye..

p/s... x smua janda jahat... byak yg baek2..
kalu x caye pergi kat janda baik, pahang
smua baek2 beb.. :)

Sunday, June 20, 2010

Selamat Hari Bapa @ Ayah @ Dad @ Papa @

9

Jeng Jeng Jeng...
Inilah Bos Besar Famly aku...
fuhhh garang beb sarjan misai p0wn takot...
ahaks...

Selamat Hari Bapa diucapkan Kepada Othman Bin Yusoff
Selamat Hari Bapa yang ke 24thn...
yeyyy.. your da best dad ever...
thanks for everything...


p/s... hari ibu ramai yg post tp hari bapa mcam dilupakan...
blogger ape kes ?? lupe ka ??

Saturday, June 19, 2010

akU yaNg meNghilaNg @ MenyuMpit

16

aku yang menghilang 2 hari menjalankan tugas...
fuhhh akhirnya hbis juga tugas aku...
aku tau korang rindu aku so xbley la aku menghilang lame2..
nnti ada plak yang mrajukkk..
hahahahaha...
prasan seketikaa...

aku rase 2 hari macam panas jaa..
xtau la knapa bertugas membuatkan aku panas atau
sememangnya hari yg panas...
fuhhh tp aktiviti mmg beshh yang aku paling minat menyumpit..
lepas siap tugas aku trus aku menyemak di tempat menyumpit
al maklum la x pernah menyumpitt...
byk plak awek cute2 yang join...
mane la tau dpat menyumpit anak dara orang kowt2
trus masuk minang ka...
hik hik hik...

aduyaii balek2 programs tgok2 traffic 50uv 60uv jaa..
isk isk isk.. traffic aku x stabil lagi nie...
Uwaaaaa.... kalu tinggal seminggu nie..
agak2 10uv ja kowt..
nak kna ejas lagi pakcik google nie
kasi sumbat traffic banyak sket... isk isk isk..
ape2 pown aku tetap berterima kasih kepada
yang sudi singgah blog aku yang senget nie :)
thanks guys

p/s... ada x blogger2 cute yang sudi di sumpit oleh akuu..

Wednesday, June 16, 2010

Simple Marquee Html Code

15

Simple Marquee Html Code
AbgFeroZ eNseM


AbgFeroZ cUte


AbgFeroZ seNgaL


AbgFeroZ Sakai



AbgFeroZ tOkCik


 Selamat Mencuba


Sekiranya Ingin Gambar Bergerak dan bukannya Text
gantikan Text cth: AbgFeroZ eNceM kepada Code Di bwah..

Tuesday, June 15, 2010

Video Awek Bertudung Terlampau 3gp

10


Video Awek Bertudung Terlampau 3gp
video ini aku jumpa kat youtube dan terus terpikat lalu aku
lamar video ini ke blog aku....
Video nie memang besh tip top rugi kalu x tgok...
terbaek dari ladang
diharap korang terhibur dengan video ini...

p/s... video ini luahan dari orang yang sedang
mencari perempuan utk di buat bini
ahakss...

Monday, June 14, 2010

Top Password Yang Sering kali digunakan...

13

anda seorang pelupa ?
ingin password yang senang diingati ?
berhati hati lah kerana password ini telah di listkan
antara top password yang selalu digunakan...

kepada mereka yang menggunakan password di atas diharap
mereka tukar segera password mereka...
akaun anda mungkin akan di hack atau di takeover oleh
sesiapa sahaja yang berniat jahat...

Amaran ini di taja oleh Spender CapAyaM AbgFeroZ

p/s... beringat sebelum kena :)

TraffiC @ Referrer By Nuffnang

6

Inilah traffic blog aku yang tidak menentu hari2..
akibat kemalasan aku nak blogwalking so traffic aku p0wn mcam tangga
ngeeee... 229 adalah rekod baru unique visitor blog aku
hik hik hik.. dalam mlas2 p0wn dpat gak rekod baru
smua nie krana kempen yang aku perkenalkan..
kempen nie byk membantu traffic aku hari2
kdang2 10, 20, 30 dan paling tinggi 40 visitor sehari..

ini adalah jumlah visitor aku dalam seminggu bagi kempen
yang aku jalankan....


1,2,3 dan 4 adalah traffic hasil dari kempen aku...
kepada yang berminat untuk cuba anda bley try click sini..

p/s.. aku tau traffic blog aku rendah jerr..
kempen ini utk tambah traffic korank bgi yang
malas blogwalking hari2

Sunday, June 13, 2010

Pengawal Keselamatan Kempunan Lagi...

5

Kerja mereka bergadai nyawa tp gaji yg diterima
tidak setimpal dngan apa yang bakal mereka hadapi...
itulah nasib yang menimpa pengawal keselamatan di Malaysia
dengan basic yang tidak wajar Rm400-Rm500 sebulan
mereka terus bekerja untuk menyara keluarga..

Cerita punya cerita, gaji yang dijanjikan pada pengawal keselamatan
basic Rm1100 yang bakal di laksanakan pada 1 julai ini
di tunda pada tarikh yang tidak di nyatakan...
sampai bilakah mereka harus menanti.. ?
bagi warga asing basic yang sedia ada sudah mencukupi
tetapi bagi warganegara Malaysia yang berkeluarga
tambahan lagi harga barang yang tidak menentu ia
cukup membebankan....

Diharapkan agar pihak swasta dan pihak kerajaan dpat
mengatasi masalah yg ada bagi membolehkan pengawal keselamatan
menerima gaji yang setimpal dengan kerja mereka..

p/s... ada kerja kosong x ??
aku nak Manager or CEO SAHAJA (O.o)

Rumah Kawan ku Di GEGAR ...

10

inikah rupa orang yg gegar rumah kwan aku ?
tag kpd si otomen
saje tag gmbar otomen buruk2 hahaha...

aduyaii tgah sedap blogging smalam dpat calling plak..
knape ek time2 nak maghrib dpat calling ? rupe2 nye rumah
kwan den prempuan kna gegar..
kalu laki mmg x pergi beb settle sndiri la..
hahahaha...
aduyaii.. ape da nak gegar p0wn biar la petang2 sket ka
ini time dekat2 maghrib plak dia gegar terpaksa aku bergegas
ke taman perdana bagi mnyelamatkan keadaann.. smua salah si otomen
ponteng tugas bkan nak tlong org dlam kesusahan..
isk isk isk...
ble aku sampai xda orang sunyi ja kwsan rumah dia..
mcam ok jerk.. ada orang nak ngusik kowt or nak ngorat
xtau la or maybe ntah2 diaorg ngigau kowt..
skill baru nak ngorat goncang kuat2 pagar awek tuh
hik hik hik..
syukur la xda ape2..
fuhhh... tgok ari nie plak ada x yg gegar...
kalu ada gegar lagi terpaksa lew call otomen, Bomba, polis ka..

p/s... balek kul 10.30mlm.. kul 11mlm baru dpat makan.
aduyaiii lapar tuh beb.. dari kul 9pgi mkan smpai kul 11mlm
baru mkan blekk...

Saturday, June 12, 2010

Can You Beat Messi's Speed

4


Every Team Needs Light Speed, and we want YOU to demonstrate
just how fast you are! Our newly launched F50 adizero is the lightest boot
ever made by adidas, but we want you to experience it for yourselves
when you guys play football with them!
adidas is bringing you the F50 adizero Speed Trial,
a football carnival that hypes up the World Cup fever,
so come along and experience just what Fast Football really is!

Event Details:
adidas Mid Valley, Kuala Lumpur - 9th-13th June 2010
Sunway Pyramid, Selangor - 18th-20th June 2010
adidas Pavilion, Kuala Lumpur - 25th-27th June 2010
1Borneo, Sabah & Sarawak - 25th-27th June 2010

Friday, June 11, 2010

Siapa Nak Masuk Minang Aku ??

10


hahahaha... besh x topik aku ??
ahaks...
hari nie aku x blogging tpi alhamdulillah traffic blog lancar mcam biase
trima kasih kepada yang mlawat...
pagi tadi slpas solat jumaat aku di jmput utk hadir
dalam upacara akad nikah abg ipar mmber aku yang bermula
pkul 3 ptg di masjid sg besi..
alhamdulillah majlis berjalan lancar dngan
1 lafaz akad ja... fuhh aku plak yg berdebar2 hahaha..
almaklum la orang x kawen lagi... hahaha

ingat lepas majlis nak balek rumah blogging tp
dijmput ke rumah pngantin baru la plak
ada mkan2 skett.. mkan pulut kuning aku..
sedapp beb da lame x rase
nak tambah segan la plak..
hahaha maklum la dara teruna lagii..
hik hik hik...

dalam kul 5.30ptg smua lansai makan...
balekk beb bley blogging..
hahaha tp kesudahan dia terbongkang kekeyangan..
nie baru bley upload gmbar post cerita
fuhhhh.. esok bersanding makan lagi beb
hbis la diet aku..

p/s... esok aku tlong mkankan utk korank ok..
tugas korank mlawat blog aku..
hahahaha...

Thursday, June 10, 2010

Sendiri Punya Blog Sendiri Punya Traffic..

11

Mirul and AbgFeroZ

hahahaha..
pelik tapi benar...
ada juga blogger yang persoalkan traffic blogger lain...
knapa nak sertai terjah dia ?
knapa pkai keyword 3gp ? knapa kna join follower
knapa mesti join contest dia ?

brader lu pikir la sendiri...
xkan orang bikin traffic sndiri p0wn lu nak kecoh2 relax la..
takkan dah xda idea nak bikin traffic kowt ??
takot2 lu xdpat bikin traffic lu bikin gaduh adalahh..

nak traffic free senang ja kalu lu mlas sngat bro..
meh sini aku kasi sikit tips utk kau disebabkan kau mlas nak pkir
sebaliknya kau suke kutuk blog orang laen utk dapatkan traffic..

1. gunakan keywords pemes..
cth: nama2 artis, antivirus free, melayu, malaysia, gosip

2. buat contest.. kalu hadiah kau menarik ramai la yang
visit blog kau siap ada backlinks lagi utk naekkan pagerank blog

3. rajin2 la post entry coz follower kmu akan tau sekiranya
kmu update blog kmu..

4. post benda yang bermanfaat kalu x untuk kamu bermanfaat
utk pelawat2 blog kmu..

5. post tentang tips2 kehidupan.. cth
tips atasi kencing manis, tips elak dari terkena buatan orang
tips yang jarang2 orang post..

6. gunakan kempen aku nie sebagai traffic free..
membantu smbil dpat traffic..

p/s... xsmpai 5minit pnye pkir bro..
nnti kalu ada lagi aku post speacial utk kau :)

Wednesday, June 9, 2010

Tips Meningkatkan Komen Setiap Post aNda..

13

Tips Meningkatkan Komen di Post..
aku tau tidak semua orang dpat komen yg bnyak utk setiap
hasil karya tulisan diaorang tpi kita boleh meningkatkan
komen di setiap karya kita dengan menggunakan tips ini..
aku share2 simple tips yang aku tahu ok..

1st. Tambah Icon comment di kanan tajuk post anda bagi
memudahkan pelawat2 anda mencari tmpat utk di komen...
mcam mane nak tukar ?
disini aku sediakan caranya...

2nd. Anda Harus tukar page comment anda kepada popup windows..
caranya mudah saja.. pergi ke setting yang berada sebelah layouts
kemudian klick pada Comments dan last skali klick pada
Pop-up windows



3rd. Page yang sama (Setting/Comments)
bawah skali tgok word verification
anda click pada No
knapa anda perlu click NO ?
word verification nie menyusahkan pelawat2 anda xsmua orang
mempuyai internet connection yang laju...
kdang2 kluar kdang2 xkluar perkataan tuh..
saket ati bebb....

4rd. Sekiranya anda blogwalking jangan menggunakan url asas anda..
cuba menggunakan url post terbaru anda cth :

p/s.. kalu ada lagi cara laen bley share2 sini :)
slamat mencuba...

Tuesday, June 8, 2010

Semua Orang Dilahirkan Pandai...

11

ngeee... post ini aku tujukan kepada orang yang rase dia
lebey pandai dari orang lain...
siapa rasa dia pandai cuba angkat pusat...
huk huk huk...
boley ?? xbley ??
smua orang sama ja...
xda yang pandai dan xda yang bodoh..
yang buat2 bodoh ada la kowt...
knapa aku ckap smua orang sama pandai ??
pasal ilmu tuh bukan hanya di sekolah atau di universiti.. ilmu yang
kita perolehi di sekolah dan universiti maybe hanyalah 10%
dari ilmu kehidupan yang harus kita tahu..
byak lagi ilmu yang kita tidak tahu tp orang lain tahu..
contohnya tak semua orang yang belajar di universiti tahu
mcam mana nak mengendalikan kayak tpi.. orang yang belajar
xhbis spm tahu cara kendalikan kayak..

maksudnya disni.. ilmu itu ada dimana2.. cuma kdang2 kita terlampau
taksub untuk jadi pandai tp tidak sedar yang cara bersukan or cara menyikat
rambut juga adalah ilmu..
setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing2..
semua orang dilahirkan dengan kepandaian yang berbeza2
kita hidup sebagai manusia ini saling melengkapi..
ada doktor, ada peguam, ada promoter, ada tukang kutip sampah,
ada tukang buat jalan... kalu salah satu xda maka hidup ini mcam
x lengkap.. tp ada sesetngah orang yang bodoh sombong
pikir diaorg bley hidup sndiri..
bolehh memang bolehh.. tp tempah keranda awal2 laa..
tiap2 hari lepas balik kerja duduk dalam keranda tkot nnti
xda orang plak yang nak tanam.. al maklum la.. kita xtau
ble kita akan mati...

so berbaik2 la dngan smua orang xkira la orang itu kerja
gali longkang ka, kutip sampah ka, angkat barang ka..
sbenarnya byk pngalaman atau iktibar yang kita
dpat belajar dari diaorg ini... dan mungkin satu hari nnti
diaorg inilah yang akan membantu anda ble anda dlam kesusahan...

p/s.. ada yang nak kawan dngan aku x ??
kalu nak kawan blanje aku kfc :)~

Monday, June 7, 2010

blOgger SI PENCURI traffic

15

nie la rupa si pencuri traffic aku tuh...
aduyaii letih aku dok pikir ape la nak di post hari nie untuk tatapan
blogger2 yang melawat.. akhir nye aku buat la kputusan utk
post Test blOg Speed baru nak merasai traffic yg mendadak dan
online users xturun2 5-10 orang slama beberapa jam dah ada
blogger post sama widget dngan aku..
isk isk isk.. aku baru ingat nak biarkan post nie
slama 2 hari utk tatapan pelawat tpi dah ada yang tiru plak..

aku tau la korang ambik widget nie dari website asal dia..
tpi korang dpat idea dari sini kan ?? bkan aku xtau ip korang kluar
nuffnang, cbox, referral byk tmpat bley check...

sbenarnya aku x kesah korang nak post bendalah nie pasal
aku dpat p0wn dari mmber2 juga.. tp kalu ye p0wn..
respek2 la blogger yang kureng idea nak post..
biarkanla post tuh berlalu sehari ke dua hari ke
lepas tuh korang nak post xkesah lew..
nie aku post korang p0wn nak gakk..
time2 tuh plakk..

p/s.. kalu sorang xpe lagi nie smpai 2 orang aku detect..
yg aku x detect xtau la brape rmai lagi...
la la laa...

Sunday, June 6, 2010

teSt yOur blOg sPeeD

42

Anda Boleh Perbandingkan Url Anda Dengan Rakan2 Anda
sehingga 10 Url.. Page Load bergantung kepada links
gambar2 dan video dalam blog anda.. maybe juga coding2
anda.. kalu terlampau berat anda bley kurengkan widget2
yang tidak digunakan...

Masukkan URL blog (maksimum 10)

(contoh: www.jiwarosak.blogspot.com)





Saturday, June 5, 2010

So dO yOu thiNk yOu caN daNce ?

12

Dentyne ConfiDance

Naaa... Pertandingan dance yang di anjurkan oleh dentyne..
sapew2 pandai menari bley join contest nie.. antakan video
gerakan anda..
Deadline dia 12 Julai 2010...
so kepada yang berminat cepat2 la join....
info bley dpat disni...

aku cume pandai chicken dance ja..
agak2 bley menang x Rm10 000
hahahaha...

p/s... sape2 yang menang share2 dngan aku ok...
kalu x menang blanje aku kfc dah la..
hik hik hik...

So Do You Think You Can Dance.. ?

Friday, June 4, 2010

Blogger Search Widget

2

Log In to Blogger.com
Click at Layouts=> add Gadget=> Html

Paste This Code

 Change to your blog Url : action="http://jiwarosak.blogspot.com/search

widget ini bagi membantu pelawat2 blog anda mencari
sesuatu di blog anda :)

p/s.. slamat mencuba :)
jgan lupe komen..

Thursday, June 3, 2010

Cek Dari Nuffnang Sdn Bhd @ Post Ke- 200

12

ngeee....knape hari ini aku gembira ?? pasal
ini merupakan post aku yang ke-200 dan
pasal hari nie aku dpat cek bkan 1
tp 2 cek dari sampul berbeza dari nuffnang sdn bhd...

penantian itu satu penyiksaan tetapi
pemberian itu satu kepastian...
kepastian ape ek ??
kepastian bhawa mmg nuffnang byar sperti yg dijanjikan....
hik hik hik.. mekaceh nuffnang syg lebey..
hak hak hak..

kepada polis2 traffic yg melawat blog aku slalu
di ucapkan trima kasih untuk anda...
malam nie bley la anda smua
 MIMPI aku blanje kfC
hik hik hik..

p/s... sape dpat lebey dripda aku jgan kecoh2
nnti aku jeles...

Blogger Top Post Comment Widget

6

Blogger Top Post Comment Widget
Log In to Blogger.com
Click at ==> layouts ==> add gadget ==> html
then paste this code
Download di Sini


Change to Your blog : YourBlogUrl=http://www.jiwarosak.blogspot.com
Count Of Post : &ShowHowMany=10
for moving widget code copy and paste this before that code

p/s... komen2 sini la utk rujukkan blogger lainn..

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More