Saturday, January 30, 2010

Tinggalkan Links dngan Nama Utk Disave di bLog ku

8

salam... mintak maaf kpda blogger kwan2
abgferoz.blogspot.com 

blogger abgferoz tlah di blog atas sebab2 SENGAL dan
x diketahuai kebenarannya..
so abgferoz.blogspot.com tlah berpindah ke jiwarosak.blogspot.com
kpda mane2 kwn yg telah add abgferoz di links anda
harap tkarkan kalu rajin.. klu malas
xpe lar.. dalam proses request unblock abgferoz walaupun dah
dkat 10 kali anta request tpi harapan still tinggal harapan
agar blogku di unblock dan kembali aktif.. huhuhu...

Tinggalkan Url blOg ANDA dan NAMA aNda utk
di Links kan di blog baru abgferoz

Friday, January 29, 2010

khutbah jumaat

2

fuuhhh... jmaat oohhh.. jumaat...
dalam kul 1ptg tadi aku mcam biase la siap2 pergi masjid dkat kwsn umahh..
dalam kul 1.30 start azan dan khutbah..

khutbah ari nie tajuk dia arak or berkaitan dngan arakkk...
pnye la kusyuk aku dngar pnye dngar...
last2 skali aku dngar statement nie yg buat aku terpikir sjenak..
ape2 yg berkaitan atau saling kait dngan arak adalah haram dan dilaknat
kalu x silap aku lar...
menjual
membeli
menuang
memborong
dan mcam2 agi...

uikss.. menjual ?? mmg la haramm... tp penah x kita pkir..
yg bertugas kat 7eleven kbyakkan nya dalam 75 or 80% adalah
org islam yg dilarang sma skali utk memegang or menjual arak..
then ble bertgas kat 7eleven yg menjual arak bgaimana plak ??
siapa yg akan menjual ?? siapa yg akan mnyentuh arak tersebut utk
masukkan dlam bag plastik ??.. kemusykilan nie membuatkan aku binggung
seketika... adakah salah mreka bekerja di 7 eleven ?? atau salah siapakah ??

renung renungkan lar.. hulurkan pendapat ringankan kepla utk berpkir :)

Wednesday, January 27, 2010

4 Kepala Babi Di Jumpai Di 2 Masjid

3

Fuuhhhh.. blom tamat lagi kes bakar gereja dan surau kni
dtang lagi satu msalah utk krajaan... smua nie mnyusahkan polis...
4 kepala babi ditemui di 2 masjid di kampung medan subuh tadi
selepas jemaah slesai menunaikan solat subuh...

2 kepala babi di jumpai di masjid kg medan beserta rm35 ... dan 2 lagi di masjid 4km
dari masjid kg medan beserta rm35.... adakah ini satu ugutan ?? atau sedekah ??
knapa plak ada kpala babi ?? dan knapa harus letak rm35 ??

sudah2 la rakyat mlaysia oittt.. smpai ble kita nak bergaduh ??
xckup ka dngn usaha kerajaan cuba utk mendamaikan berbilang kaum..
mengeratkan perpaduan... knapa harus berbalah sama sendiri.. sedangkan kita
1 malaysia... atau ada anasir2 luar yg cuba porak perandakan ngara kita ??
hasad dengki ?? maybe.. ekonomi ?? maybe... ape2 p0wn..
kita sbgai rakyat mlaysia harus fikir ke hadapan.. jgan krana panas baran atau
kurang berfikir akan memudaratkan ngara kita sndiri.. dan akhirnya
kita sendiri yg rugi... fikir2 kan larhhh....

Tuesday, January 26, 2010

Facebook usage statistics by country - Dec 31st 2009

1

Facebook usage statistics by quarter for a while now.
Facebook user number growth is still extraordinary and the table below
shows the top 30 countries by number of active Facebook users.


Here are the Top 30 countries with highest number of Facebook users
(31st December 2009 - data from Facebook):

1 USA 101,303,240

2 UK 22,625,300

3 Turkey 16,943,780
 
4 Indonesia 14,681,580

5 France 14,290,700

6 Canada 14,228,460

7 Italy 13,272,760

8 Philippines 8,387,560

9 Spain 7,701,200

10 Australia 7,611,920
..........

19 Malaysia 3,975,640

See More at http://www.nickburcher.com/2009/12/facebook-usage-statistics-by-country.html

Monday, January 25, 2010

40,000 benci Fasha?

0

KUALA LUMPUR: “Sekurang-kurangnya saya tahu masih ramai yang mahu tahu mengenai saya,” kata Fasha Sandha ketika mengulas tindakan pihak tertentu mengumpul pengguna akaun ‘I Hate Fasha Sandha’ (Saya benci Fasha Sandha) di laman sosial, Facebook.
Fasha yang kini sibuk menjalani penggambaran drama bersiri Spa Qistina berkata, tindakan itu tidak menggugat kerjayanya dan dia berterima kasih kepada pihak terbabit kerana masih mahu membicara hal dirinya walaupun berunsur negatif.

“Saya diberitahu, tidak semua melemparkan komen di Facebook itu memburukkan saya tetapi ada yang memberi nasihat atau komen positif mengenai saya.
“Saya yakin tindakan itu tidak akan melunturkan minat orang kepada saya kerana buktinya saya tersenarai juga dalam top 5 untuk Anugerah Bintang Popular yang bakal diadakan tidak lama lagi,” katanya kepada Metro Ahad.
Pemantauan Metro Ahad mendapati paparan ‘I Hate Fasha Sandha’ juga menggunakan gambar profil Fasha ketawa hingga menampakkan lidah pelakon berkenaan bertindik, tetapi tidak dapat ditentukan kesahihan gambar berkenaan.
Berdasarkan kepada info tertera, ‘I Hate Fasha Sandha’ diwujudkan pada 25 Disember tahun lalu dengan misi mengumpul sejuta orang. Setakat ini lebih 40,000 pengguna Facebook menyertai kumpulan itu.
Bilangan itu meningkat dari sehari ke sehari.
Mengulas lebih lanjut, Fasha berkata, dia mengetahui mengenai perkara itu melalui pengurusnya minggu lalu dan dia tidak mahu menuduh sesiapa yang bertanggungjawab mewujudkannya.
“Negara kita ada undang-undang. Jika tindakan itu melampau, mungkin tindakan diambil. Pengurus saya kata mungkin mengambil tindakan mengenainya.
“Baru-baru ini pun pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap orang yang menyalah guna Facebook, pastinya tindakan sama juga boleh diambil,” katanya.
Fasha berkata, walaupun pelbagai kontroversi atau tuduhan dilemparkan terhadapnya, rezeki dalam bidang lakonan tidak terjejas kerana jadualnya sentiasa padat dengan aktiviti lakonan sehingga Mac depan.
Selain Spa Qistina, dia akan menjalani penggambaran satu lagi drama bersiri ‘Dia Atilia’, manakala satu lagi drama lakonannya ‘Bagaikan Sumayyah’ akan ditayangkan di TV3 pada Februari ini.
Sementara itu, pengurus Fasha, Nik Yasmin Nik Abdul Rahman, berkata pihaknya mungkin membuat laporan polis dan mengambil tindakan undang-undang terhadap kewujudan ‘I Hate Fasha Sandha’ kerana menyifatkan ia bertujuan memburukkan imej Fasha.
“Kami akan mendapatkan nasihat pihak yang lebih arif dalam bidang undang-undang untuk mengambil tindakan terhadap pihak tidak bertanggungjawab itu,” katanya.
Dia berkata, Fasha mungkin tidak peduli mengenai perkara itu, tetapi fitnah yang dilemparkan menerusi Facebook itu seharusnya dihentikan.
“Kami masih berbincang dengan pihak pengurusan dan keluarga Fasha mengenai hal ini. Peguam Fasha berkata laporan polis boleh dibuat,” katanya.


Di Petik Dari Harian Metro..

P/s.. Lepas Nie sape plak la yer ??

blogger hina sultan johor ??

0


lOlx..
x ku sangka... brani sungguh blogger2 skrang..
smpaikan sultan p0wn di hina dngan perkataan
MAMPUS dan mcam2 lagi tomahan... dari pihak blogger ....
mahupun pihak ....
bkan 1 pihak tetapi dah mcam2 pihak
buat tohaman demi tomahan...
yang lepas tuh anggap la dah lepas..

sedangkan nabi ampunkan umat..
kan lebey baek kta yg hidup nie memaafkan org
yg telah meninggal dunia..
x kire la apew p0wn dosa mreka terhadap
kita(sekiranya ada)...

Skrang nie aku tgok makin menjadi2..
di facebook, blogger, .net dan mcam2 lagi psal sultan johor
yang tersiar...isk isk isk... xbaek woOooo..
sudah2 lar...
P/s..
Ape2 pOwn.. Marilah Kita Sedekahkan Al-fatihah Kepada
Sultan of Johor Almutawakkil Al-Allah
Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail
Semoga roh baginda di cucuri rahmat dan diletakkan
di kalangan org2 yang beriman...
Aminnn...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More