Suami / Isteri Main Cinta di FacebOok



Berhati² dengan hantu faCebOok

FACEBOOK adalah salah satu khidmat jaringan sosial dan laman web
yang menduduki tempat pertama selepas dilancarkan
pada Februari 2004.

Sekarang ini ia sudah mempunyai lebih 500 juta pengguna
seluruh dunia yang begitu aktif bertukar-tukar maklumat.
Setiap pengguna Facebook akan membentuk profil peribadi sendiri dan
pengguna lain sebagai kawan dan seterusnya akan

Walaupun laman web ini sangat berguna dalam konteks perhubungan sosial,
ia juga mengundang perkara negatif dan penyalahgunaan seperti
pembaziran waktu kerja, menggalakkan perhubungan bebas antara
lelaki dan perempuan, mendedahkan rahsia peribadi dan rumah tangga
kepada umum dan berlaku penipuan.

Ada juga rumah tangga yang hancur akibat hubungan berkenaan.
Begitulah antara cabaran dalam dunia siber sekarang.
Hanya keimanan dapat menangkis pengaruh negatif daripada
menyerap masuk dalam dada umat Islam.


p/s... awasi suami atau isteri anda dari godaan
hantu² faCebOok....


11 comments

TiKa LEh said...

xpyh brlbih2 an kt fb tu..bahaye...

Miela Tahril said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fathiah said...

betol3..... masalah tol la dunia cyber ni... ish

amira said...

haha.. fb ni punca cinta siber meningkat..

Eazy Izzuddin said...

oh FB


Layans~
Blogshop for on9 shopping kat Lovely De' Fashion

AbgFeroZ said...

jgan salahkan fb :)
salahkan diri sndiri..
hik hik hik..

p/s.. awasi suami or isteri anda yang bermain facebook dari godaan antu2 faceboOk...

Rafina Mimi Zairul Murni said...

salam..bukan stakat kat fb je..kat laman2 web sosial lain pun ada gak..dalam blog ni pun ada..huhu..ape nak jadi..utamakan keluarga anda..tetapkan iman..jangan ikut nafsu jahat yg sentiasa membisik..

AbgFeroZ said...

yupss.. mmg byk laman sosial skrang.. tpi yang pemes byk kantoi kat facebook.. isk isk..

p/s... nie smua salah syaitan yg asyik menggoda..

sollehahn said...

sama je macam internet...ada baik, ada buruknya...yang penting, diri sendiri..pandai-pandai la nak bezakan yang mana betul dan salah

Myaby said...

dah malas main fb skang. hihi

June Md Fouzi said...

dh deactivate acc fb da . hehehe

Powered by Blogger.