Header Ads

Kemajuan Diutamakan Rakyat Diketepikan...



Kemajuan Diutamakan Rakyat diketepikan ?

inilah yang bakal berlaku di penempatan aku beberapa
bulan dari sekarang di mana penempatan aku
dan 80 keluarga Melayu lain akan di ambil
oleh pihak² tertentu bagi membina highway
yg konon2nya memudahkan perjalanan..
(mat rempit ada trek baru la lpas nie)

surat bagi menghadiri perbincangan bagi pngambilan
penempatan telah dikeluarkan oleh pjabat tanah @#^(*
dan perbincangan masih berjalan..
kalu diikut hati nak je snOoker kepla org yang
kasi cadangan pembinaan highway nie...
lepas nie bina rumah bwah jmbatan la jwabnye..
xp0wn ramai2 la pakat balek kampung tanam durian..

p/s... satu persatu kwasan perumahan Melayu
nak dimajukan ? atau diambilalih ?
pelik...

nntikan ape yang bakal berlaku lepas nie..
doakan smua selamat..

10 comments

Meys said...

wah... semboyan baru ye?

AbgFeroZ said...

a'ah nmpak gaye nak kna tkar la..
dlu skali dah pndah ini nak kna halau lagi..

Azmi said...

entah la..propaganda semata-mata..
ish3...

AbgFeroZ said...

ntah leww...
tgok lew lpas nie mcam mane..

mizzura said...

hmmm..betul jugak statement last tu..padahal byk je lg jalan lain..

Kap said...

bukan racist.
tapi masa duduk penang,
kampung cina patut kena roboh sebab nak buat highway, terus cancel lepas demo.
dan apa jadi, terus dilencongkan ke penempatan melayu.
*2001 kalau tak silap*

hebat,kan?

WAK EM said...

menarik blog nie bro....

Tp satu je Wak nak bagi bg idea... Ko jgn guna tulisan warna biru tuuu..

Susah nak bacalah.. Bleh buat juling mata pak cik huhuhu...

jgn mare bro...

abgferOz said...

mmg slalu mcam tuh..
kalu cine dia pnye pemimpin turun..
kalu melayu.. pemimpin dia susah nak turun..

wak : thx akan cube dihindari :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kemajuan diutamakan, rakyat diketepikan, pembesar dapat lumayan, kita dapat apa? haiyya, typical of malay rules, tp kalau bijak pemimpin, bijaklah rakyat;DD

Anonymous said...

die nak kurangkan pengundi cam korang.. pas2 nak ambik pengundi die kot masuk?
hahahahah.
nie pendapat je la

Powered by Blogger.