Thursday, September 23, 2010

Kemajuan Diutamakan Rakyat Diketepikan...

10

Kemajuan Diutamakan Rakyat diketepikan ?

inilah yang bakal berlaku di penempatan aku beberapa
bulan dari sekarang di mana penempatan aku
dan 80 keluarga Melayu lain akan di ambil
oleh pihak² tertentu bagi membina highway
yg konon2nya memudahkan perjalanan..
(mat rempit ada trek baru la lpas nie)

surat bagi menghadiri perbincangan bagi pngambilan
penempatan telah dikeluarkan oleh pjabat tanah @#^(*
dan perbincangan masih berjalan..
kalu diikut hati nak je snOoker kepla org yang
kasi cadangan pembinaan highway nie...
lepas nie bina rumah bwah jmbatan la jwabnye..
xp0wn ramai2 la pakat balek kampung tanam durian..

p/s... satu persatu kwasan perumahan Melayu
nak dimajukan ? atau diambilalih ?
pelik...

nntikan ape yang bakal berlaku lepas nie..
doakan smua selamat..

10 GigitaN:

a'ah nmpak gaye nak kna tkar la..
dlu skali dah pndah ini nak kna halau lagi..

entah la..propaganda semata-mata..
ish3...

ntah leww...
tgok lew lpas nie mcam mane..

hmmm..betul jugak statement last tu..padahal byk je lg jalan lain..

bukan racist.
tapi masa duduk penang,
kampung cina patut kena roboh sebab nak buat highway, terus cancel lepas demo.
dan apa jadi, terus dilencongkan ke penempatan melayu.
*2001 kalau tak silap*

hebat,kan?

menarik blog nie bro....

Tp satu je Wak nak bagi bg idea... Ko jgn guna tulisan warna biru tuuu..

Susah nak bacalah.. Bleh buat juling mata pak cik huhuhu...

jgn mare bro...

mmg slalu mcam tuh..
kalu cine dia pnye pemimpin turun..
kalu melayu.. pemimpin dia susah nak turun..

wak : thx akan cube dihindari :)

kemajuan diutamakan, rakyat diketepikan, pembesar dapat lumayan, kita dapat apa? haiyya, typical of malay rules, tp kalau bijak pemimpin, bijaklah rakyat;DD

die nak kurangkan pengundi cam korang.. pas2 nak ambik pengundi die kot masuk?
hahahahah.
nie pendapat je la

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More