Thursday, August 5, 2010

peNdapat aNda diperlukan disini

18

Idea Luahan si Mohamad ....... bin ......

semua orang ingin meluahkan idea yang kunun2 nya bernas..
tetapi pernah kah kita berfikir akan kesan or akibat sekiranya idea
yang kita berikan itu diguna pakai... ?

dari mana kita mendapat idea itu sendiri akan
menyumbang ke arah mana hasil itu akan pergi...
bacaan yang baik akan menghasilkan idea yang baik dan sebaliknya..

baca petikan yang aku printscreen dari salah satu
forum pemes di Malaysia dan nyatakan pendapat anda tentang
petikan tersebut...

p/s... luahan anda dihargaii....

18 GigitaN:

hurm..mcm manalah org tu blh keluarkan idea macam ni..x munasabah lgsg..dlm ms setahun x smpat pon setiap PM nak buat pelbagai kemajuan yg blh wat semua rakyat berpuas hati..kalo tiap thn tukar, lagi haru lah jadinya

xkan ada lg istilah ketuanan Melayu kalau buat cenggitu..

mana hak org melayu?

renung2kan..huhu

hahahah itulah msalahnye.. kalu smua nak di share sama rata... xnampak la pangkal dia nnti..
yang kasi idea tuh org mlayu plak tuh... isk isk isk..

1 tahun 1 pemimpin? cmne nak tau die berjaya ke x~ urm. cuba tgk dlm hidup~ belajar 6 tahun baru exam~ belajar 5 tahun baru exam~ baru tau hasil~ kalau setahun 1 x berhasil le gamaknye~ :)

rasanya idea tersebut tidak boleh diguna pakai..kerana tiada apa perubahan yg dpt dilaksanakan dlm masa 1 tahun..jdi bgaimana kita nak menilai ketelusan pemimpin tu???

"Berita rogol bergilir-gilir memberikan saya satu idea baru" <----wahahahahaha memang lawak gila

idea yang tak berapa nak idea lar kan?...

bosan ngan suasana skang nie...byk sangat yang pandai cakap...tapi tak tau apa yang dia cakapkan tuh!

baik pergi belajar sejarah balik, baru bernas sikit idea yang keluar tue kan?

Begitulah pendapat orang yang berfikiran sempit.. Kamu faham tak yang skg PM adalah melayu..tu pun korang masih hidup dalam kesusahan? Apa lagi kalau bangsa lain yang jadi PM...huhu

dah lah idea dtg dr idea
"rogol bergilir2" haha sah sakit mental...hm..if pm kite yg melayu lg skg pun.. dah byk privileges kite as melayu ilang..ini pulak tyme pm india atau cina..ini idea manyak karut ooo...

komen saya--->tak setuju~~~ sbb nya semua org dah ckp kat komen atas ni...tolong la.......mcmana la 'org' tu bole terpikir mcm tu...may be sejarah fail kot..hehehe

ramai lagi x sedar...
berpijak di bumi yang nyata wahai bangsaku...

dia ingat kejap pm mcm tukar baju ke apa.
nak ada hasil apa sgt kalau asyk tukar pm je keja.

red x tahu nak komen pe.. kalau komen kang, kena saman plak... hehe

hahahaha red juga yg memahai..
tau xpe... biar diaorg renungkan sndiri ape yg tersirat dlam hati kita...

xlogik langsung..1 tahun 1 pemimpin..sempat ke 1 tahun nak capai target..lagikan dr.mahathir pnye target pun wawasan 2020...da la bila tukar pm, tukar jugak diorang pnye dasar pembangunan dan pentadbiran...rasa2nye malaysia patut ikut mcm jepun..biar sape pun pm tapi tetap dasar pembangunan negara yang sama..
p/s: maaf la pnjg plk..hehe..

aish, sampai macam tuh sekali idea yg dia bagi. Kot ye pun nak bagi idea, biar lah bernas sikit. Aduish, ai budak2 zaman skrg. dlm setahun sekejap je masa berlalu,sehandal mana pun org tuh, pembangunan xdpt nak dibina dlm masa yg singkat.

tak munasabah langsung.....yang wakil rkyt mcm2 hal pon tak terhandle..ni kn nk bg PM tu kt cina n India..kalo reti pulang balik tak pe..ni kalau jenis lupa daratn????jangan wat naya kat ngara sendri la.....eish....buang tebiat sungguh

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More