How to Transfer Old Blog to New Blog



1st. Log in to your old blog
2. Click Design/Layouts and add gadget
3. click Html and add this code at top as picture shows
4. paste code below and do change my url jiwarosak.blogspot.com
to your new blog

<script language="javascript" type="text/javascript">
     <!--
    window.location="http://www.jiwarosak.blogspot.com";
     // -->
 </script>


p/s... kalu x paham bley tnye.. kalu x jadi inform balek ok :)


13 comments

AMIRA IS MIRA said...

kalau macam tue effect kat nuffnang or other effect iklan yang lain ader tak??

AbgFeroZ said...

effect kowt..
code nie utk blogger2 yg nak transfer visitor blog lama ke blog baru...

AbgFeroZ said...

kire nuffnang kat blog lame x pkai la... coz dah transfer ke blog baru smua visitor

A-Y-I-E said...

kena tukar url blog kat nuff...
then di blog baru, ur follower will be zero...

JS ini hanya untuk beritahu visitor anda sudah berpindah ke blog baru sahaja...

Assalamualaikum dari BLOG A-Y-I-E

Used Machinery said...

Copying and pasting 3 years worth of posts will be both time-consuming and monotonous; however, I know the value of a blog. It feels like it would be worth it to you if there was no other way..

Used Machinery said...

You can transfer the contents of old account as mails and messages by forwarding, go to your mail place select your folder as inbox, sent, bulk etc, click "Detect All' blue text link below the lists and click 'Forward' button ,type your new address in 'To' space and click 'Send'.

AbgFeroZ said...

thanks for sharing ayie and used machinery :)

♥cutebabygirl♥ said...

waaa~
good info.
thanks! :)

RedBoy said...

wahhh... bagus gak blog ni... abg feroz, aku rasakan blog ko ni perlukan JS mcm kt blog aku tu kasi kemas sikit... bru lawa...

aku dh dpt 1 request utk JS mcm kt blog aku tu.. kalau ko nk nnty aku wt tutorialnya..

tieha ismail said...

wawawa panjangnyer ...nnti kalo nk wat dtg refer cni ler jwbnyer....

Website designer India said...

Awesome post.

web design india said...

effect kowt..
code nie utk blogger2 yg nak transfer visitor blog lama ke blog baru...

hanifagrafika said...

thanks for info.......

Powered by Blogger.