blOgger SI PENCURI traffic



nie la rupa si pencuri traffic aku tuh...
aduyaii letih aku dok pikir ape la nak di post hari nie untuk tatapan
blogger2 yang melawat.. akhir nye aku buat la kputusan utk
post Test blOg Speed baru nak merasai traffic yg mendadak dan
online users xturun2 5-10 orang slama beberapa jam dah ada
blogger post sama widget dngan aku..
isk isk isk.. aku baru ingat nak biarkan post nie
slama 2 hari utk tatapan pelawat tpi dah ada yang tiru plak..

aku tau la korang ambik widget nie dari website asal dia..
tpi korang dpat idea dari sini kan ?? bkan aku xtau ip korang kluar
nuffnang, cbox, referral byk tmpat bley check...

sbenarnya aku x kesah korang nak post bendalah nie pasal
aku dpat p0wn dari mmber2 juga.. tp kalu ye p0wn..
respek2 la blogger yang kureng idea nak post..
biarkanla post tuh berlalu sehari ke dua hari ke
lepas tuh korang nak post xkesah lew..
nie aku post korang p0wn nak gakk..
time2 tuh plakk..

p/s.. kalu sorang xpe lagi nie smpai 2 orang aku detect..
yg aku x detect xtau la brape rmai lagi...
la la laa...


15 comments

AbgFeroZ said...

hidup nie penuh cabaran..
jgan hidup nak senang ja.. tp mnyusahkan orang laen...
dah kna pkir idea laen utk kekalkan traffic utk beberapa hari..

darkbatman said...

hhahah.. klaka la ko ne.. biase la 2 bro..macam mane nk jd terbaik? ko kene tahu mcm mane bg info supaya dorg stay bro. dlm blog kdg2 jangkaan melebihi imaginasi.. soo, sbr jela bro.. tp k gak means ade yang jadikan blog ko utk rujukan en3...hehe

FarhanaDr said...

Hik hik.. Mula-mula tak faham.. Pastu macam faham.. Huhu.. ;p

mIMey said...

haha..rilek2~

Azizul Luqman said...

gambar si pencuri tu style r.,
kehkehkeh...

shameel Iskandar said...

sabar bro. Mcm kata darkbatman, sekuarang2nya blog ni dh jadi rujukan n3. x gitu.

AbgFeroZ said...

ha ha ha... btoi jugak kan..
pkir positif... tp xsmpai 3jam aku post dah ada yang tiru... Uwaaa..
cisss hahaha.. xpe la.. kire halal ja la..

ardinihumaira said...

tak salah diorang nak post pasal tu.. cuma yang tak bestnya kita post dia pun nak post juga.. tapi tak pelah.. anggap je kita nak share info.. so kalau info tersebar tu maknanya kita berjaya sebarkan info tu.. ;)


Selamat Pengantin Baru | Faisal & Farehah

Kyosingcat said...

xpe2 kehebatan nko tetap xkan berkurang...tapi jangan sampai jadi pendendam cukop laa dlm dunia blogger...x baek :(

nabilah_2908 said...

cerita tntg blog speed ni dah lama ada..bukan baru2 ni jer..myb mereka dpt idea dri sni or blogger yg lain..

biasa lah tu...dlm kehidupn ni kita perlu bersing..sabar la eh..tkpe..nnti buat la n3 yg lain..(^_^)

HAPPY BLOGGING... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ALAHAI PEREMPUAN

hellioz said...

lu repot kt gwa...
gwa nak usha sk8 blog tuyh...

Rina (◕‿◕)✿ said...

wah emo nmpk haha. besela tu bro. be open ok hehe peace!

gooseberries said...

bersabo je la ekk.. hee =)

Indian Textile Tradition said...

I'm not sure what the exact traffic conditions will be, but the following website shows any construction going on.

Indian Textile Tradition said...

anggap je kita nak share info.. so kalau info tersebar tu maknanya kita berjaya sebarkan info tu..

Powered by Blogger.